Въпрос за новата Corolla?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
smssms

Въпрос за новата Corolla?

Мнение от smssms » 03 Авг 2007 09:42

Здравейте!
Искам да си купя новата Корола и съм се спрял на двигател 1.4/97к.с/. И тъй като искам да е с климаторник означава, че съм се спрял оборудване Luna. Също така като информация не карам повече от 15000км на година , и затова не гледам дизела 1,4/90/, които съответно е и с около 3000лв. по-скъп. Въпросът ми е следния: имайки предвид, че новата Корола тежи около 1300кг., този двигател с неговите 130N.m, включвайки и климатик ще се движи ли що годе нормално? Също така аз съм минал побертета и не държа да съм първи при тръгване на светофарите, обаче не искам и ако в колата има 4 човека и включа климатронина, тя да тръгне назад. Търся мнение от хора, който са се качвали и са пробвали такава Корола с този двигател. Предполага, че голяма част от Вас ще кажат да отида на 1,6/124к.с/, но отново опираме до близо 2500лв. отгоре.
Благодаря на всички предварително!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Авг 2007 09:59

Ами личен опит мога да споделя от 1.4 D4D 90 hp Королата и старата 1.6 110hp VVTi.... Разликата между двете е доста голяма в полза на бензина, но разхода отива при дизела. 1.4д ми гори между 4,5-5,5/100км.... Както и да го гледаш бензина извън града падаше до 6,5 biggrin.gif Новият 1.4 бензин не виждам да е чувствително по-нисък разхода.... Иначе 1.6 с 4 човека и багаж съм го дърпал на права с CRX и дигнахме 220+ laugh.gif С тази кола само тогава съм карал толкова бързо.... Никога иначе не съм вдигал толкова, но и с клима се движи доооста добре happy.gif Дизела мога да кажа, че е доста пъргав със стандартните 190Нм и 90к.с. С 4 човека и климатик се усеща разликата, но въртящия момент успява да издърпа доста бързо все пак. 1.4 бензина, би трябвало да е малко по-муден от дизела. Но колко е усезаема разликата.... трябва да направиш тест драйв на Корола 1.4 новата и след това на някоя като моята примерно happy.gif Още повече, че с цел по-лека и икономична работа на двигателя, след 15000км можеш да сложиш един PowerBox и вече дизела определено ти е по-доброто решение, защото гониш 240+Нм и ~112к.с. Мога да те повозя и даже да покараш моята да видиш как се цеди малкия дизел. ПРИЗНАВАМ си - аз съм много пристрастен спрямо дизелите biggrin.gif , но бензина го няма някак си тоя ряз в ниските обороти.... а и не ми е кеф да цедя колата до 6000rpm, че да се стрелне :whistle: rolleyes.gif Аз бих си взел 1.4 Д4Д с 90к.с. - с новата скоростна кутия ускорението е паднало с 1 секунда :thumbsup:

smssms

Мнение от smssms » 03 Авг 2007 11:27

Благодаря за предложението, но съм от Бургас. Аз ходих в представителя на Тойота в Бургас и ми предложиха тест-драйв,но аз отказах защото колата беше 2.0/126к.с/ D 4D. Като цяло предполагам как ще се движи колата с този двигател и със сигурност няма да има нищо общо с 1,4 дензин.

spinus

Мнение от spinus » 04 Авг 2007 21:08

smssms написа:Благодаря за предложението, но съм от Бургас. Аз ходих в представителя на Тойота в Бургас и ми предложиха тест-драйв,но аз отказах защото колата беше 2.0/126к.с/ D 4D. Като цяло предполагам как ще се движи колата с този двигател и със сигурност няма да има нищо общо с 1,4 дензин.
Прав си. Карам в момента точно такава, с такъв двигател, Луна. До сега карах рено бензин 2.0 двигател, 16V, 139 коня. Прави ми впечатление, че Королата не ускорява така както бензиновия двигател на Реното. Може и да е малко субективно мнението ми, но до сега не съм карал дизел. Иначе 2.0 D4D двигателя добре дърпа след леко замисляне, и все пак ми се струва, че бензиновия наемаше по добре. Личното ми мнение е че 1.4 ще е малко слаб за колата
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Авг 2007 22:09

spinus - когато кажеш, с удоволствие ще те повозя, пък ти сам ще прецениш, дали е слаб biggrin.gif И аз така си мислех, но дребосъка ме опроверга rolleyes.gif

spinus

Мнение от spinus » 05 Авг 2007 22:26

Прав си. Днес ходих до Слънчев бряг, колата си се наемаше отлично. Причината е била в мен. Както споменах вече не бях карал дизел до този момент. Изминал съм едва 1000 км. с Королата. Просто ускорява отлично от 1800, още по добре от 2000 оборота нагоре. За возенето приемам, като дойда във Филибето може да пием по бира.
Toyta Corolla 2.0 D4D

Публикувай отговор