Имам една Тойота Авенсис комби Т22 1.8 2001г.
Напоследък при отпускане на газта, последвано от натискане на съединител за смяна на скорост- двигателя се форсира ЖЕСТОКО.
Достига 4-5, а вчера достигна и 7 000 оборота.
Когато само отпусна газта без да правя нищо друго- двигателя повишава само със 100-200 оборота и се движи все едно НЕ съм отпуснал газта, и чак след 2-3 секунди намаля скороста докато е на скорост.
Поведението е все едно нещо удължава подаването на газ за кратко време. Единственото, което успях да установя е,че жилото не е проблем. Връща се нормално.
Каква може да е причината според вас?
Преди 2г имах теч на бензин от рейката заради О-пръстенче за 50ст. Понеже не разбирах от коли- прецених че сега е момента да науча нещо на гърба на евтина кола. Помислих, че е от регулатора на рейката и му завих винта, мислейки че е лашнат. Оказа се, че там се бара само за заводска настройка и при навиването го повредих. И понеже се оказа че всичко е капсуловано и не подлежи на ремонт- закупих цялата рейка 2ра употреба. После установих, че всъщност съм имал скъсано O-пръстенче и рейката съм я повредил аз, защото барам където не трябва. Възможно ли е рейката 2ра употреба да е причината за проблема, при положение че почти 15 000км съм изминал с нея? Ако "ДА", тогава защо проблема го нямаше в момента на монтирането й и защо ядовете са само при отпускане на газта? Не искам да ви подвеждам с рейката. Има ли някаква електроника или друг механизъм, който може да е причина?

Като цяло, автомобила го имам от 4г насам и това е първия проблем, който съм имал.
Е, също и че на всеки 500км бензина свършва, ама..

Предварително благодаря за помоща!