MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4D4D
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Точно така. Засега не сменяйте маслото, но търсете, особено ако няма да го сменяте в сервиза на Тойота. Публикувал съм таблица във форума.
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
- ppeneva
- Автомобил: Corolla Hatch 2005 1.4 D4D MMT
- Благодарил/а: 2 пъти
-
- Автомобил: Corolla 2005 1.4 d4d 90hp MMT
Колата е внос от Австрия и освен четирите изгорели свещи, друго не ми се е налагало да оправям, след първоначалното обслужване в сервиз. Не знам австрийците как се грижат за колите си, но се надявам по-скоро да разбера точния проблем с трансмисията и да се отстрани.
-
Досега съм оправял само една австрийка, другите все бяха италианки. Отвиването на всеки болт беше мъка. 

Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Офтопик
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Офтопик
► Виж съдържание
-
- Автомобил: Корола
- Благодарил/а: 1 път
Момци, каде в Шумен или в Варна могат да ми закачат на програма че ми светна зъбното колело ......на кутията ммт
-
Здравейте, колеги!
Petar555, както ме помоли, изчистих грешките и чаках да се появи отново проблем. Днес излязох с колата и на почти същото място аварирах
Прибрах се и закачих Techstream. Прикачвам freeze frame от самата грешка и live data от закачането:
Моля те след празниците или когато ти е удобно да се включиш с идея. Разбира се приемам и от всеки друг колега помощ
Весели празници! Бъдете здрави, вие и вашите семейства!
Petar555, както ме помоли, изчистих грешките и чаках да се появи отново проблем. Днес излязох с колата и на почти същото място аварирах

Моля те след празниците или когато ти е удобно да се включиш с идея. Разбира се приемам и от всеки друг колега помощ

Весели празници! Бъдете здрави, вие и вашите семейства!
-
Здравей abbuser92,
Като гледам данните от диагностиката мисля, че първото нещо, което трябва да направиш е ремонт на актуатора и смазване на вилката. Виждам, че Р0909 не се е повторила, което е добре. За по сигурно направи Active Test на актуатора, но записвай само стойностите на тока на актуатора и ги пусни тука. Прикачвам ти един пример. След ремонта и обучението, трябва да сравниш стойностите на Clutch Touch Position и Clutch Clamp position преди и след ремонта.
Както казва Фандъков, добре е да има поне 9 мм разлика между двете.
Успех!
Поздрави
Като гледам данните от диагностиката мисля, че първото нещо, което трябва да направиш е ремонт на актуатора и смазване на вилката. Виждам, че Р0909 не се е повторила, което е добре. За по сигурно направи Active Test на актуатора, но записвай само стойностите на тока на актуатора и ги пусни тука. Прикачвам ти един пример. След ремонта и обучението, трябва да сравниш стойностите на Clutch Touch Position и Clutch Clamp position преди и след ремонта.
Както казва Фандъков, добре е да има поне 9 мм разлика между двете.
Успех!
Поздрави
-
Здравей, Petar555
Ето данните от techstream-a:
Почти идентично с твоите данни, само амплитудата на тока в минус е малко по-голяма.
Поздрави
Ето данните от techstream-a:
Почти идентично с твоите данни, само амплитудата на тока в минус е малко по-голяма.

Поздрави
-
Здравей,
Разликата между твоята и моята графика е около 3,5 - 4 ампера. Това не е малко
В минус означава че това става при отцепване на притискателния диск (Clutch disengagement).
Със сигурност трябва да отвориш актуатора. Оригиналната грес е тъмно сива, почти черна. Ако е такава е добре, значи не е бил отварян досега.
Успех!
Разликата между твоята и моята графика е около 3,5 - 4 ампера. Това не е малко

В минус означава че това става при отцепване на притискателния диск (Clutch disengagement).
Със сигурност трябва да отвориш актуатора. Оригиналната грес е тъмно сива, почти черна. Ако е такава е добре, значи не е бил отварян досега.
Успех!
Здравейте, аз съм от Пловдив и както всички го имам проблема със скоростната кутия, изключва ми в движение. Някой може ли да ми каже майстор около Пловдив и в София бих я закарала, само да е човек, който разбира от ММТ скоростите?
Благодаря
Благодаря
Бих се радвал ако бе тук ,щях да дойда и лично да ти пусна една диагностика само и само да видя какви параметри има в DATA LIST,на кола с оригинален съединител/ако е така/ на 220 000км
[/quote]
Здравейте, може ли имейл или ваш номер за връзка?
[/quote]
Здравейте, може ли имейл или ваш номер за връзка?
Здравейте!
През декември с жена ми купихме на старо Toyota Corolla (2005), като колата се оказа доста запазена (в два различни сервиза ни го споделиха, че според тях е в доста добро състояние), но единственият проблем е в скоростната кутия.
Автомобилът е с роботизирана автоматична скоростна кутия, като на няколко пъти влезе в авариен режим, докато е в движение (на таблото се показва червен знак с удивителна, ограден от назъбени колелца). Сменихме съединителя, правихме адаптация, докато накрая на диагностика не показа, че има проблем с актуатора на съединителя. Научих, че тук във форума има хора, които са правили ремонти при подобна ситуация и този проблем им е познат. Готов съм да заплатя, разбира се, ако някой тук може да помогне и да направи корекция на тази част. Извинявам се, че малко лаишки се изразявам, но почти нищо не разбирам от коли
Не ми се иска да продаваме количката на скрап, защото всичко друго ѝ е супер, освен това
Поздрави,
Константин
През декември с жена ми купихме на старо Toyota Corolla (2005), като колата се оказа доста запазена (в два различни сервиза ни го споделиха, че според тях е в доста добро състояние), но единственият проблем е в скоростната кутия.
Автомобилът е с роботизирана автоматична скоростна кутия, като на няколко пъти влезе в авариен режим, докато е в движение (на таблото се показва червен знак с удивителна, ограден от назъбени колелца). Сменихме съединителя, правихме адаптация, докато накрая на диагностика не показа, че има проблем с актуатора на съединителя. Научих, че тук във форума има хора, които са правили ремонти при подобна ситуация и този проблем им е познат. Готов съм да заплатя, разбира се, ако някой тук може да помогне и да направи корекция на тази част. Извинявам се, че малко лаишки се изразявам, но почти нищо не разбирам от коли

Не ми се иска да продаваме количката на скрап, защото всичко друго ѝ е супер, освен това

Поздрави,
Константин
-
Ето как изглежда консумацията на актуатора
В червено е преди ремонта, а в синьо след.
В червено е преди ремонта, а в синьо след.
- Прикачени файлове
-
- Untitled.png (93.33 KiB) Преглеждано 3872 пъти