Елее, тука какви филми си вкарваме.
Относно бавното загряване и бързото изстиване - slowtravaler го е обяснил, но и по принцип при днешните дизели е така. Някъде четох че имат около 40% кпд, докато при бензинов еквивалент е около 30%. И по другите специфики ако се замислите, ще осъзнаете, че ви се държат нормално колите(при все че не дават грешки и/или външни механични признаци за нередност). Аз моята си я държа в обороти - за да е около 2000, често в града си карам на втора. Това като е позагряла. Иначе на 6-тата минута парното заработва приятно. А стрелката на температурата на охл. течност е да се гледа лятото или на дълъг път ако тръгнеш може да я поглеждаш.
Относно предавките - еми задна ви е без синхронизатор, как искате да влиза лесно. И от завода да ви я извадят, пак ще е така. В упътването пише да отпуснете съединителя и пак да го натиснете. Може и да я пускате по инерция ако сте под наклон или да мръднете леко напред с първа, но така може да "пристърже" докато влезе. Затова по-добре помпайте съединителя - така е най-културно. Първа пък, трябва доста да си спрял(считайте спрял) за да влезе, а от място не трябва да има почти никаква "борба". Явно имат някаква защита тия пущини и аз просто си знам, че когато съм почти спрял или внимавам със съединителя(при мен втора дърпа доста при режим "загряване") или спирам до 0км и тръгвам. Въпрос на привикване. А самите предавки имат някакво усещане(т.е. леко съпротивление) за влизане, което съчетано със средния-към-къс ход на лоста е задоволително според мен. Със сигурност скоростите влизат доста по-отчетливо от VAG-ските "желета" от същото време.
В интерес на истината, откъм шофьорското място имам съвсем други забележки аз, но стана късно - ще ги оставя за друг път

Може и моите да са филми, разбира се. Само едно ще напиша - струва ми се че имам прекалено много боди-рол по завоите. А, днес разбрах, че е не по-лека от другата кола в семейството(мерена на кантар): предна ос:890кг, задна:565кг, общо около 1450кг. Това с половин резервоар някъде. Струва ми се, че предницата са я прекарали малко последния фейслифт. При другите модификации как е - усещате ли дразнещо странично клатене при излизане от завои!?