Проблем с Toyota avensis 2.0 126
-
- Автомобил: Avensis t25 126 K.С.
Здравейте, колеги, нов съм във форума и се извинявам, ако съм пропуснал подобен въпрос, но търсих и нищо ...Та на проблема.
Купих си Toyota avensis 2.0 126. След като я обслужих - смяна масла и филтри тръгнахме на път. Когато тръгнахме по магистралата след около 80 км. със скорост 110-120 км./час колата сякаш спря да подава газ. Докато отбивах изгасна.След като спрях не успя да запаля в продължение на 30-40 минути. После изведнъж запали. Карах около километър-два и това се повтори няколко пъти. Закарах я до най-близкия сервиз и майстора не намери никакъв проблем. Така след около 60 км. безпроблемно каране стихнах до оторизиран серзин на Тойота. Там на диагностиката не показа никакъв проблем. Почистиха дебитомера и EGR като ме увериха, че проблема е бил в това, но когато тръгнах към Пловдив проблемът се появи отново и едвам се пробрахме като спирах поне 10 пъти и успявах да запаля като натисках помпиката над горивния филтър докато стане твърд. (Това ми каза да правя майстора, който ми я обслужи в началото.). Двама майстори не откриха проблем, а аз едвам се прибрах. На таблото не свети нищо необичайно. Ако може да ми дадете координати на някой от Пловдив, който да си разбира от работата.
Купих си Toyota avensis 2.0 126. След като я обслужих - смяна масла и филтри тръгнахме на път. Когато тръгнахме по магистралата след около 80 км. със скорост 110-120 км./час колата сякаш спря да подава газ. Докато отбивах изгасна.След като спрях не успя да запаля в продължение на 30-40 минути. После изведнъж запали. Карах около километър-два и това се повтори няколко пъти. Закарах я до най-близкия сервиз и майстора не намери никакъв проблем. Така след около 60 км. безпроблемно каране стихнах до оторизиран серзин на Тойота. Там на диагностиката не показа никакъв проблем. Почистиха дебитомера и EGR като ме увериха, че проблема е бил в това, но когато тръгнах към Пловдив проблемът се появи отново и едвам се пробрахме като спирах поне 10 пъти и успявах да запаля като натисках помпиката над горивния филтър докато стане твърд. (Това ми каза да правя майстора, който ми я обслужи в началото.). Двама майстори не откриха проблем, а аз едвам се прибрах. На таблото не свети нищо необичайно. Ако може да ми дадете координати на някой от Пловдив, който да си разбира от работата.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Търсете от къде засмуква въздух.
Щом подкачаш гориво, то от някъде тече и изпразва филтъра.
Вижте и пробката на филтъра - тя е пластмасова и може от там да изтича горивото
Щом подкачаш гориво, то от някъде тече и изпразва филтъра.
Вижте и пробката на филтъра - тя е пластмасова и може от там да изтича горивото
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- TATI
- Обратна връзка:
Щом изпразва филтъра, все някъде отива това гориво.
Преди смяната на консумативите имаше ли този проблем?
Преди смяната на консумативите имаше ли този проблем?
-
- TATI
- Обратна връзка:
Тогава огледайте около филтъра за омазнено.
Пробвайте да дозатегнете филтъра, може да не е стегнат добре и от уплътнението да засмуква.
Вижте маркучите, които влизат в него
И те така
Пробвайте да дозатегнете филтъра, може да не е стегнат добре и от уплътнението да засмуква.
Вижте маркучите, които влизат в него
И те така
А майстора дето я обслужи не ви ли каза ,защо трябва да я правите тази гимнастика.Явно нещо не е било наред още при обслужването.Питайте "майстора" какво първо.benzino_85 написа: ↑22 Окт 2020 22:26 когато тръгнах към Пловдив проблемът се появи отново и едвам се пробрахме като спирах поне 10 пъти и успявах да запаля като натисках помпиката над горивния филтър докато стане твърд. (Това ми каза да правя майстора, който ми я обслужи в началото.)
Както каза ТАТИ от някъде засмуква въздух.
От друга страна пък е странно след престой без нищо да правите по колата ,да запали сама отново(това първия път ,без да помпите).По-скоро няма да запали без помпене,колкото и да стои.
В Тойота сервиза гледаха ли корекции на дюзите? Ако няма никъде пропуск в захранването с гориво до ГНП ,най-вероятно проблем с двупосочен клапан на някоя дюза
(излива се към обратното гориво и спада налягането в рейката). Или заклинващ/и SCV клапан/и ,но тогава трябваше да има записана грешка.При изливаща се дюза може да
има грешка ,може и да няма.
Може да ми пишете ,ако не сте решили проблема ,уикенда да я закачим на техстриим и да гледаме живи данни.
Нали сте от Пловдив?
ПП: Положението в Пловдив откъм сервизи с тази горивна с-ма е плачевно.Само ще си давате парите за псевдо-диагностика.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Това ми прилича на нещо друго - резервоарът не вентилира....
Нямам спомен как е вентилацията на резервоара на този модел, но пробвай да покараш с охлабена капачка - за да може да засмуче въздух през нея (повечето имат клапанче, позволяващо навлизането на въздух, което може да е заседнало и да не пропуска въздух, който да заеме мястото на изгореното гориво)...
На времето имах точно такъв проблем и се реши със смяна на капачката на резервоара...
Ама ми изпили нервите докато разбера къде е - първите 50-100км безпроблемно, след това - загуба на мощост и изгасване... След няколко минути - можеш да запалиш, ама изминаваш вече само 3-4 км (вече има създаден вакуум в резервоара, и още малко изгорено гориво достига границата)... А като постои повече - може пак да изминеш стотина километра...
Нямам спомен как е вентилацията на резервоара на този модел, но пробвай да покараш с охлабена капачка - за да може да засмуче въздух през нея (повечето имат клапанче, позволяващо навлизането на въздух, което може да е заседнало и да не пропуска въздух, който да заеме мястото на изгореното гориво)...
На времето имах точно такъв проблем и се реши със смяна на капачката на резервоара...
Ама ми изпили нервите докато разбера къде е - първите 50-100км безпроблемно, след това - загуба на мощост и изгасване... След няколко минути - можеш да запалиш, ама изминаваш вече само 3-4 км (вече има създаден вакуум в резервоара, и още малко изгорено гориво достига границата)... А като постои повече - може пак да изминеш стотина километра...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
От опит:
Ако се връща всичкото гориво, поради въздух в системата, спирането по или срещу наклон ще дава доста различни резултати.
Астрата навремето, със прецаканите маркучи на обратната нафта (2 пъти) и веднъж с прецаканото уплътнение на горивния филтър, палеше "като кибрит" когато е спряна с муцуната надолу по наклона. Съответно ако е спряна срещу наклона палеше след много дълго и мъчително въртене на стартер, докато подкачи горивото наново.
Ако се връща всичкото гориво, поради въздух в системата, спирането по или срещу наклон ще дава доста различни резултати.
Астрата навремето, със прецаканите маркучи на обратната нафта (2 пъти) и веднъж с прецаканото уплътнение на горивния филтър, палеше "като кибрит" когато е спряна с муцуната надолу по наклона. Съответно ако е спряна срещу наклона палеше след много дълго и мъчително въртене на стартер, докато подкачи горивото наново.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
Здравейте колеги, след изминати около 350-400км и една седмица за сега проблема не се е проявявал. Оказа се ,че в резервоара е имало някакви отлагания по цетката и от там е било. (Дано) Благодаря за съветите!