Мнение
от ivan-72 » 13 Дек 2020 15:09
Здравейте на всички колеги от форума!
Започнаха и моите неволи с ММТ на Тойота Корола 1.4 D4D 90 ps 2005 година. Колата се караше основно в градски условия, докато почна да спира по кръстовищата познатата ситуация с червения символ "зъбно колело" и грешка Р0810 при компютърна диагностика и две инициализации в два различни сервиза в Стара Загора. Диагнозата беше необходимост от подмяна на съединителя. Колата беще избрана и закупена от мен с доста компромиси от моя страна предвид скромните ми технически познания в областта на предлаганите автомобили втора употреба на българския пазар. Поисканата сума за тази интервенция в сервиз в Стара Загора беше 1800 лева без труда. Понеже колата се намираше в Стара Загора и се ползваше основно от сестра ми, я транспортирах до Елхово и собственоръчно смених комплект съединител на Aisin отговарящ по номера, параментрите и чисто визуално на този който демонтирах от автомобила.
Грешка №1:
При демонтажа на актуатора не го поставих в сервизен режим с цел последващ монтаж, но въпреки всичко когато го монтирах наново, позицията му дойде в крайно ляво положение на раздвижените отвори и едва доловим луфт между оста на актуатора и вилката на съединителя.
Грешка №2:
Поради липса на диагностичен софтуер за японски автомобили и липса на хора с познания в тази област в града ни, реших да направя примерна инициализация по метода на "кламера", с цел да приведа автомобила в някакво движение и последваща компетентна намеса за донастройване на електрониката и механиката на ММТ.
Последстията от тази манипулация са основната причина да потърся помощ тук.
В следствие на кламерната инициализация символа " N " изчезна от дисплея изцяло, като автомобила пали но работи само на празен ход, и педала на газта изобщо не реагира при натискане. От прочетеното тук в темата ме навежда на мисълта, че вероятно от неправилни команди съм блокирал блока за управлението на ММТ.
Молбата ми е към Вас колеги и най вече към колегата "mfandakov", за вероятни решения за отстраняване на допуснатите грешки от моя страна и последствията от тях.
Благодаря Ви предварително !!!