Едни и същи са до колкото знам, но имат разлики в кожуха при авенсис и корола версо. Може и да има някакви разлики в предавателните числя, мисля, че дори авенсис 1.8 купе и комби са с различни предавателни числа. В общи линии карантиите им са еднакви, но не винаги

Аз имах лека драма с авенсис, виж в темата за авенсис съм оставил телефона на човек от Варна от който лично останах впечатлен(звънни и му задай тези въпроси на него и после сподели). Това в случай, че си близо до Варна другия вариант е в София при мехаННика. Ремонта е скъп понеже трябва да се свали или предния мост или да се вади двигател, цената на самия ремонт на скоростната кутия зависи от това колко си чакал. При мен беше под 300лв с частите, но свалянето на кутията, маслото и съединителя оскъпиха нещата(то е почти задължително да смениш съединителя като ще сваляш цялата предница). Ако са ти тръгнали само първичен и вторичен лагер е добре и няма да ти се налага да търсиш кутия донор.
Моят съвет е ако имаш доверен механик да ти свали кутията и да я пратиш или закараш до човек който е специализиран в ремонта на кутии.
Също е най-добре да си ремонтираш твоята, дори да намериш друга не знаеш състоянието и ще трябва да отваряш и нея. На мен ремонта ми излезе 1000лв точно без кутия донор и със смяна на съединител, като мен ме излъгаха с цени малко, но за сметка на това кутията пък беше в добро състояние. Всичко зависи с кой, къде, как ще я ремонтираш и какъв точно е проблема. Предполагам може да слезеш от около 800 и да стигнеш до 6-7 хиляди(а може би и повече) ако отидеш в тойота с нови части/кутия. Който и да ти прави кутията - си търси гаранция.
Какъв точно е твоя проблем - не включват скорости или има шум от кутията?