ZZ серия мотори - Тракане / шум от всмукателния колектор ?
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
На къде и спрямо кое има изместване ве ????Fido Dido написа:..........мотора при ускорение има изместване с около 10 см. ...............

Не съм правил още нищо по колекторите ама и до там ще стигна. И тогава има доста голяма вероятност Дидо да играеАВЕНСИСА написа:Bass,ти каде го прави и колко пари ти излезе,не че на моя му има нещо но просто от любопитство

-
- Почетен Администратор
Моята корола е Е11, 2002г., 1.6. всмукателните колектори, които има този модел корола са вътр с клапи, те имат склонността да се разтракват над 100 000 км. нищо друго не правят, само тракат, понеже са пластмасови, не пречат на работата на двигателя или каквото и да е (цитирам думи от местния дилър на тойота). не е задължителна смяната. не може да се излее/направи/сътвори/изгради в домашни условия или по поръчка друг такъв колектор понеже има клапи в тръбичките! моеж предполагам да се купи алуминиев, като за този модел, но не знам колко ще струва и от къде. мисля че ще е по-скъп. успех 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

ам аз нямам много представа дали качеството на бензина влияе изобщо не тия колектори , ама от както ги смених зареждам само 95 карера от омв и пак казвам за сега (3-месеца) няма грешка колата:)
въпреки , че като се замисля тия колектори може да се чупят от не сменян дълго време въздушен филтър
въпреки , че като се замисля тия колектори може да се чупят от не сменян дълго време въздушен филтър

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
баща ми я вкарваще редовно в официалния сервиз на тойота в пазарджик за смяна на консумативи и, предполагам, там са сменяли и филтрите...lubooo написа:... колектори може да се чупят от не сменян дълго време въздушен филтър
предполагам гадната миризма в купето е от препоръките в сервиза лятото климатика да работи в режим на "вътрешна циркулация на въздуха", вместо да охлажда и вкарва външен въздух...
Re: шум от смукателния колектор
Вече няколко човека казват, че проблема с шумния пластмасов колектор може да се оправи. А някой ще покаже ли как???
Казаха ми, че някъде във форума имало тема как ставало това(завинтвали се рапидки в колектора...), в която тема имало и снимки, но не мога да я намеря. Нека някой ни просветли какво е решението?
.........ето го решението:
http://gorup-sinkovec.net/diy/rattling- ... ld-solved/
Явно за този сайт ми бяха говорили, първо е показано за колектор на Корола, след това на Авенсис vvti, начина на действие е идентичен. На английски е, но сигурно с гугъл преводач ще се получи горе-долу нормален превод.
Казаха ми, че някъде във форума имало тема как ставало това(завинтвали се рапидки в колектора...), в която тема имало и снимки, но не мога да я намеря. Нека някой ни просветли какво е решението?
.........ето го решението:
http://gorup-sinkovec.net/diy/rattling- ... ld-solved/
Явно за този сайт ми бяха говорили, първо е показано за колектор на Корола, след това на Авенсис vvti, начина на действие е идентичен. На английски е, но сигурно с гугъл преводач ще се получи горе-долу нормален превод.
шум от смукателния колектор
не се отваря нещо сайта има ли в София
някой който може да Помогне по ситуацията
с колекторите
някой който може да Помогне по ситуацията
с колекторите
Тойота Авенсис 1.6 ввти 2002 г
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Сайта споменат от Vlayon се отваря и има интересни неща.
Ето и клипче как го правят -
Изглежда и аз ще трябва да я правя тази процедура, само да се потвърди диагнозата.
Ето и клипче как го правят -
Изглежда и аз ще трябва да я правя тази процедура, само да се потвърди диагнозата.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
-
Пичове и моите колектори се разтракаха на 250000км. Все още си тракат и напоследък май станаха по-звучни. Четох ,гледах и разбрах че трябва да набия един винт и ще се оправи. Абе това май им е проблем ,понеже доста хора пишат за това.
-
- Автомобил: Avensins t25 1.8
ZZ серия мотори - Тракане / шум от всмукателния колектор ?
Здравейте,
Вдигам малко стара тема, вчера закупих един употребяван Авенсис т25 1.8
И мисля, че имам същи проблем, но се опасявам да не е нещо по-сериозно.
Шума се чува при над 2000 оборото до около 3000, след това мисля, че пак го има просто по-заглушен.
Звучи като тракане на клапани или стар дизел, странното е, че шума се чува само когато съм на скорост, на всички скорости без 1-ва. Когато е спряла и не на скорост няма подобни шумове.
Другата седмица ще ходя за смяна на консумативи и ще видя как е след това.
Вдигам малко стара тема, вчера закупих един употребяван Авенсис т25 1.8
И мисля, че имам същи проблем, но се опасявам да не е нещо по-сериозно.
Шума се чува при над 2000 оборото до около 3000, след това мисля, че пак го има просто по-заглушен.
Звучи като тракане на клапани или стар дизел, странното е, че шума се чува само когато съм на скорост, на всички скорости без 1-ва. Когато е спряла и не на скорост няма подобни шумове.
Другата седмица ще ходя за смяна на консумативи и ще видя как е след това.