Проблем със скорости Аурис 2.0 d4d
-
- Автомобил: Toyota Auris 2.0 d4d
Здравейте!Според моя майстор е износване на дисковете на съединителя.Предстои ми смяна с уговорката,като свали кутията,да я отвори и да я разгледа и нея детайлно,ако има и там някакъв проблем,да се отстрани.Смяната е на комплект без маховик ( не бил в него проблема ).Остава да уточним цената и я вкарвам в сервиза,но малко се отчайвам,като чета колегата milenchou, как е сменил всичко и няма ефект. 

Смених комплект съединител, но проблема остана, успокоявам се защото видях стария, беше си за смяна, лагера хъркаше на сухо, демфера също, феродовия щял да "изкара", като цяло е бил за смяна без да разбера, просто проблема е в някой от другите агрегати. Сменям сервиза с по-голям.
След всичко направено и симптомите, според мен е нещо в скоростната кутия. Вдругиден сигурно ще я вкарам в сервиза, и до още няколко дена се надявам да стане ясно и ще пиша за резултата.
След всичко направено и симптомите, според мен е нещо в скоростната кутия. Вдругиден сигурно ще я вкарам в сервиза, и до още няколко дена се надявам да стане ясно и ще пиша за резултата.
корола версо 2002г 2.0 д4д 90к.с. 5/100 , 7/100
АВЕНСИС комби 2011г. 2.0д 126к.с.
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
Проблемът не е в скоростната кутия, вече ти писах къде може да е.
Нито пък в тези части, дето ги смени досега.
От друга страна - щом имаш толкова много излишни пари за харчене, харчи ги, лошо няма...
Нито пък в тези части, дето ги смени досега.
От друга страна - щом имаш толкова много излишни пари за харчене, харчи ги, лошо няма...

Както очаквах, проблема се оказа в ск. кутия. В събота новия майстор я свали и при завъртане на първичния вал на ръка, има много голямо усилие при неутрална скорост, а когато се включи на предавка ми беше изключително трудно дори да помръдна вала. Взех една кутия която се оказа че е от по-стара Корола версо (недоразумение, което се поправи) която се въртеше значително по-лесно. След като ми дадоха кутия от същия Авенсис десняк, който е със същия мотор, вала се въртеше (имам в предвид на ръка) мн. Мн. лесно, даже има лека инерция- след като го пусна, продължава леко да се върти. Днес сутринта, трябваше да са я започнали- измиване, евентуално някой семеринг, монтаж и смяна на масло. Надявам се утре да е готова и всичко да е наред. (Ще пиша какви са резултатите)
Е, Алилуя.
Наистина е била скоростната кутия. Днес взех колата от сервиза, проблема наистина е бил в нея, след като я смениха със друга от същия модел, всичко се оправи. Сега всички предавки влизат много лесно и бих казал "мазно", нямам какво да ви кажа освен обобщение:
Повечето симптоминвече съм ги описвал, единствено след смяната на съединителя се появи едно притрисъне когато в движение включа предавка и бавно връщам педала на съединителя- дължа го на неправилно наместен аксиален лагер към вилката.
В последния сервиз свалиха кутията, наместиха педала в правилното положение, на ново монтираха маховика (при което имало някакъв пиниз влиаещ на саморегулировката му) подготвиха и монтираха новата кутия- проблемите изчезнаха.
При мен се оказа кутията с нужда от смяна на комплект съединител.
Извинявам се на колегата МАЗАК, че му обсебих темата, но мисля че моя опит ще е полезен както за него, така и на много други. Успех на всички.
Наистина е била скоростната кутия. Днес взех колата от сервиза, проблема наистина е бил в нея, след като я смениха със друга от същия модел, всичко се оправи. Сега всички предавки влизат много лесно и бих казал "мазно", нямам какво да ви кажа освен обобщение:
Повечето симптоминвече съм ги описвал, единствено след смяната на съединителя се появи едно притрисъне когато в движение включа предавка и бавно връщам педала на съединителя- дължа го на неправилно наместен аксиален лагер към вилката.
В последния сервиз свалиха кутията, наместиха педала в правилното положение, на ново монтираха маховика (при което имало някакъв пиниз влиаещ на саморегулировката му) подготвиха и монтираха новата кутия- проблемите изчезнаха.
При мен се оказа кутията с нужда от смяна на комплект съединител.
Извинявам се на колегата МАЗАК, че му обсебих темата, но мисля че моя опит ще е полезен както за него, така и на много други. Успех на всички.
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
След като проблема се е оказал в скоростната кутия, и то такъв, че се е наложило да се сменя цялата скоростна кутия, как ти обясниха факта, че досегашната скоростна кутия е работила безпроблемно и предавките са се превключвали без каквото и да било усилие, когато колата е била в движение, а проблем е имало само при потегляне?
Прочети два коментара нагоре. Проблема е в кутията, наистина не са ми го обяснявали, но и аз не съм го казвал че е така
-
- Автомобил: Toyota Auris 2.0 d4d
Браво,milenchou, ,дано да те слуша занапред.Единственото,което ме притеснява в случая,е че си дал по мои груби сметки около 3500 лв.,които аз нямам излишни,особено в създалата се ситуация ( принудителни отпуски,намаляване на заплати и т.н.).При мен нещата се оправиха с по - сериозното затопляне на времето,което ме кара да мисля,че става въпрос за течности.