Toyota Sera
-
- Обратна връзка:
i kakvo tochno shte mu podurjash na kupeto?!!?
az moia tercel go karam 2 godini i po kupeto nishto ne sam podurjal. tenekiite moje vseki tenekidjia da gi opravi. janti i gumi niama smisal da govoria. amortisiori mogat da se nameriat. prujinite niama nujda da gi smenia .. edinstvenoto neshto e schupenoto staklo.
sega veche ako stava vapros za hodovata chast i t.n. moje da e malko po-trudno no spored men si struva.
az moia tercel go karam 2 godini i po kupeto nishto ne sam podurjal. tenekiite moje vseki tenekidjia da gi opravi. janti i gumi niama smisal da govoria. amortisiori mogat da se nameriat. prujinite niama nujda da gi smenia .. edinstvenoto neshto e schupenoto staklo.
sega veche ako stava vapros za hodovata chast i t.n. moje da e malko po-trudno no spored men si struva.
Фарове, стопове, мигачи и габарити, брони, панели по купето - капаци, врати, калници, стъклата (както си казал). За ходовата - най-вероятно Терселски неща ще станат - ако е на тази база.
Само за информация - на далеч по-масовата АЕ86 един заден стоп тук е 100 Евро при дилъра, един габарит е 105 лв (55 Евро).
На тази стъклата трябва да са само от дилъра - просто е абсурд да се намерят иначе. Не можеш да си купиш нищо за нея в морга - нито българска, нито на запад.
Само за информация - на далеч по-масовата АЕ86 един заден стоп тук е 100 Евро при дилъра, един габарит е 105 лв (55 Евро).
На тази стъклата трябва да са само от дилъра - просто е абсурд да се намерят иначе. Не можеш да си купиш нищо за нея в морга - нито българска, нито на запад.
-
- Обратна връзка:
mda. a be ako ne se bluska problemi niama da ima haha 
a otnosno tia stukla goliama prostotia! poradi tazi prichina mnogo prototipi no stigat do proizvodstvot - shtoto ne sa praktichni. izglejda cool kolata i sigurno e hubavo da se chuvstvash siakash si v convertable ama ...
btw ne se znae. dosta dvigateli 5efhe se vnasiat v US. siguren sam che ako se govori s pravilnite hora moje dase nameri neshto na snosna cena ($200+)
Kolkoto povece se zamisliam moje bi az ako biah ne bih ia kupil ili ako go napravia shte e samo zaradi dvigatelia.

a otnosno tia stukla goliama prostotia! poradi tazi prichina mnogo prototipi no stigat do proizvodstvot - shtoto ne sa praktichni. izglejda cool kolata i sigurno e hubavo da se chuvstvash siakash si v convertable ama ...
btw ne se znae. dosta dvigateli 5efhe se vnasiat v US. siguren sam che ako se govori s pravilnite hora moje dase nameri neshto na snosna cena ($200+)
Kolkoto povece se zamisliam moje bi az ako biah ne bih ia kupil ili ako go napravia shte e samo zaradi dvigatelia.
-
- Обратна връзка:
kvi sa tia masla za promivka. az sam chuval horata prosto kupuvat eftino leko maslo.jamie написа:ugabuga, eдна кола която седи над 2 години е с мотор за ремонт. "период".
Има специални масла за промивка - по-добри са отколкото флъша, тук ги има и струват само 15-тина лева за цялата промивка. Проблема не е там - проблема е основно в дългото стоене и в рядкото купе -----> огромни разходи за ремонт/поддръжка. Двигателя е най-малкия проблем.....
btw moite klapani sa hidravlichni i si mislia che moje bi neshto e zapusheno i zatova traka niakoi ot tiah. kaji marka niakakva da pogledna da vidia dali shte nameria neshto tuk
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Ami to ima razli4ni mneniq za promivaneto na DVG predi smqna na masloto. Az ne znam to4nio kakvo e masloto, nqkoj tuk kaza, 4e miri6elo na nafta. Znam, 4e Punky i ALTEZZA-ta sa tvurdo protiv tezi promivki. Nqkoi daje kaza, 4e mojelo da ti blokira motora sled tova, no edno mom4e kaza, 4e nqma problem. Pregledaj edna ot temite za smqna na maslo v "Tehn vuprosi" ili "Obti temi".ugabuga написа: kvi sa tia masla za promivka. az sam chuval horata prosto kupuvat eftino leko maslo.
btw moite klapani sa hidravlichni i si mislia che moje bi neshto e zapusheno i zatova traka niakoi ot tiah. kaji marka niakakva da pogledna da vidia dali shte nameria neshto tuk
Az dokolkoto si spomnqm ba6ta mi promiva6e edin put i ne e ima problemi. Masloto izglejda6e mnogo svetlo(kato olio na tzvqt) i mnogo rqdko. No ne znam kakva marka e bilo.
P.S.
TI 6to ne si otvori6 kapaka na glavata i da po4isti6, ako e vuzmojno?!?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Koj e kazal, 4e se kara?!?jamie написа:Промивното масло е по-тънко и с него НЕ СЕ КАРА.
Само на място работи малко мотора - после се излива и се слага нормалното масло.

Toj dvigatelq raboti nqkakwi si minuti, moje bi nqj-mnogo 5.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
-
- Обратна връзка:
az biah tozi koito kaza che mirishe na nafta (tova e flush-a). sushto taka az biah tozi koito kaza che si promiva dvigatelia vseki pat i niamam problemi.
ako mahna kapaka ne moga da pochstia glavata zashtoto niama kak da brukna tam kadeto varvi masloto
a be shte prodaljavam da si izpolzvam flush-a i tova e
ako mahna kapaka ne moga da pochstia glavata zashtoto niama kak da brukna tam kadeto varvi masloto
a be shte prodaljavam da si izpolzvam flush-a i tova e
ugabuga mersi za mnenieto. ZA 4astite koito 6te mi trqbvat, tova e nai-lo6oto, 4e i az neznam zasega kakvo to4no bi bilo neobxodimo. Za stykloto, govoril sym s edni xora koito sa pravili sy6toto tova styklo. V smisal - tq kato e do6la kolata se e s4upilo i v momenta e pleksiglasovo i pak e s4upeno. AKo q vzema eventualno pak 6te mi napravqt pleksiglasovo. Cenata mislq, 4e e dobra - 300 leva bez da sym q "komentiral" :P! Na kolata za vyn6en vid i trqbva boqdisvane poneje otpred e padnal laka i. Ina4e izgnilo nqma nikyde. Mnogo me pritesnqva motora. Az NE sym go palil, i to4no tova si mislq, ne bix iskal da go palq ei taka samo za "proba" kakto e stoqla tolkova vreme. No i sy6tevremenno nqmam realna ideq na kakvo "dereje" e v momenta. Sy6to taka salona mnogo me pritesnqva. SUma ti i vreme e stoql sys s4upena gorna 4ast na imenno tova golqmo styklo na vratata, i to to4no ot gornata 4ast na tavana, otkyde vlizat bez problem vsi4ki bokluci i vodi i absolutno vsi4ko vytre. Salona e poxaben, vypreki, 4e az o4akvax mnogo po zle da e , no vse pak, neznam dali 6te e "goden". Mnogo se dvuomq dali da se probvam da q zapalq i da q pokaram malko predi da q kupq eventualno, poneje realno neznam kak e i xodovata 4ast de. No ima i ne6to drugo. Tq samata cena 6te e fiksirana, kolkoto i zabelejki da i otkriq, tozi sobstvenik koito se qvqva, nqma da svali poneje nego vyob6te ne go interesuva tazi kola i nqma da ima efekt. No ot druga strana 6te iskam da razbera pone malko realnoto i systoqnie poneje e golqma dilema za men :P Utre 6te se opitam da q snimam i da pusna snimki tuk da vidite za kakvo govorq to4no.
VRC-VarnaRacingClub 2001
Mazda RX-7 FC TII
0899-87-86-88
Mazda RX-7 FC TII
0899-87-86-88
Според мене тая машина е невероятна. Честно ти казвам, ако не беше с десен волан, сигурно щях да се навия аз да я взема /ако ти се откажеш/. Мнооу ме кефи. Но ако я вземеш, не се излагай с плексигласов джам. По-добре провери колко ще ти излезе да го поръчаш и ако можеш да си го позволиш вземи си истински. Гледах в един сайт, че в Джапан в момента такава кола е 3800-4500 USD, е верно в перфектно състояние...
Незнам аз по принцип все си купувам редки коли, тва е просто находка! Но верно ше ти глътне яко кинти
Незнам аз по принцип все си купувам редки коли, тва е просто находка! Но верно ше ти глътне яко кинти

iska6 li da ti okaja sydeistvie za kolata, za pokupka eventualno, az li4no ne sym se svyral sys sindika, no ne e problem, 6te mu se butne nqkoi lev i ot 3500 6te q svalim na 1500, ili az pone taka si mislq de :PPP! Stoqla e tolkova vreme 6te stoi i o6te malko, ako eventualno si prodam ae-to 6te q vzema 100%, no zasega proekta ae86 e na preden plan, ako taka moga da se izrazq:P!
VRC-VarnaRacingClub 2001
Mazda RX-7 FC TII
0899-87-86-88
Mazda RX-7 FC TII
0899-87-86-88