Дайте малко акъл:
Имам доста драскотини по колата-коя по-плитка,коя по-дълбока.
Получава ли се добра корекция с направена боя по цвета на колата(във спрей-правят навсякъде).И след това трябва ли лак и какъв.И ма ли някакви дребни тарикатлъци ,които трябва да знам при заличаването.
(просто не ми се дават пари за цялостно боядисване)
боя по цвят
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Не пречи на боята да изглежда добре! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Рискуваш да съсипеш визията на колата. По-добре да я караш одраскана, отколкото нацапана.
Засега си далеч от подобни козметични операции.
По-добре да закараш колата при бояджия, който ще ти даде светкавичен съвет какво и как да направиш. След това действай смело.
Като на редовен фен на клуба ти давам още един съвет - Няма нищо по-добро от оригиналната боя. По-добре одраскана оригинална боя, отколкото зле боядисана кола, която ще се обели след 3-4 години. Правилно си решил да правиш само корекции вместо боядисване на цели детайли.
Рискуваш да съсипеш визията на колата. По-добре да я караш одраскана, отколкото нацапана.
Засега си далеч от подобни козметични операции.
По-добре да закараш колата при бояджия, който ще ти даде светкавичен съвет какво и как да направиш. След това действай смело.
Като на редовен фен на клуба ти давам още един съвет - Няма нищо по-добро от оригиналната боя. По-добре одраскана оригинална боя, отколкото зле боядисана кола, която ще се обели след 3-4 години. Правилно си решил да правиш само корекции вместо боядисване на цели детайли.
-
ДА, и аз бих гласувал против спрея ... той е изключиелно компромисен равиант. Няма достатъчно налягане и е с кофти разпръскване, което води до кофти покривност и слаба адхезия ...
бих го ползвал само, за да предпазя детайл от корозия за известно време (до 1 година) преди да го направя с истинско боядисване ...
Не можеш ли да минеш само с пастиране/полиране?
бих го ползвал само, за да предпазя детайл от корозия за известно време (до 1 година) преди да го направя с истинско боядисване ...
Не можеш ли да минеш само с пастиране/полиране?
Има доста дълбоки драскотини,където е нарушена изцяло боята и не мисля че ще стане с шлайф и полир паста.Дори шкурка 2000 ме съмняюа да ги отстрани,т.е на тези места ще трябва кит-съвсем леко но ще трябва.
Аз затова ппопитах за "тарикатлъци" при пръскането със спрея.Ама явно като виждам мненията ви нама да стане така просто както ми се ще“
Благодаря все пак за всеки един отзив!
Аз затова ппопитах за "тарикатлъци" при пръскането със спрея.Ама явно като виждам мненията ви нама да стане така просто както ми се ще“
Благодаря все пак за всеки един отзив!

-
1-во - Шкурка 2000 е мнооооого ситна
Върши работа преди полирането ...
В такъв случай може да се прежалиш да пробваш със спрей, но както казах - временно е.
Може да вземеш шприц кит на спрей. Пръскаш, чакаш да изсъхне и после с 800 водна ... после някаква по-ситна водна... после пръскаш с боята.
След месец - на полиране ... и може да стане горе-долу читаво.
Като пръскаш със спрея не пръскай още в началото върху плоскоста - ще направи капчици. Първо насочваш струята някъде настрани (или върху някакъв вестник) и после вече без да пресъсваш минаваш повърхноста, която искаш да боядисваш...
От пъври път сигурно няма да се справиш прекрасно, ама ако ти е мерак...

В такъв случай може да се прежалиш да пробваш със спрей, но както казах - временно е.
Може да вземеш шприц кит на спрей. Пръскаш, чакаш да изсъхне и после с 800 водна ... после някаква по-ситна водна... после пръскаш с боята.
След месец - на полиране ... и може да стане горе-долу читаво.
Като пръскаш със спрея не пръскай още в началото върху плоскоста - ще направи капчици. Първо насочваш струята някъде настрани (или върху някакъв вестник) и после вече без да пресъсваш минаваш повърхноста, която искаш да боядисваш...
От пъври път сигурно няма да се справиш прекрасно, ама ако ти е мерак...
Като полираш-цвета потъмнява,т.е става по-наситен.Няма ли да е по добре да полирам малък участък и по него да се прави боята?
Последно промяна от kristian на 06 Май 2008 00:56, променено общо 1 път.
Преги 1 година леко ми огънаха прага и десните врати от застахователите ме пратиха при АВТОТОЦИ оправия перфектно без разлика в боята питах го за едни груги като твойт козметични надрасквания но ми каза цена м/у 300 и 400 лева за 1 елемент. Естествено се отказах но това което го направи е перфектно
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006