Вода в купето Land Cruiser Prado 150
Здравейте,
Имам голям проблем с вода в купето на въпросната кола. Влиза от някъде вода и не мога да разбера от къде. Отворите на люка са продухани, тече си нормално. Вода наливах по прозореца, пак тече отдолу нормално.
Някой има ли такъв проблем и е намерил решението, ако може да споделите.
Имам голям проблем с вода в купето на въпросната кола. Влиза от някъде вода и не мога да разбера от къде. Отворите на люка са продухани, тече си нормално. Вода наливах по прозореца, пак тече отдолу нормално.
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Да не влиза отдолу. Много гният тия ..... автомобили, така да се изразя културно. Иначе може да влиза и откъм стъклото предното, отдолу. Имах едно ауди, а и опел все оттам се наводняваше. Трябваше да се чистят дренажните отвори и пътища.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
Значи кората под чистачките долу и да видя какво е положението.
Това е автомобил почти 2014-та година, как ще изгние чак така че да влиза вода?
Това е автомобил почти 2014-та година, как ще изгние чак така че да влиза вода?
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Предно стъкло сменяно ли е? А 7 годишен автомобил е напълно възможно да изгние отдолу.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Аз така и не разбрах къде е мокрото петно?
По тавана са заподозрени крепежите на рейлинга, шевове на купето под лайсните за каналите за водотвеждането, антена ако има на покрива.
По пода - запушена тръбичка за конденза на климатика, липсващи тапи, водосборника под пластмасата на чистачките, запушени отвори на вратите отдолу, отлепено стъкло...
По тавана са заподозрени крепежите на рейлинга, шевове на купето под лайсните за каналите за водотвеждането, антена ако има на покрива.
По пода - запушена тръбичка за конденза на климатика, липсващи тапи, водосборника под пластмасата на чистачките, запушени отвори на вратите отдолу, отлепено стъкло...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не е петно, а вода направо, напоена много в "тапицерията" на пода.
Колкото по-студено става, толкова повече вода има. Не е ясно след дъжд дали е повече
В момента е повече само на шофьорското място, но миналата година беше навсякъде, включително и в краката на задните седалки. Шибидахът от вътрешната странаима финни капчици, но това го отдавам на изпаренията от водата вътре.
Днес проверявах и продухах отводите за вода на шибидаха, добре са. Ще трябва да видя какво става под кората на чистачките. Сменял съм филтър купе и ми се струва много малък като площ, за този размер купе. Но чак пък толкова конденз да има?
Колкото по-студено става, толкова повече вода има. Не е ясно след дъжд дали е повече
В момента е повече само на шофьорското място, но миналата година беше навсякъде, включително и в краката на задните седалки. Шибидахът от вътрешната странаима финни капчици, но това го отдавам на изпаренията от водата вътре.
Днес проверявах и продухах отводите за вода на шибидаха, добре са. Ще трябва да видя какво става под кората на чистачките. Сменял съм филтър купе и ми се струва много малък като площ, за този размер купе. Но чак пък толкова конденз да има?
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
И аз така се мъчех на една моя кола, сменях уплътнения на шибидаха после уплътнения на вратата, и куп други глупости. Накрая се оказа съвсем леко отлепяне на предното стъкло в горния ъгъл. А вода имаше и при пасажерската седалка. Абе доста трудно е да хванеш един теч. Но моя съвет е сам да търсиш проблема иначе при майстори ,ще правиш като мен проба грешка ама за твоя сметка.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Не е конденз. Конденз няма да ти разкисне мокета във вода. Виж петната накъде води формата им.
На Опела имах три пъти вода по пода:
Лятото вдясно, краката на пасажера - тръбичка за конденза на климатика.
Есен - запушени с листа водоотводни канали и водосборника под кората на чистачките - течеше през парното, като прелее водата. Компресор и вдигане на кората.
Есен - запушени отвори на шофьорската врата отдолу. Чуваше се плискащ звук и мокреше джоба на вратата и прага. Компресор.
Имаше и течове през ръчките за нагласяне на огледалата. 2парчета пенопласт и край.
Мокрите колонки бяха антена и отворени шевове на купето под рейлинга. Сикафлекс.
Задното стъкло се мокреше на 2 места - корозия под стъклото и разхерметизирано. Сикафлекс.
На Опела имах три пъти вода по пода:
Лятото вдясно, краката на пасажера - тръбичка за конденза на климатика.
Есен - запушени с листа водоотводни канали и водосборника под кората на чистачките - течеше през парното, като прелее водата. Компресор и вдигане на кората.
Есен - запушени отвори на шофьорската врата отдолу. Чуваше се плискащ звук и мокреше джоба на вратата и прага. Компресор.
Имаше и течове през ръчките за нагласяне на огледалата. 2парчета пенопласт и край.
Мокрите колонки бяха антена и отворени шевове на купето под рейлинга. Сикафлекс.
Задното стъкло се мокреше на 2 места - корозия под стъклото и разхерметизирано. Сикафлекс.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Провери на всички врати дали не са запушени отворите за оттичане на водата.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Добре господа.
Благодаря ви за насоките, ако има развитие, ще пиша.
Благодаря ви за насоките, ако има развитие, ще пиша.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
На рав4 ми имаше вода по земята. На един завой се изля в краката ми. Под пластмасата на чистачките имаше листа, клонки, покълнала пшеница и какво ли още не от каранията ми по черни пътища. Изчистих всичко и проблемът се оправи. Водата се изтичаше на земята, но прекалено бавно и при проливен дъжд е преливало към въздуховода за вентилатора в купето.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Автомобил: j120
- Благодарил/а: 2 пъти
и какво излезе в крайна сметка???yovko82 написа: ↑02 Яну 2021 10:58 Здравейте,