Krachunov написа: ↑23 Ное 2020 17:33
Не си гледал real time как се променя средна скорост, спрямо това колко време си прекарал спрял или с бавна скорост.
Айдушко.. , когато принципно си карам 130 -140 на празна магистрала и при изпреварване 150-160... когато основната част я взема със 150 е айдушко
Мани ме мен какво съм гледал и какво не.
С куфара на покрива карам с макс 120 км/ч, защото така пише в инструкцията му. При макс 120 км/ч на магистралата средната скорост по маршрута, който си казал е твърдо над 85 км/ч, при поне 3 спирания за хранене и пикане/сране на деца, като колата е работила поне 2-3 минути на място преди изключването ѝ.

Нямам статистика за по-ниска от тази скорост. Преди съм минавал магистралата с 90 км/ч, ама колите, които съм карал, са нямали борд компютър, за да запиша точните цифри.
Когато децата пораснаха малко, средната скорост се вдигна на над 90 км/ч.
Без куфар и с круиз на 140 км/ч, без никакво бързане, с рядко превишаване на круизната скорост (да не забавя някой ако предприема маневра за изпреварване), средната скорост отива на 100+ твърдо, със спазване на всички ограничения на тунели, проблеми отсечки.
Примерно от това лято София->Бургас->Равда->Бургас->София отново с макс 140 км/ч на магистралата, със спазване на всички ограничения навсякъде, пресичане на Бургас през летен сезон, каране масово извънградско с макс 80 км/ч, защото такива са ограниченията, средната скорост ми е била 77.4 км/ч. А си карах пенсионерски, с деца на борда. С объркване на пътя, защото тази година някакво строителство, нито знаци коректни, навигацията не знае и тя къде се намира, въртене напред-назад.