Corolla Verso 2.0 d4d 116ps не пали след загряване
-
- Автомобил: Corolla Verso 2.0 d4d 116ps
Здравейте колеги. Нов съм във форума. На 04.05.2020г имах ходене до София. През целия път колата се държеше перфектно. След продължително шофиране реших да спра и да изпуша една цигара понеже съм със малко дете. След първия тунел посока София реших да спра на бензиностанция Шел. До тогава както споменах всичко беше ОК. След паркирването и спрял в движение колата леко притресе и оборотите леко се смъкнаха но това беше за секунда. След престой от 10-15 мин реших да продължа. Натискам бутона и колата само върти оборотите леко се вдигнаха но колата само върти и почва да се тресе но нищо. Обляха ме топли и студени вълни понеже съм със малко дете и сме на преглед във Болница. Пробах пак НЕ и НЕ. Реши че няма да пали. Така още 2019 година Ноември месец по колата е правено следното:смяна на бутала понеже проби едното, рециклиране на дюзи,проверка на стартер, махане на катализатори. От тогава всичко заспа и колата вървеше до тази седмица. Само да вмъкна от последно време ако смачкам повечко педала на газта от 2 за 3 предавка забива муцуна и постепенно тръгва със замисляне. Така аз си останах на Шел и чакам пътна помощ от Велико Търново. Женами и детео продължиха понеже имаме приятелско семейство и дойдоха да ги вземат. Колата я оставих директно при майстора който ми прави и двете коли и е доста сръчен и кадърен. По телефона си мислеше датчик на колянов вал.По таблото никакви лампи не светнаха нито чекове нито нищо. Закачия на комп никакви грешки. Налягане на помпата по спомен казвам 320 бара. Развил е горивния филтър бил е замърсен след смяна запалила форсира се на 2-3 се мъчи да върти гуми. Гасиш двигателя и след следващо палене НЕ. Преди време е имал проблем със Авенсис със същия мотор и там проблема бил във някакъв блок на дюзи ако не греша и се извинявам ако съм сгрешил. Чул се със човека и той се съгласил да махне неговия блок и да се сложи на мойта. Запалила и след малко каране угаснала сама при спиране. След повторно палене не само върти и почва да се тресе. И така моля помагайте. Майстора ми вика незнам вече какво може да е. За сега не иска да прибързва със клапана за високо налягане. Всеки отговор ще е от полза. Лек и успешен ден
Здр.
Изглежда трябва да се прочете из темите относно SCV на горивонагнетателна помпа при този двигател.Също е важно да се знае и направи правилно обезвъздушаване на горивната система сле работа по нея.
Изглежда трябва да се прочете из темите относно SCV на горивонагнетателна помпа при този двигател.Също е важно да се знае и направи правилно обезвъздушаване на горивната система сле работа по нея.
-
Колега след обслужването съм нямал проблеми със обезвъздушаване. До клапани за високо налягане само са почистени
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Ако става с почистване хората нямаше да купуват нови.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Три са възможните проблеми-SCV, дюзи и стартер.Независимо ,че са рециклирани дюзите,виж какви стойности дават.Защото под рециклиране някои разбират само смяна на разпръсквачите.А в горната част има електроника \солиноид\.Точно преди 2 г. имах същия проблем като твоя и се реши с тотално рециклиране на 3-та дюза.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
Благодаря за отговора за дюзите. Но все пак са на 6 месеца. Няма пушек няма нищо подсказващо но все пак ще се прегледат.
Abrashev1987 написа: ↑10 Май 2020 12:44 Колега след обслужването съм нямал проблеми със обезвъздушаване. До клапани за високо налягане само са почистени
[/quot
Не се сещам за кой клапан говорите.
Следващия път като не запали дайте на контакт и напомпете ръчно гориво от помпичката на горивния филтър .Ако запали ,пишете.
-
-
Мисля директно да сменя клапана за високо налягане
Здрасти. Проблема е аналогичен на моя.
При мен започва да пада налягането след като загреее доволно(разбирай и горивото загрее) . Като е студена пали и върви ,леко по-шумен и с вибрации ,налягането в рейката 30МPa и
нестабилно,пада до 29-28 ,качва се до и 32 за малко ,По спомен беше 32 преди на 750 оборота. Като загрее и като я настъпя и се чуди дали да тръгне и почва да гасне.След като изстине пак се оправя.
Доколкото изчетох всичко намерено по темата ,SCV-тата ги правят тези проблеми по-скоро на студено.
Та клоня повече към механично износване на самата помпа за момента(Като загрее и се разшири и стават по-големи хлабините вътре).
Ще следя темата и ще докладвам и аз до къде съм стигнал с решението на проблема.
При мен започва да пада налягането след като загреее доволно(разбирай и горивото загрее) . Като е студена пали и върви ,леко по-шумен и с вибрации ,налягането в рейката 30МPa и
нестабилно,пада до 29-28 ,качва се до и 32 за малко ,По спомен беше 32 преди на 750 оборота. Като загрее и като я настъпя и се чуди дали да тръгне и почва да гасне.След като изстине пак се оправя.
Доколкото изчетох всичко намерено по темата ,SCV-тата ги правят тези проблеми по-скоро на студено.
Та клоня повече към механично износване на самата помпа за момента(Като загрее и се разшири и стават по-големи хлабините вътре).
Ще следя темата и ще докладвам и аз до къде съм стигнал с решението на проблема.
-
Зимата се чуваше аванса но като загрее се изгубваше. Като я смачкам газта се чуди и изведнъж тръгва. Ако галя газта няма проблем. Сега студена запалва и след малко каране гася и след това няма палене върти и се тресе и аха да запали но уви
Whitefang.А дали като "загрее" помпата хлабините се увеличават ,или точно обратното.Замислете се.
Или връща гориво ,или не е обезвъздушена .Напомпете ръчно до втвърдяване на помпичкта.На контакт.
Или връща гориво ,или не е обезвъздушена .Напомпете ръчно до втвърдяване на помпичкта.На контакт.
При мен помпене на помпичката не помага.Няма въздух.
Като изстине хубаво и пали и върви .
Като изстине хубаво и пали и върви .