Lexus SC430 - Изчезнаха половината показатели на таблото?
-
Здравей колеги. Карам лексус sc430 и се радвам на хубавата количка но от онзи ден ми изчезнаха някои показатели на таблото на което отзад си пише тойота и затова пиша в този форум. Много ще ви бъда благодарен за съвет. Изчезнаха показателите в десния ринг температурата на водата и нивото на горивото също така осветлението на цялото табло. Другото работи като одометъра, обортомера и лампите за отворена врата. Проверил съм всички бушони по колата и няма изгорели. Много моля имате ли представа от какво може да е и дали да свалям таблото за ремонт да търся някъде. Благодаря ви предварително
Последно промяна от Akima на 01 Май 2020 00:47, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие. Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие. Преместена в правилния раздел.
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
Изчезнаха половината показатели на таблото
На първо време ресетни колата, т.е. откачи кабела от минусовата клема на акумулатора, изчакай 15-20 минути и отново го закачи.
Не е гаранция, че ще се оправи, но понякога върши работа, а и е лесно, бързо и безплатно.
Не е гаранция, че ще се оправи, но понякога върши работа, а и е лесно, бързо и безплатно.
-
Пробвах, даже бях махнал целия акумулатор за цяла нощ и нищо. Преглеждах куплунги и бушони и всичко е наред. Направи ми впечатление, че при един от опитите като завъртях на контакт и неработещите стрелки в десния ринг мръднаха нагоре като импулс и пак умряха.
Ако сте сигурен че всички предпазители са проверени,то явно таблото е за ремонт.Дали се предлагат резервни елементи ,като модула за температура и гориво ,незнам .Интересно е с подсветката на цялото табло.Явно трябва да се свали и отремонтира от специалист.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
А всички релета?
Я да изброим заедно бушониерите:
2 под капака.
2 в купето.
1 в багажника.
-
Бушоните съм ги проверил всичките но релетата не съм. Има ли вероятност и от реле да не работят определени показатели.
-
Здравейте, да кажа че проблема се оказа в таблото. След смяна всичко се оправи. Благодаря ви