Мнение
от mapamop » 24 Апр 2020 17:56
Доколкото си спомням, малко преди епидемията се въртеше слух за годишните прегледи.
В общи линии имаше план, газовите анализатори да изпращат данните директно в София, и за непокрилите еконормите, да не им се дава преглед и автоматично да се спират от движение. Ако това го вкарат, ще си имаш драма с годишният преглед - най-малкото ще трябва преди преглед да си връщаш обратно премахнатата карантия, и след това да върнеш другата след прегледа. Засега е само слух, и беше датиран за Октомври 2020г.
Отделно, след промененият режим на двигателя от ремапа, си мисля че катализатора ще си замине значително по-бързо. Просто заради различният състав и количество на газовете. Предполага се че катализаторът е сметнат за "нормалните" количества и състав на изходните газове.
Не знам с 1.4 дизел колко нагоре е скочила мощността и дали изобщо си е струвало времето и парите. Както каза Lwerewolf, в общи линии си си взел неподходящ за "помпане" автомобил. Предполагам че мотора и във фабричното си състояние е бил достатъчно изцеден, а сега си "усвоил" и малкото резервен ресурс, оставен от производителя.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.