Проблем с парно Тойота Корола версо
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте колеги. Имам проблем с парното на Тойота Корола версо 2002г.90 коня . Колата е с климатроник. Четох във форума ,но не открих колега с моят проблем . Имам топло само от шофьорската страна . От страната на пасажера духа студено. Явно е някоя от клапите,моторчета . Свалих моторчето под жабката но си работи,то мисля че е за авто функцията . Ако някой е разглобявал и се се сблъскал с този проблем нека сподели ,а ако има и снимки на разположението на моторчета и клапи ще е супер. Благодаря
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Проблем с парно
Моторчетата, доколкото знам, са две. Едното регулира температурата, другото позицията на обдухване. Това, което си свалил най-вероятно е за температурата (предполагам си го монтирал на същата позиция). Другото беше близко до него, но доста по-неприятно за достъп място. Из japancats.ru има схеми и диаграми биха ти помогнали за ориентирането според мен.
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
-
- Автомобил: Тойота Корола Версо
- Получена благодарност: 1 път
Проблем с парно
Благодаря . Сега ще погледна . А относно монтажа на това което свалих ,да монтирах го правилно ,защото не съм го разглобявал
Парно на Тойота
Имам въпрос относно парното на Тойота Версо 1,8 бензин .Топла вода отива до радиатора за парното но не преминава през него и духа студено Настройката на t от страната на водача не може да се корегира нагоре?
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Коя година е колата? Климатик, климатроник? Ако искате помощ, потрудете се да опишете по-подробно!
Това два отделни проблема ли са?
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Моторчето за клапите (или само пластмасовата му притурка) прави проблем , пак е под жабката, има цяла тема със снимков материал ето тук:
viewtopic.php?t=33058
С 2 думи ти нагласяш топло, ама клапата си стои затворена и духа само студено. Та, ново моторче е 400+лв, 2-ра ръка е около 50лв с доставката.
Само че би следвало, ако то е заминало, да духа еднакъв по температура въздух навсякъде, освен ако нямаш 2 такива моторчета и само 1-то да е заминало.
Ако пък топла вода стига до радиатора , но не преминава, може би самият радиатор е запушен? Ако колата е стояла навън в кофти условия (прахоляк, листа и т.н.) може и да има запушване:
https://www.700r4transmissionhq.com/toy ... o-no-heat/
Източник на английски с добри обяснения. Почва от нивото на антифриза до запушване на радиатор като причини за липсата на климатизация.
Успех!
viewtopic.php?t=33058
С 2 думи ти нагласяш топло, ама клапата си стои затворена и духа само студено. Та, ново моторче е 400+лв, 2-ра ръка е около 50лв с доставката.
Само че би следвало, ако то е заминало, да духа еднакъв по температура въздух навсякъде, освен ако нямаш 2 такива моторчета и само 1-то да е заминало.
Ако пък топла вода стига до радиатора , но не преминава, може би самият радиатор е запушен? Ако колата е стояла навън в кофти условия (прахоляк, листа и т.н.) може и да има запушване:
https://www.700r4transmissionhq.com/toy ... o-no-heat/
Източник на английски с добри обяснения. Почва от нивото на антифриза до запушване на радиатор като причини за липсата на климатизация.
Успех!