Тук не съм много съгласен, по-скоро 8, но зависи накъде е наклона.

Тук не съм много съгласен, по-скоро 8, но зависи накъде е наклона.
По принцип това е вярно, но разликата между отчетения и реалния разход ще е пренебрежимо малка. Имам предвид, че при загряването на охладителната течност до оптимална работна температура, която е около 90 градуса, нивото й в разширителния съд се покачва съвсем малко. При това габаритите на разширителния съд са в пъти по-малки от тези на резервоара.
Зависи от модела автомобил... На доста бензинки регулаторът им е до двигателя. Но бензина не преминава през силнонагряти агрегати де....
Трябва да призная, че си съвсем прав, дори леко си занижил разширението на бензина.slowtraveler написа: ↑14 Апр 2020 22:16Зависи от модела автомобил... На доста бензинки регулаторът им е до двигателя. Но бензина не преминава през силнонагряти агрегати де....
За температурата - резервоар 10С (нормална подземна температура), автомобил на слънце - 50С (измервал съм 80С, но по купето - горивото не съм измервал)...
2-2.5л - има ясно специфициран коефициент на разширение - можеш сам да го сметнешОтдавна правих сметките, и мисля ги бях публикувал тук, но не ми се търси сега...
Не съм убеден за това...
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта