Карам колата (rav 4, 2008, 2.2 d4d, 2ad-ftv 136 hp) от 7 години, но от няколко месеца след загряване не държи равномерен празен ход и оборотите играят между 700 и 900. Отделно започна да пали трудно при първи старт. Смених акумулатора за всеки случай, но пак се чуди дали да запали, макар че върти идеално (подгревните свещи също са наред). Другия проблем е, че все по-често придърпва при каране, все едно някой цилиндър прекъсва и при рязко ускорение излиза сериозен черен пушек. Буквално може да скрие следващите 1-2 коли зад мен. При диагностика дюзите и налягането уж са в норма и не могат да ми кажат какъв е проблема (поне в сервизите в които ходих). Проблемът е, че тези номера не ги прави постоянно и като отида в сервиз всичко изглежда наред. Последно се опитваха да ме убедят, че има проблем с имобилайзер, защото на 2-3 пъти гасне без причина по кръстовищата. Пробвах и добавки за почистване на горивна система, но ефект имаше за много кратко.
Качвам и резултати от диагностиката при студен и загрял двигател.
Ще съм благодарен, ако ме насочите към някой в Пловдив, който да направи читава диагностика.