Изчел съм почти всички теми във форума за D-CAT двигателя и мислех, че съм преминал през всичко с моя RAV 4 D-CAT 177hp 2006, но уви

Правя едно уточнение, че не разбирам много от автомобили, но покрай всички проблеми - вече запчнах да разбирам

Проблемът в момента: бял дим (прилича на пара) излиза от ауспуха при студен мотор. След като вдигне градуси - пушекът изчезва. Колкото и газ да давам след това - няма вече дим.
Няма загуба на мощност, не тресе, не загрява и не трака. Мине ли 1-2 часа без каране - всичко се повтаря.
Последно преди 200 км сложих антифриз, но днес се наложи да долея 2 литра ... Т.е. губи си стабилно антифриз.
Какво съм правил по колата:
- взех я 2017-та в лошо състояние;
- веднага ремонт в Toyota Запад - шлайфане на глава, смяна на гарнитура, маркучи, тръби, чистене на EGR и още много неща за много пари;
- 2018-та минах през проблема с DPF - махнах го софтуерно и физически;
От скоро започна да създава този проблем при паленето и първите 20-тина минути, като от тогава съм минал 400-500 км.
В кварталния сервиз казахаа, че не виждат никакъв проблем, пратиха ме за диагностика на дюзи.
Ходих там където са махали DPF-a, не виждат проблеми, 5-тата дюза си е изолирана.
Днес направих диагностика на дюзите в реално време (само това не бях правил до сега

Според момчето, което прави диагностиката - на 99% не става въпрос за нещо в дюзите. Колата няма други симптоми, само белият дим при студен мотор и загубата на атифриз.
Гледа и турбото, не откри нищо притеснително.
Според него - може да става въпрос за нещо малко (например някакво реле към ЕГР) или до гарнитура (която е сменена е преди 2 години, 20 000 km минати).
Въпросът ми е - някой досеща ли се от какво може да е и има ли читав човек в София, който може да се заеме с ремонт, като да е виждал и преди подобен мотор.
Преминах на много места (включително и официалният сервиз) и имам чувството, че за първи път виждат D-CAT.
Благодаря предварително.