Авариен Режим Авенсис Т25
-
- Автомобил: Avensist25
Здравейте колеги имам поредния проблем с моя тойот (за съжаление) голям "късмет" извадих с него.Както карах един ден влезе в авариен режим колата заби и само държи обороти, при подаване на газ не мърдат оборотите.Закачаха я всякакви компютри излизат дюзите но дюзите ги смених преди година, при изчистване на грешката колата върви до следващото палене когато същия след като заминаха едни 500 лв за предполагаеми проблеми колата си остана проблемна.......един ден отново закачена на компютър и отново същата грешка(същото тресене сякаш е на три цилиндъра) реших да разбутам кабелите на дюзите и колата си върна същите обороти оказва се че буксата на кабелите дето влизат в дюзата имат гумички за уплътнение е едната явно беше скъсана и не щракваше както трябва и при вибрации се изместваше и дюзата спираше да работи е закрепих я по български със изолир блан само да установя дали това е проблема колата нямаше проблеми не изпадаше в авариен режим но сякаш мощността не им достигаше.Тръгнах към ВТ и при качване на Шереметя (който е от ВТ го знае голям наклон право нагоре) колата не отлепя на 4 та до две хиляди оборота и направо забива връщам 3та три четири хиляди оборота същото вървене няма сила на изтегляне.Та мисълта ми е може ли от кабелите на дюзите да е този проблем понеже са много нагорели и да не дават сигнал за подаване на нужното гориво към дюзата или дюзите си отидоха отново? Благодаря за вниманието и съжалявам за не техничния език по който съм написал темата!
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Трудно за четене.. но все пак ако правилно съм разбрал - кабела на едната дюза не прави хубав контакт. Би трябвало грешката да казва и коя точно е била дюзата, но щом и на мърдане с ръка се променя ситуацията, то със сигурност кабелите имат пръст в цялата работа. Прегледай куплунзите на всички дюзи и на място ги размърдай за да видиш дали другите не правят подобни номера.
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid