Проблем лед фарове Toyota C-HR
Здравейте колеги. Собственик съм на Toyota C-HR. Колата претърпя ПТП и след ремонта започнах да имам проблеми с лед фаровете.Започват да светят нормално и след около минута две осветлението намаля и ми изписва грешка /Неизправност в системата на главното осветление/. Гася колата и след малко време я паля пак, грешката я няма фаровете светват нормално и след минута пак същото. При дневната светлина няма проблем. Проблема е при късите и дълги светлини когато светнат. При диагностика в Тойота ми казаха че са ми изгорели или неработят вентилаторите на фаровете и имам грешка на двата фара и трябва да си сменя фаровете и двата и ми предложиха да си ги закупя за почти петцифрена сума. Мисля си ,че проблема може да е в запалките или някъде по кабелите или другаде. При ПТП имаше проблем с прекъснати кабели на датчиците и PCS. Незнам какво да правя. Моля за съвет някой ако е имал подобен проблем.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Нямаш ли застраховка?!
Не знам какво имаш предвид под запалки, но защо смяташ, че в Тойота са те подвели? ЛЕД грее доста и е възможно да има защита от прегряване, което да ограничава тока през него при повишение на температурата..
Не знам какво имаш предвид под запалки, но защо смяташ, че в Тойота са те подвели? ЛЕД грее доста и е възможно да има защита от прегряване, което да ограничава тока през него при повишение на температурата..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Проблемът е в некачествения ремонт. Ако няма възможност сервиза да ти оправи фаровете било то и за 5 цифрена сума за тяхна сметка разглоби фаровете и виж там има ли вентилатори въртят ли се грее ли.
Закачи на компютър и виж каква е грешката. Сподели тук да мислим.
Слоу, в някои случаи застраховката не покрива щети. Примерно застрахованото мпс е управлявано под въздействие на алкохол.
Закачи на компютър и виж каква е грешката. Сподели тук да мислим.
Слоу, в някои случаи застраховката не покрива щети. Примерно застрахованото мпс е управлявано под въздействие на алкохол.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Няма логика и двата вентилатора да са отказали наведнъж. Мисля си да не е някои прекъснат кабел или лоша маса. Иначе всичко си свети.
- slowtraveler
Знам, но там обикновено човек сам си е виновен, и петцифрена сума е малко за 'гяволъка'...
A относно нататъшни действия - Биро е съвсем прав - почва се от диагностиката - какво са 'видели' в Тойота - какъв код (другите странични ефекти вече ги сподели)...
- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
А тази кола без гаранция ли си я взел?
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
Гаранцията не важи при ПТП - това не е 'дефект', а е вследствие на авария...
Предполагам фаровете са самонивелиращи и ако системата за нивелиране е отказала след ПТПто то може и от там да идва проблема.
Има вентилатори в лед фаровете. Прикрепени са към радиатора на модула и охлаждат управлението и диода (цялата система). При мен, вентилаторите се чуват като пусна фаровете в гаража, но трябва да е много тихо.
Така изглежда целият модул :
https://hidmasters.com/products/bi-led-koito-3
Всичко е вградено, прожектор, диод, управление.
PINOUT: Black - Ground, Yellow - Low Beam +, Green - When grounded, dims LED and shuts off fan (DRL mode), Blue - High Beam +, White - Not used
Черна - маса, Жълта - къси +, Зелена - когато има маса, димва ледовете и гаси вентилатора (активира този режим, който описваш), Синя - Дълги +, Бяла - не се използва
Някой с повече опит в жиците може да помогне: зелената жица играе роля за този проблем който имаш.
Така изглежда целият модул :
https://hidmasters.com/products/bi-led-koito-3
Всичко е вградено, прожектор, диод, управление.
PINOUT: Black - Ground, Yellow - Low Beam +, Green - When grounded, dims LED and shuts off fan (DRL mode), Blue - High Beam +, White - Not used
Черна - маса, Жълта - къси +, Зелена - когато има маса, димва ледовете и гаси вентилатора (активира този режим, който описваш), Синя - Дълги +, Бяла - не се използва
Някой с повече опит в жиците може да помогне: зелената жица играе роля за този проблем който имаш.
2017 Corolla 1ZR-FAE CVT Sol
2021 RAV4 (XA50) M20A-FKS CVT AWD
2011 Verso 1AD-FTV
2021 RAV4 (XA50) M20A-FKS CVT AWD
2011 Verso 1AD-FTV
- slowtraveler
Обяснението на boteto е хубаво, но изводът според мен - погрешен..
Жицата си е жица и очевидно - тази част от системата си работи коректно (компютърът усеща проблем и използвайки зеленият кабел ограничава тока през LED за да не прегреят)... Просто трябва да се приключи диагностиката и да се види каква е причината - дали вентилаторът е умрял, дали не е включен, или температурният датчик не работи, или пък нещо е разкачено и т.н. и т.н..
Жицата си е жица и очевидно - тази част от системата си работи коректно (компютърът усеща проблем и използвайки зеленият кабел ограничава тока през LED за да не прегреят)... Просто трябва да се приключи диагностиката и да се види каква е причината - дали вентилаторът е умрял, дали не е включен, или температурният датчик не работи, или пък нещо е разкачено и т.н. и т.н..
- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
Логиката - ако нещото е засегнато от ПТП-то -> каско. Ако не -> гаранция.slowtraveler написа: ↑09 Апр 2020 15:26 Гаранцията не важи при ПТП - това не е 'дефект', а е вследствие на авария...
За това логиката е ако има гаранция да предяви претенция. Ако те докажат, че е в следствие от катастрофата отиваш към каското.
Разход на хибрид-> 

- biro
- Получена благодарност: 121 пъти
Зависи от ПТПто. В много случаи каското не важи.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
Не съм имал такъв случай, в който 'каското да не важи'... След ПТП каското трябва да възстанови сумите по възстановяване автомобила до състоянието преди аварията...
Да, някои дефекти са 'скрити' при първоначалният оглед, и затова се правят последващи огледи за установяване на щетите..
Но в случая все пак смятам, че колегата трябва да направи тест и да види къде е проблема..
Да, някои дефекти са 'скрити' при първоначалният оглед, и затова се правят последващи огледи за установяване на щетите..
Но в случая все пак смятам, че колегата трябва да направи тест и да види къде е проблема..
- Revenger
- Автомобил: Toyota Aygo, 2017
Точно така е. Например ако при ПТП ползвателят на каското е карал с алкохолно съдържание в кръвта, дори и да не е виновен за катастрофата.
Друуг пример - ако му откраднат гума или нещо друго от автомобила, тъй като се предполага, че вероятно самият той си го е демонтирал, за да вземе обезщетение по каското. Ако обаче му откраднат целия автомобил, каското важи.