По-силен акумулатор?
-
- Автомобил: Corola
- Благодарил/а: 1 път
По-силен акумулатор?
Здравейте!Интересува ме, дали мога да сложа акумулатор с повече от 60Ah на Тойота Корола -Е12-1,4 бензин, комби,2002год?Ще може ли да го зарежда алтернатора? Благодаря предварително!
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
По-силен акумулатор?
Важно е и да влезе там, където сега е фабричния акумулатор, т.е. внимавай за дължината, широчината и височината на новия.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
По-силен акумулатор?
Авенсиса ми е със стария акумулатор от дизеловата Астра - 75Ah - Topla. Влиза със много конкретна маневра, почти на косъм е от таблото с предпазителите и от широкият маркуч за антифриза.
Обаче - заради почти 1/3 по-големия габарит от оригиналният акумулатор, минусовият кабел го завивам преди да го "паркирам" на мястото му че няма място за да въртя ключа, да затегна гайката.
Не е свалян за зареждане от една година без 3-4 дни - откакто имам колата. Няма драма със зареждането, както казаха по-горе, но е хубаво да си измериш мястото на което ще го "нахлузиш".
Аз лично след опелото на този, ще се ориентирам към нещо с по-малки размери, че не съм фен на идеята разните карантии да ги делят някакви 2-5 милиметра от акумулатора.
Обаче - заради почти 1/3 по-големия габарит от оригиналният акумулатор, минусовият кабел го завивам преди да го "паркирам" на мястото му че няма място за да въртя ключа, да затегна гайката.
Не е свалян за зареждане от една година без 3-4 дни - откакто имам колата. Няма драма със зареждането, както казаха по-горе, но е хубаво да си измериш мястото на което ще го "нахлузиш".
Аз лично след опелото на този, ще се ориентирам към нещо с по-малки размери, че не съм фен на идеята разните карантии да ги делят някакви 2-5 милиметра от акумулатора.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
По-силен акумулатор?
Ако идеята е да се комбинира с ел.лодка, музика или каравана- о.к. но без някое такова на бензинова кола повече от 60 Ач. няма смисъл.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
-
- Автомобил: Rav4 XA20 2.0vvti/LPG
По-силен акумулатор?
Аз вече трета година съм с 44 Ач (така е по книжка). Ако човека има по-голям не му пречи да го ползва, от колкото да купува.
- Revenger
По-силен акумулатор?
И за тази бензинова кола ли акумулатор с 60 Ah е достатъчен?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=g9apkc.
- mapamop
По-силен акумулатор?
Пак се отплесна.
Това от обявата кой модел на Тойота е?
Въпреки всичките тези консуматори в немската барака, едва ли акумулатора ще е 100Ah. Мисля че в книжката му трябва да пише. Намери, покажи... и вероятно ще изскочи нещо от сорта на 70
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- Revenger
По-силен акумулатор?
А къде в цитирания от мен пост става въпрос, че бензиновата кола е Тойота?
Колкото до акумулатора на "немската барака", ами отвори й ти книжката и ще видиш, че акумулаторът й е по-близо до 100 Аh, отколкото до 70...
Колкото до акумулатора на "немската барака", ами отвори й ти книжката и ще видиш, че акумулаторът й е по-близо до 100 Аh, отколкото до 70...

- mapamop
По-силен акумулатор?
Да задам уточняващи въпроси, за неразбралите:
Колегата отворил темата, какви марка и модел автомобил(и) притежава?
Препоръчителните характеристики за автомобилът на колегата, по отношение на акумулатора, същите ли са като на немската барака?
Знам че също така на разни камиони, бусове, джипове и пикапи акумулаторите са 2 и то сериозни, но това какво общо има с автомобилът на колегата?
Теорията е хубаво нещо, но в рамките на релевантността си към практическият проблем. После става излишно досадна и губеща време.
--
--
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
По-силен акумулатор?
Капацитета не носи със себе си друг негатив освен размера на батерията, така че да слага, стига това да не създава повече проблеми при монтажа, отколкото ползи при ползването 
На коли с по-голяма консумация им слагат два акумулатора, че за един голям нямат място

На коли с по-голяма консумация им слагат два акумулатора, че за един голям нямат място