“Тойота Балканс“ ЕООД поема задълженията на дистрибутор за марките “Тойота“ и “Лексус“ за България от 1 юли, съобщиха от компанията.
Досега тази функция се изпълняваше от дружеството “ТМ Ауто“ ЕООД, което запазва функциите на доставчик към крайни клиенти, пише в. “Дневник“. Промяната се налага заради европейските регулации в сектора, според които трябва да има разделение между дистрибуцията и продажбите на крайни клиенти. Така “Тойота Балканс“ ЕООД поеме изцяло дистрибуцията, администрацията и организацията на дилърската мрежа, като за в бъдеще двете марки могат да се продават и от нови дружества, а не само от “ТМ Ауто“.
Досегашният официален вносител на “Тойота“ и “Лексус“ за България “ТМ Ауто“ ЕООД е създаден през 1993 г., като 100% е собственост на японската корпорация ТОМЕН. В края на 1995 г. дружеството сключва договор за управление с британския холдинг “Инчкейп“, като 1998 г. той държи 40% от компанията, а през 2006 г. става едноличен неин собственик. “Тойота Балканс“ ЕООД е дъщерно дружество на британския холдинг, което освен у нас оперира още в Румъния и Македония, като продава над 17 000 броя нови автомобили и има десетки милиона евро годишен оборот. Годишният ръст на продажбите за последните четири години е над 30%. Към момента “Тойота“ е пазарен лидер на българския пазар с продадени 3164 нови автомобила за първите седем месеца на годината. Луксозният бранд “Лексус“ пък отчита 51 сделки.
http://auto.dir.bg/2007/08/20/news2015725.html
Нов дистрибутор на Тойота и Лексус!
тоест същите собственици, а сега не през един а през двама посредника ще става далаверата 

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Нов дистрибутор на Тойота и Лексус!
Nali TM Auto go durjaha gurci?!?
Pone az s takova vpe4atlenie sum ostanal.
MIslq, 4e tuk e kliu4ut za palatkata:
Pone az s takova vpe4atlenie sum ostanal.
MIslq, 4e tuk e kliu4ut za palatkata:
Ako se otvorqt o6te diluri na Toyota, TM Auto 6te ima konkurenciq i moje da ne dere tolkova. POne taka sa kazvali tuka6ni hora.Така “Тойота Балканс“ ЕООД поеме изцяло дистрибуцията, администрацията и организацията на дилърската мрежа, като за в бъдеще двете марки могат да се продават и от нови дружества, а не само от “ТМ Ауто“.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!