Въпрос относно Рав 4

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
DA_WOLF

Мнение от DA_WOLF » 07 Авг 2007 20:22

@jim_beam

И моят рав е същия цвят wink.gif tongue.gif

Ще пусна и аз снимки.

Аватар
ivan_g

Rav4 D-Cat и лошият дизел в БГ според ТМ Ауто

Мнение от ivan_g » 14 Авг 2007 00:19

Здравейте,
отскоро и аз се развозвам с Т., Рав като описания горе. Допреди да си го докарам нов и в гаранция от Германия в на цена под тукашната за D-4D и аз се наслушах на глупостите на някои за лошия дизел в БГ и как политиката на Т. не позволявала да се внася този модел. Интересно как същите хора си продават Lexus IS220d със същия двигател..
А за качеството на нафтата - в ЕС официално може да се продава нафта само Евро4, която е с ниско съдържание на сяра и каквато продават Лукойл, ОМВ Шел и всички сериозни вериги. А ОМВ наскоро пуснаха тук и Premium Diesel Евро 5 (задължително за ЕС от 2009г.) и практически без сяра.
Така че така за 'лошата' нафта. А истината според мен е другаде-вносителят на Т. в БГ е дъщерна на гръцкия представител, а в Г. също не се продават D-Cat моделите на Рав-а. Може би защото и там е лоша нафтата?!!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 15 Авг 2007 15:11

продават е едно,гаранция на производителя е друго!
в настоящия момент такава гаранция от тoйота за бг относно d-cat няма.не се заблуждавай,ако имаш проблеми по dpf,както и cr-помпата и инжекторите ще береш ядове.ако разберат къде е карана/регистрирана!

Аватар
ivan_g

Мнение от ivan_g » 16 Авг 2007 00:54

"ако разберат къде е карана/регистрирана!"
Гаранцията на производителя е за ЕС и всеки оторизиран дилър е длъжен да извършва гаранционно обслужване, независимо в коя държава-членка се намира автомобилът, стига да има валидна гаранция. За щастие и тукашните са наясно с това и бяха много любезни като им представих гаранционната книжка, казаха че няма проблеми.
Естествено се надявам, да не се налага..
Btw., Q7, ML CDI, VW Touareg и т.н. са все с филтър и common-rail с пиезоинжектори, пък не съм чул техните вносители да отказват някой от моделите. Мисля си, че в случая с ТМ А. или робуват на стари предрасъдъци, или просто не им отпускат бройки от D-CAT версията, която е хит и далеч по-добра от D4-D, още повече, че извършените гаранционни ремонти не си ги плащат от джоба, а им се покриват от Тойота ..
Toyota RAV 4 D-Cat Sol 177 k.s.

DA_WOLF

Мнение от DA_WOLF » 16 Авг 2007 17:31

Общо казано гаранцията ти важи в бг.
Ако може и да споделиш на кви пари ти стъпа до бг.

Аватар
ivan_g

доствка Рав4 D-CAТ от Германия

Мнение от ivan_g » 17 Авг 2007 00:20

DA_WOLF написа:Общо казано гаранцията ти важи в бг.
Ако може и да споделиш на кви пари ти стъпа до бг.
Както писах, цената, ако сам си я докараш на ход, може да се върже под 56-58бона за средно ниво на оборудване-тук "Executive", плюс вежди, темпомат и хромирана решетка, които тук са екстри.
Мисля за толкова ТМ А. продават Д4-Дто :whistle:
Ако проявява интерес, мога да го свържа с моя доставчик, работи с някои от големите автокъщи в БГ и човек казва през коя иска да му мине сделката. Може и нов и 2-ра ръка
Toyota RAV 4 D-Cat Sol 177 k.s.

Публикувай отговор