Почистване на хибридната батерия предлагана от ТМ Ауто
Krachunov
-
- Автомобил: Toyota Auris Touring Sports Hy
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Мнение от xtratime » 11 Окт 2020 10:40
Аз съм минавал тази процедура при редовното обслужване на колата- ТО Б.Дали в конкретния случай има файда, не мога да отговоря, защото не съм имал шумен вентилатор или някакъв проблем. Но това е процедура, която е от съществено значение за живота на батерията. Тази процедура е лесна и може и Вие да си я направите в къщи.
Toyota Auris Touring sports 1.8 Hybrid 2016
xtratime
Krachunov
-
- Автомобил: Тойота Приус 30 - 2009
Мнение от zonmiracl » 11 Окт 2020 20:35
zonmiracl
Мнение от stoyankirov » 12 Окт 2020 16:39
Колега кое наложи смяната на батерията при теб че и инвертора
stoyankirov
Митхат
peterhr
-
Мнение от zonmiracl » 14 Окт 2020 19:28
През лятото на 2016 г. започна да се появява грешка P0A80. батерията се нуждаеше от ремонт, проучи проблема и купи 6 пресни клетки (3 години), през есента на 2016 ремонтирана. година по-късно грешката отново започна да се появява. През февруари 2018 г. намерих евтино в Полша нова (една година) батерия от Yaris (тя има 20 клетки). отново поправи батерията и сега всичко е наред.stoyankirov написа: ↑12 Окт 2020 16:39 Колега кое наложи смяната на батерията при теб че и инвертора
Инверторът изгоря, или по-точно модулът IGBT в него изгоря. Хибриден майстор от Варна предложи инвертор втора ръка за 800 лева, а дилър на Toyota в Бургас обяви 420 лева за работа. Купих инвертор от 3-годишен Lexus CT200h от Англия до Ebay за 150 евро с доставка до къща, намерих подробен видеоклип в YouTube и го смених сам.
Ако някой има нужда от изгорял инвертор и стара батерия (мисля, че 15-20 елемента там работят доста), пишете, ще обсъдим.
Ако имате нужда от помощ за подмяна на инвертор или батерия, мога да помогна. Област Ямбол - Сливен
zonmiracl
Мнение от stoyankirov » 16 Окт 2020 14:53
Браво, адмирации братле. Дано не се налага скоро. Благодаря за предложението.zonmiracl написа: ↑14 Окт 2020 19:28През лятото на 2016 г. започна да се появява грешка P0A80.stoyankirov написа: ↑12 Окт 2020 16:39 Колега кое наложи смяната на батерията при теб че и инвертора
Забравих да те питам а и никъде не видях инфо, коя генерация и коя година е Приуса.
Сорри, видях че е Приус 30, но коя година е че 2016г. ти дава такива грешки.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
stoyankirov
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Мнение от BOz » 16 Окт 2020 19:46
А какво включва според теб "почистването на батерията"?

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
Мнение от zonmiracl » 17 Окт 2020 15:41
Prius 30 2009. През 2016 г. пробегът беше 200 хил. км. Сега 268 хиляди.stoyankirov написа: ↑16 Окт 2020 14:53 Браво, адмирации братле. Дано не се налага скоро. Благодаря за предложението.
Забравих да те питам а и никъде не видях инфо, коя генерация и коя година е Приуса.
Сорри, видях че е Приус 30, но коя година е че 2016г. ти дава такива грешки.
zonmiracl
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение от Krachunov » 18 Окт 2020 08:43
Според ТМ Ауто, вдигат задната седалка и прахосмучат около батерията.
Лично на мен ми се вижда просто начин да вкарат още 1 час труд. Не говоря да ти проверят/почистят/сменят, филтъра на хибридната батерия.
Още повече, че наскоро приятел беше на обслужване там и УЖ са я почистили... Само че с малкото уточнение, че има детско столче с изофикс и кука отзад. А те не са пипали столчето... не виждам как ще вдигнеш седалката без да разместиш стола.. Обаче във фактурата е включено.
Та за това питам, някой ако има наблюдение от първо лице. Дали има смисъл...
Krachunov
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Мнение от Corolla_E12_hs » 04 Ное 2020 17:13
Corolla_E12_hs
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение от Krachunov » 22 Яну 2021 13:18
Впечатления от 1во обслужване в ТМ Ауто. Записан час. Всичко точно, колата веднага влезе и сравнително бързо - около час, беше готова.
Имаше лекинки забележки, с една предлагана услуга. Почистване на хибридната система. И в този ред на мисли СИЛНО препоръчвам или да следите изкъсо - преди и след какво са направили или да не я поръчвате изобщо. Все пак за 40 лева една прахосмукачка са си много пари.. А 40 лева за нищо още повече.
Предисторията е, понеже знам за случай в който 99% не са пипнали нищо, реших да проверим тази работа. Преди да предам ключа, сложих малко листче във фугата на капачето на филтъра на хибридната батерия, което да падне 100% ако капака бъде отворен.
Та взех си колата, всичко точно, във фактурата фигурираше Почистване на охладителната система HSD, както и самото листче беше непокътнато там. В началото реших да го пусна ей така халал де се вика, но пък после реших че 40 лева за хептем нищо, е малко нечестно. Та попитах приемчика, какво представлява тази услуга: Той обстойно ми обясни кой филтър, къде седи и какво му се чисти. При което го уведомих, че това не е пипано АМА ГРАМ... Човека присърце го прие, взе ключовете от колата вкара я пак....(още 10 минути работно време оттекоха), свали капака дойде при мен и ми го показа и пак обясни. При което и аз му обясних и показах надлежно кое къде как седи и къде е било "маркера". Та така, дали го почистиха след това, не мога да потвърдя или отрека, бяха на около 20-30 метра , така че нямам гаранция за това.
Като съвет, или пропускайте тази услуга ( за справка, в ръководството на колата пише че собственика може да го прави въпросното почистване, има и обяснено как) или ако смятате, че 40 лева за едно духване във филтъра са ОК, просто следете дали е духнато.
Krachunov
Обратно към “Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru