Светлини Rav4 3
Светлини Rav4 3
Намислил съм се да сменя , или поне да поръчам ламби за тойотата. Желанието ми е да поръчам всички светлини на веднъж.
Някой има ли пълна схема къде каква крушка има . В книгата са дадени А, Б, Ц.. с клинообразна форма. На сайта на Филипс повечето са неопределени.
Сега кои знам,
За номерата 2х Т10
Габарити предни 2х Т10.
Предни сенници и плафони 4х Т10
Заден Плафон ???
Предни мигачи ??
Фарове дълги 2х HB3
Къси 2х Н11
Халогени ???
От зад нищо не знам за заден ход май са 2х P21W но не съм сигурен как са пъпките под ъгъл или една срещу друга
Задни мигачи , стопове..
имам някаква резервна P16W???
В багажника ?? май само на вратата имам
Тези в краката и под радиото??? не успях изобщо да ги намеря
Ако някой е доволен от някой търговец в алито да препоръча, аз гледам Wangwang Co. Ltd
Някой има ли пълна схема къде каква крушка има . В книгата са дадени А, Б, Ц.. с клинообразна форма. На сайта на Филипс повечето са неопределени.
Сега кои знам,
За номерата 2х Т10
Габарити предни 2х Т10.
Заден Плафон ???
Предни мигачи ??
Фарове дълги 2х HB3
Къси 2х Н11
Халогени ???
От зад нищо не знам за заден ход май са 2х P21W но не съм сигурен как са пъпките под ъгъл или една срещу друга
Задни мигачи , стопове..
Ако някой е доволен от някой търговец в алито да препоръча, аз гледам Wangwang Co. Ltd
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Светлини Rav4 3
Не, всички са здрави, но предпочитам да ги сменя с Лед.
Поръчката от Китай ще дойде след месец, но цената е10х по ниска от нашите търговци.
В магазин за автоаксесоари ми искаха 17 лв, за ярки габарити, който струват 2лв с безплатна доставка.
Т10 керамичен габарит за 9 лв бройката
, а струва 40 цента
Поръчката от Китай ще дойде след месец, но цената е10х по ниска от нашите търговци.
В магазин за автоаксесоари ми искаха 17 лв, за ярки габарити, който струват 2лв с безплатна доставка.
Т10 керамичен габарит за 9 лв бройката

- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Светлини Rav4 3
Преди да се вкарваш във филми, прегледай ТЕМИТЕ
Защото после ще отвориш много нови теми, като ги смениш всичките.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- biro
Светлини Rav4 3
Защо реши да си модифицираш колата? Това е забранено, редно е да минеш технотест след като смениш светлините. Всички сте виждали ЛЕД циганийките как премигват/прекъсват. Ксенонът заслепява.
Ако има проблем с осветяването да се отстрани, не да се модифицират светлините с по-ярки.
Ако има проблем с осветяването да се отстрани, не да се модифицират светлините с по-ярки.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Светлини Rav4 3
Трябва да мина техно тест защото съм сменил крушките във плафона с Лед??? сериозно.
Сигурен съм , че бензина с който карам не е оригиналния, маслото с което карам не е оригиналното- ужазз, сменяно е многократно и дори съм тунинговал двигателя- маслото е с по високи характеристики, Дано не ми спрат колата от движение- тунинговах и течността за чистачките. Боже самите чистачки са със силиконови пера.....
Ужазззз сместа на гумите също е модерна , не е като през 2008г. Дали ще трябва да платя на техно тест, че слушам българско радио, а не като е било проектирано за японско.
Айде малко по сериозно какво значение има източника на светлина в плафона ??? честно ако ме кефи мога и розов да го направя
Габаритите са бели, мигачите жълти, стоповете червени.
https://www.emag.bg/krushka-za-far-led- ... D3D982BBM/
същата в алито е 1,48
Сигурен съм , че бензина с който карам не е оригиналния, маслото с което карам не е оригиналното- ужазз, сменяно е многократно и дори съм тунинговал двигателя- маслото е с по високи характеристики, Дано не ми спрат колата от движение- тунинговах и течността за чистачките. Боже самите чистачки са със силиконови пера.....
Ужазззз сместа на гумите също е модерна , не е като през 2008г. Дали ще трябва да платя на техно тест, че слушам българско радио, а не като е било проектирано за японско.
Айде малко по сериозно какво значение има източника на светлина в плафона ??? честно ако ме кефи мога и розов да го направя
същата в алито е 1,48
- gimara
Светлини Rav4 3
Ами ти си писал, че всички ще сменяш. HB3 за кой плафон е? За стоповете си трябва Техно Тест, щото като те хакне някой отзад и каже - не видях стоп светлините? Застрахователите на драго сърце ще ти откажат плащане, ако техническата експертиза докаже, че крушките не са одобрени. И за де не спорим излишно, свали от сайта на Осрам, примерно описанието на крушки за стоп светлини. Ще се учудиш, че пише: употреба само извън пътя. И не само за тях.

Светлини Rav4 3
Дългите изобщо не мислех да ги сменявам, те са с дрл и не знам как леда може да свети на 30%
ПП
These products are not ECE-approved and must not be used on public roads in any exterior application. Use on public roads will invalidate both the operating license and insurance coverage.Some countries prohibit the sale and use of these products. Please contact your local distributor for information on your country.
Но това не прави ли половината нови коли нелегални, лед стопове има от 10г, вече и лед фарове има
ПП
These products are not ECE-approved and must not be used on public roads in any exterior application. Use on public roads will invalidate both the operating license and insurance coverage.Some countries prohibit the sale and use of these products. Please contact your local distributor for information on your country.
Но това не прави ли половината нови коли нелегални, лед стопове има от 10г, вече и лед фарове има
- gimara
Светлини Rav4 3
Не, защото те са фабрични и са одобрени за точно такъв източник на светлина. Има една друга тема, където доста си чесахме езиците.
99,9 е менте.

- biro
Светлини Rav4 3
Друго прочетох аз ама щом казвашoptimo написа: ↑15 Апр 2020 17:46 Трябва да мина техно тест защото съм сменил крушките във плафона с Лед??? сериозно.
същата в алито е 1,48
Наистина половината коли са нелегални (тия модифицираните имам в предвид). Иначе фабричните лед светлини са минали "технотест" и са си ок. Просто са изпълнили изискванията за светлини, които ти няма как да изпълниш след като фарът ти не проектиран за ЛЕД, защото на японския инжинер през ум не му е идвало, че Ганьо ще "подобрява" светлините един ден.optimo написа: ↑15 Апр 2020 11:15 Намислил съм се да сменя , или поне да поръчам ламби за тойотата. Желанието ми е да поръчам всички светлини на веднъж.
Сега кои знам,
За номерата 2х Т10
Габарити предни 2х Т10.
Заден Плафон ???
Предни мигачи ??
Фарове дълги 2х HB3
Къси 2х Н11
Халогени ???
Задни мигачи , стопове..
А в плафона можеш да си сложиш 50W лед крушки, не ми пречиш.
Светлини Rav4 3
Спора не е за тук но на лупа качествен лед с нормален фокус и сила?? какъв проблем би било.
ако говорим при нормални лумени.
Осрам найтбрейкът +150 %
Лед +120%
и ксенон
Лъч почти еднакъв (леда най слаб) но ксенона и осрама изпържват рефлектора. ( далли случайно регулаторните органи са пропуснали лумените от характеристиката а са се спрели на източника)
Каква регулация може да има за габаритна светлина - като мощността е ограничена, и колкото по добре се виждат габаритите толкова по видим е автомобила -
Или светлината за заден ход - опасност от заслепяване ???
Мигача - не е ли логично да е по видим , да е по добре ????
Стоповете, дали има по слаб лед от нажежаема жичка..Или
Всъщност , защо няма някаква измерваема физична величина , примерно лумени https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1 ... 0%B5%D0%BD
Не съм специалист по ЕС право, ма май са отменили Евро 5 и 6 нормите.
покрай VW Скандала искаха да мерят в реални условия а не в лабораторни компютърни симулации , и май нито един автомобил не ги покрива
Евро стандартите, освен да тормозят хората и да вдигат данъци, да стимулират пазара, нямат реална обосновка.
Защо има разлика в дизел и бензин, каква е логиката - Ако караш дизел- ще плащаш по малко, нищо че замърсяваш повече ????
А ако си на метан, направо си за затвор, защото не замърсяваш.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... #d1e43-5-1
Последно промяна от optimo на 16 Апр 2020 00:36, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Светлини Rav4 3
За пореден път припомням - направете си труда да прочетете правилата, по които се стандартизира фар, и ще видите, че сте в грешка...

Фарът се сертифицира за определен източник (също стандартизиран), като силата на осветяване е точно стандартизирана в определени точки - така, че да осветява добре в някои зони, но и да е под определени нива в други зони за да не заслепява...
Ползваш ли стандартизиран източник, за който е предназначен стандартизирания фар (източникът е отбелязан и на фара) - нямаш проблеми и всичко е в норми...
Ползваш ли еднотипен, но нестандартизиран източник - резултатът е неясен (а в някои случаи - ясен - неслучайно например за забранени/невъзможни за сертификация) халогенки над около 55W и ксенони над около 35W за късите светлини)...
А за разнотипен източник - никой не говори сериозно, защото просто няма как да бъде гарантирано 'стандартното' осветяване...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Светлини Rav4 3
Светлината като физика си има начин за измерване. Има си апарати и физични величини.
Само че са си създали някакви неясни , страни величини който никой не може да дефинира с цел запазване и гарантиране на монопол.
Интензитетът на светлината се мери в кандели (cd), светлинният поток – в лумени (lm), а осветеността – в луксове (lx).
Елементарна физика и елементарни уреди.
Източника на светлина има точно определени- измерваеми характеристики. А чрез проста формула може да се изведат другите характеристики, могат и да се премерят.
Изобщо какъв е източника , няма никакво значение. Дали е п/н или топлина
Само че са си създали някакви неясни , страни величини който никой не може да дефинира с цел запазване и гарантиране на монопол.
Интензитетът на светлината се мери в кандели (cd), светлинният поток – в лумени (lm), а осветеността – в луксове (lx).
Елементарна физика и елементарни уреди.
Източника на светлина има точно определени- измерваеми характеристики. А чрез проста формула може да се изведат другите характеристики, могат и да се премерят.
Изобщо какъв е източника , няма никакво значение. Дали е п/н или топлина
- biro
Светлини Rav4 3
Не всичко е интензитет в един фар. Важни са ъглите, петното на припокриване, височина на осветеност в ляво и в дясно. С крушка с нисък интензитет може да заслепиш при неправилно регулирани фарове. А използвайки източник, за който фарът не е проектиран е почти невъзможно да гарантираш, че фарът ще свети точно както с проектни източник.
За модифицирани лед стопове мигачи и габарити няма да коментирам как заслепяват или пък не осветяват - и двата случая са опасни, всички сте го виждали.
Разгледай оригинално изпълнени задни светлини и пластмаси после сравни с твойте и открий разликите.
За модифицирани лед стопове мигачи и габарити няма да коментирам как заслепяват или пък не осветяват - и двата случая са опасни, всички сте го виждали.
Разгледай оригинално изпълнени задни светлини и пластмаси после сравни с твойте и открий разликите.
- gimara
Светлини Rav4 3
Ето сравнение на крушки за стоп с двойна светлина:
BAY15d - OSRAM Premium LED - 12V
12V - 2W / 0.4W
118 lm / 8 lm
Цвят: Червен
BAY15d - 21/5W - OSRAM халогенна крушка
12V - 21 / 5W
440 lm / 35 lm
Не говорим за китайските напомпани крушки, които горят за един месец.
Както се вижда от данните по-горе, има си всичко.