Звуков сигнал при ускоряване - проблем с Тойота корола
-
- Автомобил: Тойота Корола 1.4 D4D
Здравейте,
Не видях подобна тема, затова си позволих да създам. Имам Тойота Корола 1.4 D4D вече от 2 години, но от скоро започна да дава проблем, при ускорение и изкачване, започва да издава звуков сигнал като аларма, но не показва грешка на таблото. От какво може да е породено това и как бих могла да го поправя?
Благодаря.
Не видях подобна тема, затова си позволих да създам. Имам Тойота Корола 1.4 D4D вече от 2 години, но от скоро започна да дава проблем, при ускорение и изкачване, започва да издава звуков сигнал като аларма, но не показва грешка на таблото. От какво може да е породено това и как бих могла да го поправя?
Благодаря.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Каква е горе-долу мелодията?
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
При контакт светка ли лампата за грешки? Джамбазите понякога лепят черен изолирбанд на лампата
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мисля, че това е нотификация за приплъзващ съединител. 
Т. Е. оборотите на двигателя в даден момент превишават зададените обороти за скоростта, с която се движи автомобила на дадена предавка.

Т. Е. оборотите на двигателя в даден момент превишават зададените обороти за скоростта, с която се движи автомобила на дадена предавка.
Carina E 4AFE LB 1992
-
Колата е ММТ 1.4 D4D, при ускоряване и повече зор, започва да прави този звук като пиийп пиййп пиййп, подобно на звука за колан например. Не светва нищо по таблото за да ме ориентира. Когато намаля скоростта то спира ама доста ме притеснява..
-
- max-2
Трябва да се провери от специалист. Ако е това, след време ще започне да се усеща повишаването на оборотите, без да ускорява колата. Ако се сменя комплект с маховик може да се кара още, но ще стигне до нитовете и ще надере маховика и притискателния диск. Ако искате да запазите маховика-смяна веднага.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Няма да надере нищо, колата просто спира (не става за каране) много преди да стигне до нитове. И същия съединител може би ще мине още 50х км на кола с ръчни скорости, ако му се занимава на някой.
-
Мога ли да я карам сега до морето така а после да мисля за смяна, че никакъв не е евтино за моята кутия?max-2 написа: ↑21 Юли 2020 15:44 Трябва да се провери от специалист. Ако е това, след време ще започне да се усеща повишаването на оборотите, без да ускорява колата. Ако се сменя комплект с маховик може да се кара още, но ще стигне до нитовете и ще надере маховика и притискателния диск. Ако искате да запазите маховика-смяна веднага.
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
И този ще мине ако им се занимава да върнат в начална позиция LLS щракалката и да я обучат.
А ако си поиграят с отхлабване на гайката леко ама много лека отпред на актуатора ,и един в час е Техстрийма да предизвиккат,прещракване на зъб ще коригират и сегащният луфт.И една добра инициализация даже ще вкарат и този съединител малко в кондиция и сигурно ще изкарат поне още 10К км.
Всички съединителин свалени които съм виждал никой не е бил с на цяло прещракани зъби и както каза колегата мехаННика, и аз не съм видял тотално свършил съединител до нитове изпилен.
- max-2
От това, което механника написа-може. Той е доста запознат с тойотите като цяло.Iceeti написа: ↑21 Юли 2020 20:09Мога ли да я карам сега до морето така а после да мисля за смяна, че никакъв не е евтино за моята кутия?max-2 написа: ↑21 Юли 2020 15:44 Трябва да се провери от специалист. Ако е това, след време ще започне да се усеща повишаването на оборотите, без да ускорява колата. Ако се сменя комплект с маховик може да се кара още, но ще стигне до нитовете и ще надере маховика и притискателния диск. Ако искате да запазите маховика-смяна веднага.
Carina E 4AFE LB 1992