Измама в Toyota
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Измама в Toyota
Би било редно да ви уведомят, че има разминаване в километрите на автомобила, което щеше да ви светне лампата, че има нещо нередно. Посъветвайте се с адвокат. Това с техническата грешка не ми звучи сериозно просто.
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Измама в Toyota
Един въпрос от моя страна относно батериите, може би не е съвсем по темата, но все пак да питам
. Виждам че потребителя Boz притежава хибриден автомобил и е доста наясно с опциите в TechStream. Въпроса ми е, има ли възможност да се провери колко цикъла е направила хибридната батерия ? Следи ли се софтуерно тази стойност ? Знам че по-старите бяха NIMH и там цикъл е доста относитлено понятие , но все пак 

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Измама в Toyota
Не, защото не работи (не се използва) на принцип на "цикли", които се дават на батериите.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Измама в Toyota
Човекът е отишъл за диагностика и преглед. Направили са му я, не е имало грешки, какво са виновни в Благоевград? Не е отишъл за проверка на историята, за да му кажат за пробега.
Някой тук измисли, че не са му казали преди колко км са изтрити грешки. А дали са трити грешки всъщност не става ясно.
Италианския собственик е захвърлил колата в някоя морга, та ако беше изрядна нямаше да я хвърли, а да си я кара. Сигурно има и други проблеми по колата. Там не сменят масло на посочените интервали ако не е в гаранция.
Някой тук измисли, че не са му казали преди колко км са изтрити грешки. А дали са трити грешки всъщност не става ясно.
Италианския собственик е захвърлил колата в някоя морга, та ако беше изрядна нямаше да я хвърли, а да си я кара. Сигурно има и други проблеми по колата. Там не сменят масло на посочените интервали ако не е в гаранция.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Измама в Toyota
А кой е изтрил грешките? В Италия, в Благоевград ? Защо не са казали какви са грешките? В трети сервиз след това?
Компютъра на колата показва ли дали са трити грешки и кога са изтривани?
Това с км - възможно е да са си върнати. Ако италианеца е врътнал още 30 000км след сервиза и след това е оставил колата за продаване. Тя е минала психологическата граница от 200К км. Странно е, ако е така, че нашия търговец не е намалил още от километрите. Ако колата е по-запазена, е по-нормално да снижи километрите до към "нормалните" 130К или 140К.
Компютъра на колата показва ли дали са трити грешки и кога са изтривани?
Това с км - възможно е да са си върнати. Ако италианеца е врътнал още 30 000км след сервиза и след това е оставил колата за продаване. Тя е минала психологическата граница от 200К км. Странно е, ако е така, че нашия търговец не е намалил още от километрите. Ако колата е по-запазена, е по-нормално да снижи километрите до към "нормалните" 130К или 140К.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Измама в Toyota
90% от участниците в тази тема пишат за спорта...
Релевантните факти са, че дамата е закупила 6-годишен употребяван автомобил, внос от държава, известен износител на "скрап" за Източна Европа.
Аз като потребител и на нови автомобили, и на "оглозгани ябълки" втора употреба, се учудвам защо се закупува HSD без Програма „10 години безплатна грижа за хибридната батерия“.
Не е възможно да се тества пакетът от призматични клетки само за половин час при дилър.
Съветвам всички Ви да четете преди да правите покупки и гръмки изказвания.
Дамата наистина може да се обърне към адвокат и да се насочи към разваляне на сделката поради скрити дефекти на вещта-предмет, това е разбира се при условие, че при покупката е декларирана реално платената стойност, а не са правени икономии и от документация и данъци.
Не виждам каква вина търсите в друг освен в себе си и продавача - това са 2-те страни, които имат интерес от осъществяване на сделката.
На всеки дилър в РБ му е известно, че клиент с автомобил на 6+ години, закупен н-та употреба няма да се появи повече за сервизна дейност, нито пък ще си закупи нова хибридна батерия, при положение, че само във Варна има 3 сервиза, специализирали в ремонта на такива батерии.
Изслушахме Ви оплакването, разлаяхме троловете, получихте разни съвети, предложения и акъли - дано поне като безплатна психотерапия форумът да е на необходимото ниво.
Изберете си опция и се придържайте към решението си:
1.Ремонт.
2.Иск срещу продавача.
3.Мрънкане по форумите.
4.Продажба на следващия фен на оферти/промоции/акции/COVID сделки.
Бъдете здрави и успех.
Релевантните факти са, че дамата е закупила 6-годишен употребяван автомобил, внос от държава, известен износител на "скрап" за Източна Европа.
Аз като потребител и на нови автомобили, и на "оглозгани ябълки" втора употреба, се учудвам защо се закупува HSD без Програма „10 години безплатна грижа за хибридната батерия“.
Не е възможно да се тества пакетът от призматични клетки само за половин час при дилър.
Съветвам всички Ви да четете преди да правите покупки и гръмки изказвания.
Дамата наистина може да се обърне към адвокат и да се насочи към разваляне на сделката поради скрити дефекти на вещта-предмет, това е разбира се при условие, че при покупката е декларирана реално платената стойност, а не са правени икономии и от документация и данъци.
Не виждам каква вина търсите в друг освен в себе си и продавача - това са 2-те страни, които имат интерес от осъществяване на сделката.
На всеки дилър в РБ му е известно, че клиент с автомобил на 6+ години, закупен н-та употреба няма да се появи повече за сервизна дейност, нито пък ще си закупи нова хибридна батерия, при положение, че само във Варна има 3 сервиза, специализирали в ремонта на такива батерии.
Изслушахме Ви оплакването, разлаяхме троловете, получихте разни съвети, предложения и акъли - дано поне като безплатна психотерапия форумът да е на необходимото ниво.
Изберете си опция и се придържайте към решението си:
1.Ремонт.
2.Иск срещу продавача.
3.Мрънкане по форумите.
4.Продажба на следващия фен на оферти/промоции/акции/COVID сделки.
Бъдете здрави и успех.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Измама в Toyota
Т. е. този тест, който извършва тойота дилъра е измама и ни вземат пари с тази измама? Не носят отговорност за резултатите от неадекватните си тестове?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Измама в Toyota
Бих внимавал с такива изказвания в публичното пространство.
Аз като съм заплащал за диагностика в различни представителства винаги съм бил наясно, че получавам "моментна снимка на състоянието", само дете може да вярва, че данните в даден блок/модул не са били и не могат да бъдат манипулирани.
Ако засегнатата дама съобщи за коя услуга точно е заплатила можем да разберем и ние какво се е случило:
1.Заплатена е диагностика с GTS - в рамките на представителството.
2.Правен е тест драйв с диагностика и живи данни за заряд/разряд в РЕАЛНО ВРЕМЕ.
Разликата в цената на 2-те услуги е сериозна - не съм сигурен дали малките представителства дори могат да отделят сервизен техник за 2-3 часа тест и дали дори съществува такава услуга в ценоразписа им.
Ставката за труд я знаем всички.
Повечето интелигентни покупки се правят с "двойно застраховане" - дилърска диагностика и проверка при независим специалист в дадената марка.
При последната диагностика, която аз правих на RX400h, за да съберем данни за батерията изминахме 100 км градско във Варна - отне ни часове...
Запомнил съм от покойния ми дядо:
"Човек получава това, за което плаща."
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Измама в Toyota
Моментна снимка при едночасов тест - от "Toyota сертифицирани служители"
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Измама в Toyota
От кой закупи автомобила, че не ми става ясно? От Тойота Благоевград ли? Защото, ако не е от тях, не виждам защо те ще са виновни за разминаването в километрите. Някой друг по веригата е манипулирал колата . А, че батерията може да се скапе след прегледа там смятам и аз, че е възможно
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Автомобил: toyota auris
Измама в Toyota
Досега си мислех че се ходи на сервиз за консултация или за отстраняване на проблем,сега обаче разбирам че една не малка част от вас ходят там да си губят времето и парите.
-
- Автомобил: toyota auris
Измама в Toyota
А в моят случай се оказа че в официален сервиз на touota,можеш да си загубиш и времето и парите.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Измама в Toyota
► Виж съдържание
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual