Въпрос относно ангренажа за Celica 1.8i 1995г
Въпрос относно ангренажа за Celica 1.8i 1995г
Здравейте ! От 2 дни съм собственик на тази красавица и много и се радвам. Бих искал да ви попитам нещо свързано с ангренажния ремък.
Преди 6-7 години имах 2 неприятни случки със скъсване на ангренаж на Рено и при единия случай потроших доста неща по двигателя. Ремъците бяха сменени на време, но явно съм попаднал на менте, което си е в реда на нещата в БГ:) Разбира се ремонта беше солен.
След това минах на Мерцедес 124 200Д , който е с верига и забравих изобщо за това понятие ангренажен ремък.
Сега с Тойотата не знам как точно стоят нещата. Знам че е с ремък, ще го сменя разбира се, защото въпреки наличието на швейцарска сервизна книжка не е ясно кога е сменян последно. Въпреки това обаче призрака на скъсаните ремъци ме мъчи доста сериозно. Чух че при някои двигатели на Тойота при скъсване на ремък няма последствия, тъй като не се срещат бутала и клапани. Бихте ли ми казали как е при двигателя на моята Celica - моделът е T20, от 1995г, двигателят е 1.8i - 115к.с, модификация 7А .
Благодаря предварително!
Преди 6-7 години имах 2 неприятни случки със скъсване на ангренаж на Рено и при единия случай потроших доста неща по двигателя. Ремъците бяха сменени на време, но явно съм попаднал на менте, което си е в реда на нещата в БГ:) Разбира се ремонта беше солен.
След това минах на Мерцедес 124 200Д , който е с верига и забравих изобщо за това понятие ангренажен ремък.
Сега с Тойотата не знам как точно стоят нещата. Знам че е с ремък, ще го сменя разбира се, защото въпреки наличието на швейцарска сервизна книжка не е ясно кога е сменян последно. Въпреки това обаче призрака на скъсаните ремъци ме мъчи доста сериозно. Чух че при някои двигатели на Тойота при скъсване на ремък няма последствия, тъй като не се срещат бутала и клапани. Бихте ли ми казали как е при двигателя на моята Celica - моделът е T20, от 1995г, двигателят е 1.8i - 115к.с, модификация 7А .
Благодаря предварително!
Здравейте аз сащо наскоро си купих селика като тази с мотор 1.8 7а но ми се струва че за такава кола е малко мудна все си мисля че трябва повече да се стряска мои приател има хонда цивик 90 коня а уж тази е 115 а немога да до стигна дарпа ми много верно че съм със 17ки джанти ама ако може някои да ми даде идея от какво може да е иначе добре работи не глахне не пуши не трепери двигателя. Благодаря предварително .
-
Тoyota CELiCA T20
И аз си купих такава Селика,след 11месеца и половина търсене най-накрая намерих най-добрия екземпляр
Нямам проблеми с никой аз biggrin.gif ,най-вече по завоите
Кой друг от форума има такава Селика?
Да пише тук или да ми прати едно Л.С. да се запознаем

Нямам проблеми с никой аз biggrin.gif ,най-вече по завоите

Да пише тук или да ми прати едно Л.С. да се запознаем

Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
Re: Тoyota CELiCA T20
Здрасти ,казвам се Сашо и моята също е най-добрата.TOYOTA-SPORT написа:И аз си купих такава Селика,след 11месеца и половина търсене най-накрая намерих най-добрия екземпляр![]()
Нямам проблеми с никой аз biggrin.gif ,най-вече по завоите![]()
Да пише тук или да ми прати едно Л.С. да се запознаем![]()

А относно ремъка за 6 месеца и врътнах 30000 км . и аз трябва да съм сигурен за последствията от късане.Като я купих не сум го сменял!Моля за повече коментари.
- Прикачени файлове
-
- P6210027.JPG (143.59 KiB) Преглеждано 2883 пъти
:)
здравейте... аз съм нов във форума, но скоро ( август месец ) си земах същата Селика 1.8и 7а 115кс 97година състоянието и е перфектно... но имам едно притеснение и ако някой може да ми каже, от какво може да се получи треперене на мотора от време на време оборотите на колата от 900 падат на 800 (при добре загрял двигател) това започна да ми се случва след минаване през една доста "мръсна" дупка... мерси предварително! И кажете ако имате намерение да правите някоя среща на пролет