Здравейте колеги!
Преди няколко месеца спасих 1985 Toyota MR2 от претопяване. На кратко историята е следната:
През 1985 пилот купува колата нова. Притежава я до пролетта на 2020, като в последните 18 години не е карана. Преди няколко месеца я подарява на JunkYard за разглобяване и претопяване. Поради липса на място колата остава извън очертанията на оградата. Забелязана е от едно момче, което я купува и след седмица вдига ръце от нея и решава да я продаде или да я даде обратно за претопяване. Държа да отбележа, че той е от този тип "майстори" където са голямата работа - Джаста Праста...
Ето тук се появявам аз и купувам автомобила в много задоволително състояние 99.5% без ръжда на оригинална боя с изгорял лак и задоволително техническо състояние. За две седмици го изправих на крака и го подкарах. Смених доста части и сега е напълно обслужен. Ползвам го всеки ден и оставам все по очарован от тази легенда!
Та да си дойдем на въпроса.
Мисля да го докарам в България и се интересувам как седи въпросът с частите?
На ясно съм, че това е относително много рядка кола за БГ и аз лично не съм я срещал по родните пътища.
Искам да чуя какво мислите за Toyota MR2 AW11.
Снимките показват състоянието, в което я купих с изключение на последните две, те са от преди няколко дена.
Предварително благодаря на тези от вас, които ще изразят мнението си!
Пожелавам успех на всички!
- Прикачени файлове
-
- IMG_2049-1.jpg (548.76 KiB) Преглеждано 2991 пъти
-
- IMG_2050-1.jpg (567.28 KiB) Преглеждано 2991 пъти
-
- IMG_2051-1.jpg (543.7 KiB) Преглеждано 2991 пъти
-
- IMG_2778-1.jpg (613.37 KiB) Преглеждано 2991 пъти
-
- IMG_2776-1.jpg (652.59 KiB) Преглеждано 2991 пъти
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Честито! Не изглежда никак зле. Липсва това-онова (двата задни спойлера и черните пластмаси около покрива, но иначе това за багажа е правено допълнително и не е излишно). С частите е трудно в цяла Европа с изключение на Острова. За двигателя по се намират части, защото има тук-там стари Короли, Карини, Целики, които са с 4AGE мотора. Твоята трябва да е Bluetop, както и моята, която е произведена 1986 и има CAT, EGR... Имам доста техническа литература и мога да помагам. Вкарвай смело и щом ти харесва си я карай с кеф! 

Моята Toyota една от най първите (1985) и за това е без спойлери, а относно спойлера на задното стъкло ще трябва да го търся. Металния багажник е оригинален и не е поставян допълнително.
Предполагам, че газова инсталация ще може да се монтира относително лесно, но бутилката ще бъде отпред. Някой правил ли е нещо по този въпрос?
Как седят нещата с предното стъкло ако се наложи смяна?
Има ли някой сайт на които да сравня цените на частите?
Предполагам, че газова инсталация ще може да се монтира относително лесно, но бутилката ще бъде отпред. Някой правил ли е нещо по този въпрос?
Как седят нещата с предното стъкло ако се наложи смяна?
Има ли някой сайт на които да сравня цените на частите?
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Честито,
На мен ми харесва
бих и направил едно цялостно боядисване с някакъв сив металик от Glazurit с много лак.
На мен ми харесва

- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Явно щатските модели са били правени с такъв багажник. Спойлерът и черните пластмаси са дефицитни, но ги има употребявани в UK. Иначе цените в Европа са много високи. По-добре си осигури някои важни части в Щатите. У нас има 1-2 момчета, които предлагат оригинални части и понякога цените са по-добри... Преди 10-ина години предното стъкло не беше проблем, може би и сега няма да е, но вероятно ще бъде по-скъпо. Аз в момента експериментирам с газовото (46 литра - повече не може да влезе, но стига за БС-СФ), сложих го отпред и предницата стана много стабилна. Но засега още наблюдавам как се държи моторът. Ако ми пратиш и-мейл на лично, ще ти покажа снимки на газовото... Иначе една нова боя наистина ще направи МР-а Silver arrow!!!
По-натам сериозно се замислям за детска мечта - купе (или 3 врати хеч) с вдигащи се фарове (по-скоро от Япония). - но нещо след 90та (до 2000-5 макс), че по-старите в запазен вид са като бялата лястовица или трябва да си барон.
Събирам идеи
ПП> има ли събор на японки?
Събирам идеи

ПП> има ли събор на японки?