Нямам мигачи и аварийни!!!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Toncho90,
Закачете я тази кола с техстрийм - на Live Tests има тест за всичките бутони, копчелъци и ключалки. Ако е виновен лоста, като я заключиш през централното ще мигат мигачите. Ако е реле, предпазители и букса на ремаркето ще липсват и при заключване, защото веригата им ще е "задръстена". Не съм сигурен и с Delphi дали го нямаше този тест. Поне няма да си купиш "ръчка", за да откриеш че не е тя проблемната. В техстрийм-а мисля че вадеше и текущият статус на тези лостчета и бутони. Не знам обаче ако си в чужбина дали има колега наблизо с Техстрийм. Кабела не е стряскаща цифра, ако се наложи да го купиш, обаче после ще ти трябва лаптоп (желателно с работеща батерия) и самият софтуер.
Закачете я тази кола с техстрийм - на Live Tests има тест за всичките бутони, копчелъци и ключалки. Ако е виновен лоста, като я заключиш през централното ще мигат мигачите. Ако е реле, предпазители и букса на ремаркето ще липсват и при заключване, защото веригата им ще е "задръстена". Не съм сигурен и с Delphi дали го нямаше този тест. Поне няма да си купиш "ръчка", за да откриеш че не е тя проблемната. В техстрийм-а мисля че вадеше и текущият статус на тези лостчета и бутони. Не знам обаче ако си в чужбина дали има колега наблизо с Техстрийм. Кабела не е стряскаща цифра, ако се наложи да го купиш, обаче после ще ти трябва лаптоп (желателно с работеща батерия) и самият софтуер.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Взех си колата с нерешени проблеми. Оставих я на паркинга и ще търся по-надежден майстор.
Дори колата стана по-зле. Не пали, трябва да ѝ подам ток с jump starter, вчера я оставих да поработи и светлините на таблото започнаха да премигват и да се променят оборотите и аз я изключих. Днес пак я запали по същия начин като вчера, но днес няма никакви светлини по таблото и като подам газ, стрелката на оборотомера не мърда. Споделих с приятел и той предположи, че е компютъра на мотора engine control unit. Исках да приложа 2 клипчета с това което описах по-горе но не ми позволи сайта да ги прикача.
- mapamop
Търси си електричар. Истински автомобилен. Имаш някъде утечка или късо според мен. Закачи я на диагностика - техстрийм. Вероятно ще има записани грешки. Не каза къде се намира колата - България/Англия?
При "спихнал" акумулатор датчиците и уредите се шашкат и се държат странно. На Опела заради прецакано динамо и акумулатор паднал до 10 волта ми мигаха всякакви лампи по таблото. Възможно е да е ECU, но може и да е поднапрежение и модулите да бъркат в сметките заради недостиг на ток.
При "спихнал" акумулатор датчиците и уредите се шашкат и се държат странно. На Опела заради прецакано динамо и акумулатор паднал до 10 волта ми мигаха всякакви лампи по таблото. Възможно е да е ECU, но може и да е поднапрежение и модулите да бъркат в сметките заради недостиг на ток.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
Таратора е прав.Макар ,че в Англия си е цифра.Мое ли да се пробва с друг акумулатор как стоят нещата?Клеми?Поетапно .Май,май се губи маса .Гадая.
В Англия съм. Миналата година купих нов акумулатор с 5г. гаранция. Запазих час в Тойота за диагностика, знам че дерат по 3 кожи, но е по-добрият вариант отколкото да скача от сервиз на сервиз. Преди да запазя час в Тойота, ходих до 1 сервиз и им обясних всичко, отговориха ми, че електричарят ще трябва да провери всичко на ново и не ми дадоха гаранция, че ще открие проблема. Но съответно трябва да платя за времето през което се е занимавал. А относно първият механик-каубой англичанин, тръгнал съм да си търся правата. Той упорито отрича да е направил нещо, но аз и не очаквам друго.
Възможно ли когато оня механик-каубой когато е занулявал компютъра след смяната на маслото да му е направил нещо? И аз само гадая, както ви казах колата нямаше абсолютно никакви проблеми когато му я оставих. Карах тази кола абсолютно всеки ден и я поддържам както трябва.
- mapamop
Съмнявам се. Има предпазител на буксата. А и маслото се зануляваше с някаква комбинация от таблото май.... На теория не би трябвало да закача лаптоп изобщо. По-скоро е ударил някой кабел по време на другите процедури. Гадая...
Дай ми на частно локацията ти. Ще се опитам в понеделник да ти организирам посещение или поне да ми дадат насока къде да идеш. Ако е в Лондон...
Дай ми на частно локацията ти. Ще се опитам в понеделник да ти организирам посещение или поне да ми дадат насока къде да идеш. Ако е в Лондон...
--
--
- mapamop
Гадно. И с колата в това състояние рискуваш изобщо да не стигнеш. Буксата на ремаркето в какво физическо състояние? Следи от удари, счупени пластмаси, следи от корозия вътре по клемите на буксата?
Това ли е последното събитие или процедурите на "каубоя" преди аварията?
Веднъж започна с ремаркето, после каза за каубоя и се оплетох. Каубоя какво точно е направил? Освен да развие пробката на скоростната кутия, да източи маслото и да налее новото?
От това което пишеш ми мирише на изгоряло интеграционно реле - то е отговорно за фарове, мигачи, осветление в купето и таблото. Не е невъзможно през буксата за ремаркето да е окъсило и да е "родило". Обаче не ми се връзва картинката с оборотите които се клатят...
За късото което събаря акумулатора, не е невъзможно да е релето. Всъщност релето си е цял електронен блок, и трудно ще го тестваш.
Опитай на първо време да свалиш акумулатора и го зареди. По този начин ще си предпазиш акумулатора от смърт и ще дадеш време на електрониката да се ресетне. Виж на сутринта как ще запали. Чисто логически ако нещо къси и вдига консумацията на динамото не е невъзможно, динамото да ти клати оборотите.
Това ли е последното събитие или процедурите на "каубоя" преди аварията?
Веднъж започна с ремаркето, после каза за каубоя и се оплетох. Каубоя какво точно е направил? Освен да развие пробката на скоростната кутия, да източи маслото и да налее новото?
От това което пишеш ми мирише на изгоряло интеграционно реле - то е отговорно за фарове, мигачи, осветление в купето и таблото. Не е невъзможно през буксата за ремаркето да е окъсило и да е "родило". Обаче не ми се връзва картинката с оборотите които се клатят...
За късото което събаря акумулатора, не е невъзможно да е релето. Всъщност релето си е цял електронен блок, и трудно ще го тестваш.
Опитай на първо време да свалиш акумулатора и го зареди. По този начин ще си предпазиш акумулатора от смърт и ще дадеш време на електрониката да се ресетне. Виж на сутринта как ще запали. Чисто логически ако нещо къси и вдига консумацията на динамото не е невъзможно, динамото да ти клати оборотите.
--
--
mapamop, Какво ремарке? Аз нямам ремарке, това е проблем на друг колега. Моят случай е следният-оставям си колата за смяна на масло и филтър, и смяна на масло на скоростната кутия. Взех я със не работещи мигачи, при включване на задна скорост индикацията не работи, свети иконката на въздушната възглавница и изписва съобщение checking airbag, климатика не работи и в последствие не пали,осветлението на таблото изчезна, абе брало си е лайката колега...
- mapamop
Извинявай. Чета темата от телефона, и съм се върнал много назад. Моя грешка.
Този който ти сменя маслата само отдолу ли рови, или надига някакви кори около скоростния лост?
Въпросният датчик за задната скорост ако е ударен или с премазани кабели не е невъзможно да ги прави тези мизерии. Обаче за местоположението му трябва да се погледнат схемите, желателно по рама или поне по модел на двигателя.
Този който ти сменя маслата само отдолу ли рови, или надига някакви кори около скоростния лост?
Въпросният датчик за задната скорост ако е ударен или с премазани кабели не е невъзможно да ги прави тези мизерии. Обаче за местоположението му трябва да се погледнат схемите, желателно по рама или поне по модел на двигателя.
--
--
mapamop, Аз оставих колата в 8:30 и ми се обадиха да я взема в 15:30. Не съм висял в сервиза, все пак ставаше дума за смяна на 2 масла... За 7часс престой не знам оня какво и как е правил.
Взех колата колега, общо взето майстора е разглобява, проверил всички релета и бушони, те били в изправност и се съгласих да поръча лостчето. Смени го, но пак същата работа.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Трудно е да се дава съвет от хиляди километри разстояние, но проверихте ли алтернатора? Подобно 'странно' поведение се бе получило на колега, който бе объркал поляритета на акумулатора. Съответно алтернатора бе умрял, а токовете си бяха тръгнали по своя път 
Споделяш, че не можеш да запалиш колата поради липса на ток. - значи тръгни от там - установяване причината - консумацията...
Ако имаш базови познания и поне едно китайско волтметърче - запали автомобила и виж какво напрежение отива към акумулатора... Ако не отива над 13.3-13.5В - почни от алтернатора. Ако бордовата мрежа през това време е под 10-11В - може да имаш 'странични ефекти' в цялата електроника поради ниско напрежение..
Затова - първо осигури правилното напрежение, и след това продължавай диагностиката...

Споделяш, че не можеш да запалиш колата поради липса на ток. - значи тръгни от там - установяване причината - консумацията...
Ако имаш базови познания и поне едно китайско волтметърче - запали автомобила и виж какво напрежение отива към акумулатора... Ако не отива над 13.3-13.5В - почни от алтернатора. Ако бордовата мрежа през това време е под 10-11В - може да имаш 'странични ефекти' в цялата електроника поради ниско напрежение..
Затова - първо осигури правилното напрежение, и след това продължавай диагностиката...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008