карам с масло 5 W 40 но доливам да го сменя ли
-
карам с масло 5 W 40 но доливам да го сменя ли
карам с масло 5 W 40 но доливам 1л. на 2000 км. да го сменя ли с по гъсто колата е 2000 т.д на 220000 км. торбината е леко омазнена но не тече може ли да е от гумички на клапаните
Re: карам с масло 5 W 40 но доливам да го сменя ли
ne bih karal s takova rqadko maslo pri polojenie che imash tolkova km na avtomobila i shtom trqbda da dolivash!yovcho2247 написа:карам с масло 5 W 40 но доливам 1л. на 2000 км. да го сменя ли с по гъсто колата е 2000 т.д на 220000 км. торбината е леко омазнена но не тече може ли да е от гумички на клапаните
-
1. Откога Тойота правят масла.
2. Подобна дилема имаше по отношение на свещи в един руски сайт където пишеше че свещи Toyota,Mazda и т.н. няма и ням,а логика уважаващи себе си марки като Denso , NGK или други да рекламират чужда марка.Мисля че същото касае и маслата
3.Имах Нисан Съни 2.0д преди време.Шеврона го гореше,Лемфьордера(въпреки че не марка) НЕ!Така че пробвай с нещо друго (като марка).Ако разбира се нямаш проблем с мотора.Ако се разровиш във форума ще намериш вероятно доста дебати за масла
Успех!
2. Подобна дилема имаше по отношение на свещи в един руски сайт където пишеше че свещи Toyota,Mazda и т.н. няма и ням,а логика уважаващи себе си марки като Denso , NGK или други да рекламират чужда марка.Мисля че същото касае и маслата
3.Имах Нисан Съни 2.0д преди време.Шеврона го гореше,Лемфьордера(въпреки че не марка) НЕ!Така че пробвай с нещо друго (като марка).Ако разбира се нямаш проблем с мотора.Ако се разровиш във форума ще намериш вероятно доста дебати за масла
Успех!

ТМ-Ауто сипват 5/40 наливно което е гола вода и е черно и го харчат колите и новите дизели.Затова си взимайте само бутилирано много по-добро е.Има опция на техническия преглед да ти налеят бутилирано.Цената е с около 1-2 лв. но си струва.На тубата пише Тойота и ,че е правено в ЕС. Но ако колите не са ви в гаранция може каквато искате марка.
Такова масло за 26 лв. не си струва за този разход.Пробвай с друга марка ако пак харчи сипвай 10/40 и е наполовина по-евтино.
Такова масло за 26 лв. не си струва за този разход.Пробвай с друга марка ако пак харчи сипвай 10/40 и е наполовина по-евтино.
Авенсис 3S-FE
Не е до марка а само до качество. Аз съм се "лепнал" на Мотул но само защото вносителя ми е наблизо и му имам доверие. При маслата важното е горе-долу правилен вискозитет, да не е менте и да се сменя редовно (по-ранната смяна не вреди - напротив!)kristian написа:Добре де,ти знаеш ли марка коят да се понася еднакво добре от повечето СТАНДАРТНИ мотори на Тойота?jamie написа:Po-skoro ugovorka mejdu dealeri i firmi.
kakto Nissan - Texaco primerno (ako pravilno si spomniam), Renault i Elf.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
@ yovcho2247
не знам колко ти е стара колата,но синтетичните масла не са за всеки мотор.при по-старите коли(2000г) разяждат уплътненията,както имат свойството да разтварят нагар и разни образувания вследствие предишно ползване на минерално масло.огледай си много добре двигателя,да не се наложи да сменяш някоя гарнитура или гумички на клапаните.
на тия километри бих карал с поне 10w40 или даже 15w40(но не за зимата).
ето ти едни добри масла,made in germany:
http://shop.oelscheich24.de/epages/o24. ... 647&Page=2
виж специално titan 10w40 gt1,което е полу-синтетично.
марката fuchs са ориг. масла на мерцедес, a gt1 e разработено за v6 и v8 td!
това че тoйота масло се прави от валволин,за пръв път го чувам.в книжката пише toyota genuine oil,оригинално значи.
всъщност валволин е на сравнително прилична цена,ето оттук си поръчах моето:
http://shop.aubu.de/catalog/index.php/c ... 4bcea820a4
не знам колко ти е стара колата,но синтетичните масла не са за всеки мотор.при по-старите коли(2000г) разяждат уплътненията,както имат свойството да разтварят нагар и разни образувания вследствие предишно ползване на минерално масло.огледай си много добре двигателя,да не се наложи да сменяш някоя гарнитура или гумички на клапаните.
на тия километри бих карал с поне 10w40 или даже 15w40(но не за зимата).
ето ти едни добри масла,made in germany:
http://shop.oelscheich24.de/epages/o24. ... 647&Page=2
виж специално titan 10w40 gt1,което е полу-синтетично.
марката fuchs са ориг. масла на мерцедес, a gt1 e разработено за v6 и v8 td!

това че тoйота масло се прави от валволин,за пръв път го чувам.в книжката пише toyota genuine oil,оригинално значи.
всъщност валволин е на сравнително прилична цена,ето оттук си поръчах моето:
http://shop.aubu.de/catalog/index.php/c ... 4bcea820a4
Последно промяна от jim_beam на 09 Авг 2007 23:14, променено общо 1 път.