IPA?
Премахване на лепенка / надпис / стикер - залепен директно върху боята ?
+1
Изопропилов спирт му викат унас.
Изопропилов спирт му викат унас.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На такова миришеше... Трябва да погледна...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Този за който писах аз е на основата на етерични масла. При пръскане става мазно петно, което след 10-15 минути се избърсва заедно със стикера и лепилото. За стъкло, после се налага почистване с препарат за стъкла. Останах очарован, как свали едни 6-10 годишни гаранционни стикери, покрити с тиксо от пластмасовата повърхност на UPS. Досега съм ги пробвал със спирт, разредител, коресилин, спрей за стикери от "конрад" (май някакво G** беше) - драмата със впитото и непроницаемо тиксо си оставаше. Коресилина и МРТ-то ги сваляха, но пък там трябваше да се пипа внимателно да не разложи пластмасата.
Гадният момент е цената му. Но е половин литър и е с малка разходна норма.
Това от официалният им сайт, spraykon.bg:
Специален, биоразграждащ се спрей за почистване. Предназначението му е за отстраняване на лепило, смазочни материали, масло, мастило, стикери, смоли. Съдържа силно разтворими цитрусови масла. Те не само почистват, но също така оставят приятна миризма. Те са идеални и за почистване на оборудването (пистолети, дюзи). Те не съдържат вещества, които са вредни за озоновия слой."
Гадният момент е цената му. Но е половин литър и е с малка разходна норма.
Това от официалният им сайт, spraykon.bg:
Специален, биоразграждащ се спрей за почистване. Предназначението му е за отстраняване на лепило, смазочни материали, масло, мастило, стикери, смоли. Съдържа силно разтворими цитрусови масла. Те не само почистват, но също така оставят приятна миризма. Те са идеални и за почистване на оборудването (пистолети, дюзи). Те не съдържат вещества, които са вредни за озоновия слой."
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
При тези стикери не винаги използваното слепващо вещество е на една и съща основа .Затова и трябва да се подхожда с различни разтворители Аз лично най-голям проблем съм имал при сваляне и чистене на китайско хартиено тиксо върху метална прахово боядисана повърхност изпечена от слънцето.