вижте какво може да свърши моя брат

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
ozy

вижте какво може да свърши моя брат

Мнение от ozy » 29 Авг 2007 01:04

Който е със слабо сърце да не гледа по долните снимки! :-)
Незнайно защо, обаче това се случи на двигателя на королката ни(4A-GE).
Само мога да уточня, че скоро беше поизпилена малко главата и олекотен маховика. Колата си вървеше прерфектно докато обаче моя брат не реши, че е шумна и сложи обикновен ауспух.
Някой хора казват че това е счупило двигателя... други казват че е от лош бензин... и още какво ли не.
Както се вижда на снимките, дупката на блока е под 3-ти цилиндър, но е смляно 2-ро бутало. Ха сега варви разбери.
Но в крайна сметка взехме буталата от "бегачката" на Efco Racing и нещата се оправиха :-) (специално надупчени, както се вийда на последната снимка)
Прикачени файлове
дупка под 3-ти цилиндър...
дупка под 3-ти цилиндър...
27082007007.jpg (314.31 KiB) Преглеждано 5224 пъти
да добиете представа...
да добиете представа...
27082007011.jpg (348.15 KiB) Преглеждано 5224 пъти
това пък е 2-ро бутало, леко раздробено...
това пък е 2-ро бутало, леко раздробено...
27082007010.jpg (362.45 KiB) Преглеждано 5224 пъти
27082007008.jpg
27082007008.jpg (359.82 KiB) Преглеждано 5224 пъти
и вече "баба тота" се сдоби със такива буталца :-P
и вече "баба тота" се сдоби със такива буталца :-P
27082007018.jpg (374.97 KiB) Преглеждано 5224 пъти

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 29 Авг 2007 05:47

S kakvo maslo e karana kolata?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

jamie

Мнение от jamie » 29 Авг 2007 10:44

Специално надупчени бутала, специално надупчен блок....
Пичове, като не знаете какво правите - защо го правите ?

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 29 Авг 2007 18:53

tia dupki na butalata kvo se vodi che triabva da praviat????
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 29 Авг 2007 19:45

пак ще го кажа с риск някои тук да се почувстват обидени:

който иска да кара тойота да търси дизел,който иска бензинова кола само хонда!
просто правило,води до дълъг безпроблемен живот на колата както и собственика и. biggrin.gif

b_d

Мнение от b_d » 29 Авг 2007 20:13

jim_beam написа:пак ще го кажа с риск някои тук да се почувстват обидени:

просто правило,води до дълъг безпроблемен живот на колата както и собственика и. biggrin.gif
Евала!!!
Отвори ми очите. Аз се чудех къде ми е проблема, но сега знам!!!

Аватар
ozy

Мнение от ozy » 29 Авг 2007 20:57

Маслото на колата е Lique Moly.
Надупчените бутала незнам защо са надупчени, аз лично не разбирам. Просто такива бяха останали от "бегачката" и за по евтино сложихме тях вместо да купуваме нови.
Уточнявам че колата си беше със сдандартните бутала когато се е счупила!

jamie

Мнение от jamie » 29 Авг 2007 21:21

bad_dog написа:
jim_beam написа:пак ще го кажа с риск някои тук да се почувстват обидени:

Евала!!!
Отвори ми очите. Аз се чудех къде ми е проблема, но сега знам!!!
A sia batka kyf turbodizel steshe da karash !!!! :thumbsup:

Аватар
ghost rider

Мнение от ghost rider » 29 Авг 2007 22:55

проверихте ли клапаните дали не са ударени?

agent dust

Мнение от agent dust » 29 Авг 2007 23:04

нещо сте объркали и то много здраво. от аспух двигател не се чупи, и 4АГЕ НЕ Е лада та да го пилите. просто не знаете какво правите и оно се троши

jim_beam, а ти първо проучи какво е 4АГЕ после хондаджийствай. такъв мотор се чупи от неграмотност или грешка, а не че е слаб. това всъщност е един от най-здравите японски мотори изобщо
status: за БАН

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 30 Авг 2007 01:00

jamie написа:Специално надупчени бутала, специално надупчен блок....
Za6to taka?
Iasno e, 4e belqta e stanala ve4e, no za6to ne izkajete mnenie kakvi moje da sa pri4inite?
Mnogo se draznq, kogato 4ovek znae ne6to, oba4e ne go spodelq s drugite. Punkara ne e takuv 4ovek(za jalost ne se mqrka ve4e, sigurno e zaet s novi projecti). Znam 4e ti, bad_dog i maggrabar znaete dosta ne6ta, za6toto 4etete mnogo info ot internet i ot knigi. Maggrabar dava suveti i preporuki, no bad_dog po-4esto podhvurlq samo ne6to s polovin usta?!? wacko.gif
No za6to da ne pomognete na nqkoi, koito iska da nau4i ne6to ili e zgafil ne6tata(kakto e stanalo v slu4aq)?

Nqkoi put kato pitam i az ne6to i polu4avam nqkakvi otgovori, koito ne znam kak da tulkuva. Ne za6toto ne gi rabiram, ami za6toto sa s polovin usta.
Dobre, az ne sum v profesiqta, gledam kakvoto moga da si popravq sam(liubitel sum) po kolata za da si spestq pari ot remont, koito bih mogul sam da svur6a(ako e po-maluk) i da nau4a ne6to novo. V drugi sferi puk az znam pove4e i davam suveti na takiva, koito znaqt po-malko.
Nali za tova e foruma, za da se nau4avat novi ne6ta i da se spodelqt ve4e nau4eni.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

agent dust

Мнение от agent dust » 30 Авг 2007 01:59

ми или е лошо мазане и се е разтопил биелен лагер - оттам се е счупила биелата, или са я мъчили на много високи обороти и се е откъснал биелният болт. по снимките мога да съдя само, че биелата или част от нея е пробила блокът. може и коляновият вал да е тропал но никой да не му е обърнал внимание. но такъв погром се получава от недоглеждане или презорване.

и се сърдим, защото над чудесен двигател е издевателствано без мяра. а можеше просто да поискат съвет тук на форумът и такова нещо нямаше да се случи. на никой не му е приятно да гледа изтърбушени двигатели, особено 4АГЕ помляно като най-обикновена лада
status: за БАН

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Авг 2007 07:19

Nepodhodiashto maslo,otvarian dvigatel za garajen tuning,prezorvane i nehaino otnoshenie.Spored men tova sa faktorite ,doveli do schupvane,ili razli4na kombinacia ot tia faktori.No az zalagam nai-veche na losho maslo i garajnia tuning, dry.gif zashtoto sam ubeden 4e tozi dvigatel ne se plashi ot visoki oboroti ako vsi4ko po nego e nared i se poddarja pravilno.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

b_d

Мнение от b_d » 30 Авг 2007 08:26

Japanese_fever написа:
jamie написа:Специално надупчени бутала, специално надупчен блок....
Za6to taka?
Iasno e, 4e belqta e stanala ve4e, no za6to ne izkajete mnenie kakvi moje da sa pri4inite?
Mnogo se draznq, kogato 4ovek znae ne6to, oba4e ne go spodelq s drugite. Punkara ne e takuv 4ovek(za jalost ne se mqrka ve4e, sigurno e zaet s novi projecti). Znam 4e ti, bad_dog i maggrabar znaete dosta ne6ta, za6toto 4etete mnogo info ot internet i ot knigi. Maggrabar dava suveti i preporuki, no bad_dog po-4esto podhvurlq samo ne6to s polovin usta?!? wacko.gif
No za6to da ne pomognete na nqkoi, koito iska da nau4i ne6to ili e zgafil ne6tata(kakto e stanalo v slu4aq)?

Nqkoi put kato pitam i az ne6to i polu4avam nqkakvi otgovori, koito ne znam kak da tulkuva. Ne za6toto ne gi rabiram, ami za6toto sa s polovin usta.
Dobre, az ne sum v profesiqta, gledam kakvoto moga da si popravq sam(liubitel sum) po kolata za da si spestq pari ot remont, koito bih mogul sam da svur6a(ako e po-maluk) i da nau4a ne6to novo. V drugi sferi puk az znam pove4e i davam suveti na takiva, koito znaqt po-malko.
Nali za tova e foruma, za da se nau4avat novi ne6ta i da se spodelqt ve4e nau4eni.
Japanese,

за разлика от теб смятам, че даването на съвети върви ръка за ръка с голяма доза отговорност. Съответно не давам съвети за неща, за които не съм сигурен (докато ти ги раздаваш смело и то по теми, които грам не разбираш). Това е като да си направиш преглед при лекаря по телефона - може да свърши работа, но може и да пукнеш. И ако пукнеш кой е виновен - ти или лекарят? За това аз лично избягвам да изказвам крайни мнения - или само давам насока, когато смятам за нужно, така че човекът да си прочете сам или само намеквам, че се прави грешка.

Колкото до това кой колко разбира - аз лично навремето доста съм се напатил от "форумни разбирачи".

П.П. Аре по-полека. Ако толкова се дразниш, че никой не помага ето ти този линк:

http://www.autoshop101.com/autoshop15.html

Прочети всичко и помагай смело на всеки. А ако счупиш нечий двигател заради грешен съвет - еми какво толкова - ще вземеш и да го платиш на човека.

jamie

Мнение от jamie » 30 Авг 2007 10:40

Това което мога да кажа със сигурност - дупчене по полите на буталата НИКОГА - само ги отслабва а ползи няма.
Инак не знам какво е било причината за смилането на мотора - от това което виждам е повлякъл биелен лагер и след това са станали белите (не виждам снимка на вала). Друга не по-малко вероятна причина е прекалено високи обороти (грешна предавка - вместо 4-та 2-ра например) - и разрушенията по биела и оттам блок и бутало.
Изпускателния колектор няма вина в случая.

Публикувай отговор