Въпрос относно Рав 4

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
DA_WOLF

Въпрос относно Рав 4

Мнение от DA_WOLF » 07 Юни 2007 01:14

Защо предлагания Рав 4 в БГ (http://www.toyota.bg/cars/new_cars/rav4/index.asp) е със 136 кс. а има и с 177кс.
Каква е разликата (освен конете и цената).
И защо от Тойота.бг не предлагат модела с 177 кс.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Юни 2007 02:06

Защото нафтата тук не отговаря на стандартите на Тойота за тези двигатели.Нафтата трябва да е с изключително ниско съдържание на сяра.Затова Тойота не продават коли с този двигател със 177 к.с. на българския пазар,докато нафтата у нас не я направят и продават с изключително ниско съдържание на сяра.Сярата при взаимодействие с вода от конденз в гор.процеси и т.н. се превръща в сярна киселина и корозира и поврежда прецизния двигател и чувствителните катализатори/за емисии,за частици и т.н./,които са настроени с цел изключително ниски емисии и нисък разход.D-Cat Clean Diesel технологията на Тойота се води за най-чистия дизел в света за мощността си и е чувствителен към лоша и мръсна нафта.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

DA_WOLF

Мнение от DA_WOLF » 07 Юни 2007 14:25

Е на тва се вика изчерпателен отговор.
Мерси.
Щото ще взимам такъв (даже вече е поръчан) и искам да науча колкото се може повече за него.
Ако някой знае друго интересно за РАВ 4 да драсне един ред.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Авг 2007 22:21

този модел е с пиезо-инжектори и турбото му е изменено спрямо 136 к.с.съответно и софтуера.също така е серийно с DPF,има 5-та впръскваща дюза преди филтъра(DPF).
мисля,че не е много добра идея за бг,при кофти гориво може да очакваш големи проблеми.тях ги имат вече в европа,хем им е сравнително добър дизела.аз слагам на моя по 200 грама синтетично 2-тактово масло на резервар,понеже тук нафтата е силно обезмаслена.прочетох го в един немски форум,било добре за смазването на common rail-а.

вземи 136 к.с. и му сложи чип на 165 к.с. и си готов.
biggrin.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Авг 2007 00:47

Колегата е прав за 136к.с. - по-добрия вариант за тук е happy.gif Имаме такъв и му сложих PowerBox - стана колкото казва 165к.с. и 365Нм въртящ момент biggrin.gif Върви като откачен, още повече от преди и градско дава разход с клима 6,5-7,2л/100км. Преди да сложа PBox-a градско си ковеше на 7,6-7,8л/100км happy.gif Просто Рав-а стана както трябва да е ..... направо ми става лошо като го изрежа 5-6 пъти подред..... и няма проблеми с дизела и пиезо инжекторите - при теб ще са като консуматив един вид.... И един малък съвет от мен - на всеки 4-ти резервоар по една добавка Редекс или друга, която сте пробвали - определено дава ефект happy.gif А колкото до чипа - аз мога да помогна :whistle: powerbox.a-x-l.net :thumbsup: За хората от форума ще направим отстъпка biggrin.gif

DA_WOLF

Мнение от DA_WOLF » 05 Авг 2007 21:27

Така и направих.
Но все още се колебая дали да слагам чип (PBox) или не.
Само дето мноо ме блазнят тези 165 к.с.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Авг 2007 22:29

ти го вземи и изпробвай първо,дърпа си добре колицата и така.за състезания не става,за това ти трябва спортна кола.силата му е другаде,нека да дойде зимата,но оная дето си я знаем от едно време.като вземат другите да хвърчат в канавките е тогава излез да го видиш рава. сложи му bridgestone blizzak и нямаш грижи! biggrin.gif

DA_WOLF

Мнение от DA_WOLF » 06 Авг 2007 21:31

За чипа все още не съм сигурен.
А и аз не искам спортна кола но тази защо да не върви повечкo? wink.gif

Но зимни гуми ще има и то 100%.
Този модел ли препоръчваш?

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 06 Авг 2007 21:52

това са най-добрите,много безшумни са и имат страшен грип на сняг!!
е имат един недостатък-има ги само Q (до 160км/h).все пак за зимата е ок според мен.а и нали увеличиха глобите biggrin.gif
всъщност с какъв размер ги карате ? моите са 215/70/16,мога да сложа и 225/65/17.догодина живот и здраве мисля да взема 235/70/16,малко ще я вдигнат.
за зимата най-тесните са за препоръчване.март месец за малко да се наложи да дърпам един rexton с рава,широките гуми се пързалят като шейна на заснежен наклонен терен.искаше да правим състезание по нанагорнището,като стигнах финала той не беше тръгнал още,голям смях беше. biggrin.gif

ps:видях,че са пуснали и Т версия като моите: Bridgestone Blizzak LM25 4x4 215/70 R16 100T,до 190 км/h!цената в германия е 108,90€.
Последно промяна от jim_beam на 12 Авг 2007 19:23, променено общо 1 път.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Авг 2007 22:05

А тия, с които излиза заводско Рав-а колко карат?? Че ми се виждат малко поснички.....Не че тая зима не го тествах на Циговчарк де laugh.gif Дори с тези си галошки не показа грам проблем да тръгне от място по наклон ~15% ама чист лед wacko.gif Взе ми акъла тоя дребосък!! Изобщо не очаквах толкова да драпа с това интелигентно 4х4 biggrin.gif Но освен ако не го дерчиш много оффроуд, мисля че Bridgestone Dueler A/T ще те изкарат отвсякъде в града и дори в планината biggrin.gif С такива гуми съм си правил сериозен оффроуд, но с друг джип. Вярно са всесезонки, но драпат повече отколкото мислих smile.gif

P.S. jim_beam много як аватар батееееее laugh.gif laugh.gif Много цалуфки под мишниците ща ти раздафам хеееййй laugh.gif tongue.gif

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 06 Авг 2007 22:27

Я ми пообяснете ква е тая чудесия PowerBox щото не разбирам и на таз каруца дето я карам мога ли да и го туря.Тъй и тъй гори като замаяна поне да знам защо
P.S. Май има да уча много нови думички biggrin.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 06 Авг 2007 23:12

Me4oKyX написа:...А тия, с които излиза заводско Рав-а колко карат?? Че ми се виждат малко поснички.....
заводските са yokohama geolandar,издържат страшно много километри,но за съжаление нямат грип.въобще за рав всички гуми са m+s т.е. всесезонни,като от тях има и от т.нар. 'горски' тия с огромните грайфери,но те не са за нормално каране.
аз купих моя рав през зимата и се споразумях с продавача да го взема със зимни гуми.е където и да ида,навсякъде ми казват че са най-добрите тия гуми.пък и аз какви тестове съм им правил... laugh.gif но през лятото е жалко да ги кара човек,та взех и едни kenda kr-15 ,сега съм с тях,копие са на geolandar-а.за лятото ги бива,но не повече.за 60€ на гума са бомба.
biggrin.gif
най-добрите за лятото са Michelin Latitude Tour HP,но са си цифра-120€ парчето :thumbsup:
Последно промяна от jim_beam на 12 Авг 2007 19:29, променено общо 1 път.

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Мнение от Superchief » 06 Авг 2007 23:35

По темата гуми:

Летни: Определено оригиналните YOKOHAMA не ми харесват - шумни и не много сигурни при много горещо време, грозен профил върху джантата и безлична шарка.
Много твърда смес, което ме кара да мисля, че ще са много издръжливи /поне 50 000 км./ в което виждам единственият "+" на тази гума

Зимни: Тази зима в страната имаше само един модел гуми с размер 225 х 65 х 17 - PIRELLI Scorpion, поради което бях принуден да ги купя. Определено съм доволен от тях, но не успях да им се порадвам достатъчно на сняг - поради топлата зима. Сигурна гума с отличен грип, но като повечето зимни гуми не търпи температура над 7 - 8 градуса /започва бързо износване/

При използване на гуми друг размер съществува риск: Системата за следене на налягането в гумите, да започне да алармира за проблем без да има реално такъв. Това е особено валидно за по-широките гуми!!!

За 4х4 /по-точно 4WD/ възможностите на RAV4 само добри думи - електрониката управлява страхотно приплъзването и не дава на нито едно от колелата да избуксува. Сериозно я поокалях със зимните гуми - чудесни впечатления /като не отстъпва на JEEP Cherokee, което имах до миналата година/
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

DA_WOLF

Мнение от DA_WOLF » 07 Авг 2007 08:32

Аз съм с оригиналните YOKOHAMA- и наистина при горещо време и по висока скорост не са много добри.
А за зимата ще купя- но не знам още какви (благодарение на коментарите все ще избера нещо).
Та въпроса ми е на същите джанти ли да ги слагам (зимните) или да купя и други джанти?
Оригиналните са доста скъпи, какви други може да се вземат(алуминиеви разбира се ) и има ли смисъл , или само смяна на гуми.
А и какъв размер препоръчвате за зимни- като оригиналните или по тесни и по високи,225 ми се струва малко широка за зимна.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 07 Авг 2007 19:21

@DA_WOLF

не всички алуминиеви джaнти понасят добре зимата.ще гледаш да има символ-снежинка или нещо такова,че стават.например хромовите ги забрави директно.
добри и сравнително евтини джaнти са например enzo,borbet,ronal,rial-всички тия made in germany. wink.gif

ето ти една страница,където директно ги слагаш на рава,за да разбереш кои най ти пасват на вкуса:

http://www.reifen.com/rims/search.do?Be ... &x=80&y=69

така изглежда моя wink.gif

а тук има доста различни за проба:

http://www.reifen.com/rims/search.do?co ... =4#rimlist

@Superchief
pireli scorpion е много слаба гума за зимата и се износва сравнително бързо.също съм ги пробвал на сняг с новото santa fe.закачат се отвреме на време,но в общи линии зле.

не правете грешката да търсите скъпия рядък размер 225/65/17 а вижте 215/70/16 или 235/70/16.ще ви трябват 16'' джaнти,но еднократно за зимните,а гумите са на безценица и има огромен избор ! wink.gif

не съм рекламен agent biggrin.gif ,но пак казвам- пробвайте blizzak-а и няма да погледнете други.не само имат 1000% грип но са и абсолютно безшумни при висока скорост!
Последно промяна от jim_beam на 12 Авг 2007 19:36, променено общо 1 път.

Публикувай отговор