Отечка след Dome fuse 7.5A. Avensis t25
-
- Автомобил: Toyota Avensis t25 2006 d4d
Здравейте. Обръщам се към Вас за помощ. Наскоро купих avensis II wagon t25 2006 2.0 d4d 116. През първия ден след покупката без да се пали установих, че акумулатора ми е паднал. Подмених го с акумулатор на 6 месеца, който работи перфектно.След 3 дена без да се пали и този акумулатор беше паднал. Днес установих, че след fuse dome имам 1.5 А ток. SRS лампата на таблото мига без да спира след запалване. Възможно ли е да е някой сензор или кабел към него. Парното не духа. Дисплея работи, всичко контролирам, но въздух не излиза и вентилатор не се чува или осеща да работи. Другото което мога да кажа, е че забелязах ECU-IG и CIG fuse, че са изгорели . Може ли съвет на къде да се насоча в отстраняването на тази отечка?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Виж какво е положението със връзките под кората долу вляво, в краката на шофьора. Там са ти събрани на куплунзи мисля почти всички снопове в купето. На откачени клеми на акумулатора ги разкопчей и ги духни с контактен спрей.
ECU-IG не е добре че е изгорял. Предната запалка се откача елементарно - развиваш топката на скоростния лост и дърпаш пласмасата назад и нагоре, като си я хванал за ръба отзад заедно с кожата на ск. Лост. Зад пепелника е буксата коят може да откачиш. За задната не помня как се откопчаваше гърба на подлакътника. Но те е малко вероятно да имат отношение към ECU и DOME предпазителите.
ECU-IG не е добре че е изгорял. Предната запалка се откача елементарно - развиваш топката на скоростния лост и дърпаш пласмасата назад и нагоре, като си я хванал за ръба отзад заедно с кожата на ск. Лост. Зад пепелника е буксата коят може да откачиш. За задната не помня как се откопчаваше гърба на подлакътника. Но те е малко вероятно да имат отношение към ECU и DOME предпазителите.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- mapamop
Belfegor, какъв беше проблема? Ако може малко повече подробности за следващите пациенти?
Не че нещо, ама ако някой се зачете след нас и това
Не че нещо, ама ако някой се зачете след нас и това
никак няма да му свърши работа...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Автомобил: Toyota Avensis t25 2006 d4d
Кабелите които тръгват от "Fuse Block 6"(тези под волана малката кутийка) и по точно след dome fuse стигат до "junction connector" бяхА на късо, точно където е буксата на junction connectora. Имаха и окис по тях така, че предполагам някъде нещо е капало през кората. Този junction connector се намира зад километража. За цялата тази работа се наложен изцяло да махна предната кора на таблото. Ще опитам да прекача и снимки.
Ако не греша изолацията е изгоряла.Тези кабели при тойота имат добра изолация.Авно късото е другаде и е истинско а не от капане на вода или друго.
- mapamop
Страхотно благодарско за снимките. Позволих си да ги прикача да ги има локално във форума "за после", за което се извинявам. Иначе като си ги забършеш от драйва и никой, повече никога нищо няма да види.
Погледни и лилавия кабел най-горе, най-вляво на снимка 2. Ако не си затворил сергията. Поне от снимката ми изглежда очернен, след черното тиксо. Възможно е и да се лъжа.
Въпросните снимки от по-предното мнение:
Погледни и лилавия кабел най-горе, най-вляво на снимка 2. Ако не си затворил сергията. Поне от снимката ми изглежда очернен, след черното тиксо. Възможно е и да се лъжа.
Въпросните снимки от по-предното мнение:
--
--