Лични терзания на bigchicken относно C-HR :)
- nicktodorov
- Автомобил: велосипед
- Получена благодарност: 1 път
Използва системата eCall (бутона горе над огледалото за спешни повиквания) и през нея предава данни към сървърите. Това нещо работи навсякъде - дори и извън ЕУ...Не ги знам какви такси за роуминг плащат, но е яко как си виждах статистиките и маршрутите от карания из Албания, Сърбия, Македония (където за данни през телефона не мога да си помисля)...
- nad_tab
- Благодарил/а: 5 пъти
Как се процедира с този бутон? При натискане се се изпраща позвъняване към оператор?
Иначе добре звучи, пълната история от момента на закупуване или от момента на активиране пази?
Иначе добре звучи, пълната история от момента на закупуване или от момента на активиране пази?
C-HR Cuore
-
Добре, а локацията как я прави? Показва ми до милимундърче откъде е миналата колата. И да, тоя бутон... Ако някое дете го натисне случайно? Ще им кажа, че звъни на Торбалан, ама ще трябва първо да уточним що е то Торбалан 

Toyota C-HR 1,8 HSD 2019 facelift
Toyota Previa 2.0 D-4D 2001
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
На всяка клетка за мобилни телефони ѝ се знае точната геолокация. По силата на сигнала (мисля на 2 или 3) се определя колко е далеч "обекта" от клетката. След това тези данни се подават на кораба-майка и той "нормализира" позицията спрямо пътя който е най-близо до засечената точка.
Торбалан, Тойота, ТО (от Ст. Кинг) .. все започва с "ТО" и става дума за торбата с изненади. Дано не се налага някой да го натиска по каквато и да е причина умишлено.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Това щеше да е вярно с невисока точност при идеални условия - липса на сгради, движещи се метални обекти.
По-скоро има GPS приемник, който подава координатите на сървър през мобилни данни.
По-скоро има GPS приемник, който подава координатите на сървър през мобилни данни.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Геолокацията през клетки е на база разстояние - времената (дефазирането) на сигнала от няколко клетки..
Иначе на Джипа знаеше точното местоположение на база компас, изминато разстояние (датчици на АБС), и GPS... Всичко сумарно... 'Знае' че е в дадена точка и изчислява с какъв курс какво разстояние си изминал... А GPS по възможност (когато е наличен) коригира и уточнява позицията... Но водещото си бе компаса и разстоянието - навигацията работеше уверено и на места без GPS покритие...
Иначе на Джипа знаеше точното местоположение на база компас, изминато разстояние (датчици на АБС), и GPS... Всичко сумарно... 'Знае' че е в дадена точка и изчислява с какъв курс какво разстояние си изминал... А GPS по възможност (когато е наличен) коригира и уточнява позицията... Но водещото си бе компаса и разстоянието - навигацията работеше уверено и на места без GPS покритие...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Има логика, бях забравил, че е елементарно да го напаснат върху пътната мрежа. Дори по старите автонавигации имаха функция за позициониране на маркера върху пътя, а не отклонението заради лошия сигнал да влияе на визуализацията. Може би затова и получавам със някакво закъснение информацията.
Зачудих се и дали вързания с блутут телефон може да помага. Помолих жената да го изключи, ама забравила
Зачудих се и дали вързания с блутут телефон може да помага. Помолих жената да го изключи, ама забравила
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Напасването върху пътната мрежа също го има, да (на някои навигации е настройваема функция)... Държи го върху пътя само до определена дистанция... Доста дразнещо бе минаването на новооткрити участъци на магистрала - разхождаш се по 'нивата', и периодично 'скача' върху някой пресичащ се път...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- nicktodorov
Вие може и да не сте доплатили на Тойота за навигация, обаче колата си има ГПС приемник:
"EU law requires all new cars and light commercial vehicles registered after 31 March 2018 to be equipped with GPS-enabled automated eCall emergency call technology."
ПС. Струва ми се, че статистиките които виждаме в приложението ще са безплатни за някакъв период само (година - две). После ако искаме да продължим да го ползваме, ТМ Ауто ще ще въведе някаква такса ... както преди е било с "безплатния" интернет с бисквитки от Виваком.
"EU law requires all new cars and light commercial vehicles registered after 31 March 2018 to be equipped with GPS-enabled automated eCall emergency call technology."
ПС. Струва ми се, че статистиките които виждаме в приложението ще са безплатни за някакъв период само (година - две). После ако искаме да продължим да го ползваме, ТМ Ауто ще ще въведе някаква такса ... както преди е било с "безплатния" интернет с бисквитки от Виваком.
-
Е той безплатния интернет си беше оказан за период. Някакъв договор за две години, Виваком им правят отстъпка, цената е никаква на фона на цената на автомобила и готово. После си плащаш ако искаш още.
А това не знам. Количеството информация е нищожно, ако правилно предполагам при гасенето изплюва един пакет данни към сървъра и толкова. В сравнение с безплатните съобщения на Епъл е нищо
На мен ми се е случвала комуникация, при която бих платил доста левове за няколко минути при актуалните цени на съобщенията. Нет няма, само другата мрежа е налична, няма избор, пишеш, кво да правиш 
А това не знам. Количеството информация е нищожно, ако правилно предполагам при гасенето изплюва един пакет данни към сървъра и толкова. В сравнение с безплатните съобщения на Епъл е нищо

-
Първо обслужване! ТМ Запад. Да видим дали ще мине леко, или кола на 8500 километра ще излезе за смяна на кво ли не 

- nicktodorov
- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
Или 12 месеца.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- nicktodorov
Уф, все още не мога да се настроя обратно на фиксирани интервали след като няколко години бях на лесното и удобно колата да си решава кога...
- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
Ами тя като си решава кога и как, ако не си минал даден пробег, то пак ще те прати на определен интервал да сменяш. Просто не го помниш ти, а колата.
Разход на хибрид->