Махаш номера и си оправяш проблема.Stoyan.911 написа: ↑08 Дек 2020 14:00 Моля дайте съвет, не ми се разглабя кората на задната врата, а не искам и да съм абониран за всеки патрул на КАТ.
RAV4 XA20 - Осветление на заден номер ?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
проблем със светлини на заден номер RAV4
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Мерси Kiki. Само номера няма да ми свърши работа - трябва да махна и пластмасовата му основа. Малко помощ как става това - има ли начин да се демонтира и монтира?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Има, разбира се!
Махаш пластмасовата лента на основата на номера, която се намира в долния край на основата. Махаш номера и след това развиваш винтчетата, които държат основата за бронята.
Махаш пластмасовата лента на основата на номера, която се намира в долния край на основата. Махаш номера и след това развиваш винтчетата, които държат основата за бронята.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Kiki, мерси за помощта!
Справих се, макар не 100% по плана. Ще споделя, ако това помогне в бъдеще на някой друг колега.
Доколкото разгледах колите на паркинга пред блока има такива без пломба, с пластмасова и с метална пломба на задния номер. Моята се оказа с метална.
Другото което установих е, че номерът се държи на щипки от всички страни към основата и няма пластмасово капаче отдолу за сваляне. Може би е по-стар модел или няма смисъл от капак при положение, че е с пломба…
Въпреки това, реших да пробвам. Огънах леко номера и достигнах до винт, който държи основата към бронята на вратата. Махайки винта основата остана да се държи само на другия винт, което ми даде достатъчно място около крушките с малко маневри. Накрая завих винта на мястото му и си поизправих малко изкривения номер. Интересно е, че пломбата държи само към основата, но е и към бронята. Ако беше последното нямаше сменяне на крушките от тази страна.
Толкова.
Успешен резултат.
Справих се, макар не 100% по плана. Ще споделя, ако това помогне в бъдеще на някой друг колега.
Доколкото разгледах колите на паркинга пред блока има такива без пломба, с пластмасова и с метална пломба на задния номер. Моята се оказа с метална.
Другото което установих е, че номерът се държи на щипки от всички страни към основата и няма пластмасово капаче отдолу за сваляне. Може би е по-стар модел или няма смисъл от капак при положение, че е с пломба…
Въпреки това, реших да пробвам. Огънах леко номера и достигнах до винт, който държи основата към бронята на вратата. Махайки винта основата остана да се държи само на другия винт, което ми даде достатъчно място около крушките с малко маневри. Накрая завих винта на мястото му и си поизправих малко изкривения номер. Интересно е, че пломбата държи само към основата, но е и към бронята. Ако беше последното нямаше сменяне на крушките от тази страна.
Толкова.
Успешен резултат.
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Пломби не се поставят от доста време, така че и за бронята да беше захваната спокойно можеш да я разпробиеш и метнеш на боклука, а после - една самонарезка или тапичка на нейно място.
-
- Автомобил: Toyota RAV-4 2.2 D2D 136 hp
На мен наскоро ми сложиха номера и имам метална пломба отзад. Ще опитам да сваля и аз тия дни, че на задния номер едната светлина не свети.