Катализатор - премахване и поставяне на дистанционна втулка
Тази диагностика е правена в Toyota! Надявам се да е коректна! След диагностиката ми направиха оферта за първа ламда- сонда заедно с катализатор . Между другото светят ми лампите на check engine и vsc!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Имах предвид друго - четенето на данни и грешки не означава диагностика - това е само част от диагностиката...
Анализирането на данните и правенето на допълнителни измервания и тестове включват диагностиката... Ламбда-сондата се вижда най-добре на осцилоскоп, пък не съм виждал много осцилоскопи дори в официалните сервизи...
Как са решили, че трябва да сменяш катализатор - не знам...
Например продължавам да смятам, че е добре да провериш ламбда сондата... И съм почти убеден, че след подмяната и (ако наистина в нея е проблема, което е много вероятно на база предоставената информация), ще изчезне проблемът...
Анализирането на данните и правенето на допълнителни измервания и тестове включват диагностиката... Ламбда-сондата се вижда най-добре на осцилоскоп, пък не съм виждал много осцилоскопи дори в официалните сервизи...
Как са решили, че трябва да сменяш катализатор - не знам...
Например продължавам да смятам, че е добре да провериш ламбда сондата... И съм почти убеден, че след подмяната и (ако наистина в нея е проблема, което е много вероятно на база предоставената информация), ще изчезне проблемът...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Коя ламбда-сонда първата или след катализатора , мислиш че е проблемна?
- slowtraveler
Предполагам - първата, обаче точно затова наблегнах на диагностиката... Т.е. в Оман вероятно ще трябва да отидеш в официалния сервиз за пълна диагностика... На друго място - колегите можеше и да те насочат към свестен сервиз...
))) Оман е Ямбол))) Свестен сервиз наблизо?
Колеги,
някой може ли да сподели линк към Aliexpress, OLX или сайт за части откъдето мога да си поръчам въпросната втулка?
Пробвах с търсене няколко пъти, но излизат твърде различни оферти и съм сигурен, че няма да уцеля от първия път правилната таква.
Автомобилът е Корола Версо 2007, 129 к.с., 1800 куб см. Търся дистанционната втулка за да изчезне грешка p0420.
някой може ли да сподели линк към Aliexpress, OLX или сайт за части откъдето мога да си поръчам въпросната втулка?
Пробвах с търсене няколко пъти, но излизат твърде различни оферти и съм сигурен, че няма да уцеля от първия път правилната таква.
Автомобилът е Корола Версо 2007, 129 к.с., 1800 куб см. Търся дистанционната втулка за да изчезне грешка p0420.
Има ли някой във форума който да е слагал втулка на втората ландо сонда на Toyota Yaris 1.3 vvt-i и да знае как се прави и какъв е резултата ?
Проблемът е решен ! Всичко е ок! Няма светещи чекове и лампи!
- slowtraveler
Така споделената информация не е много полезна
Добре би било да споделите как сте решили проблема...

...понеже и тойотката на дъщерята е с р0420 на интервал 80-120 км... и да не отварям нова тема...
на няколко пъти ми излиза реклама за препарат за почистване на изпускателната система под формата на добавка. стана ми любопитно и питах в два магазина. в единия не бяха чували за такова, а в другия ми се изсмяха. няма никакви коментари , но твърдят, че е ефективен при бензин, дизел и хибриди за катализатор, ламбда, егр и турбо. обичам битова химия, но съм скептичен към авточудесиите. някой от форума да е запознат с това/или друго "магическо" средство? или поне да е пробвал?
на няколко пъти ми излиза реклама за препарат за почистване на изпускателната система под формата на добавка. стана ми любопитно и питах в два магазина. в единия не бяха чували за такова, а в другия ми се изсмяха. няма никакви коментари , но твърдят, че е ефективен при бензин, дизел и хибриди за катализатор, ламбда, егр и турбо. обичам битова химия, но съм скептичен към авточудесиите. някой от форума да е запознат с това/или друго "магическо" средство? или поне да е пробвал?
Аз също се колебая какво да направя от една страна, не искам да пипам нищо от друга нещо старанно този проблем p0420 разход основно извънградско засечен около 9 на 100 бензин разход градско последният път ако няма друг проблем около 20 на 100 бензин колата е Селика 2000-2001 143 коня
Здравейте, тестваха ми ламбдата с делфи преди поставянето на дистанционна втулка. Може ли мнение дали работи правилно:
Единствените грешки, който съм виждал бяха P0420, P0171 и Р1132. На конкретната диагностика ги нямаше, тъй като не са се появявали от януари.
Трябваше и след поставяне на втулката да тестваме, но майстора нещо нямаше време
Единствените грешки, който съм виждал бяха P0420, P0171 и Р1132. На конкретната диагностика ги нямаше, тъй като не са се появявали от януари.
Трябваше и след поставяне на втулката да тестваме, но майстора нещо нямаше време
- jacob12
- Автомобил: Toyota Rav 4 2.0 petrol engine
Сондата работи правилно, проблем с катализатора имаш
Всъщност проблема ми е оправен, отдавна чека не свети вече чрез втулка (залъгалка) едните казваха че катализатор без да се свалил и отрежел не можело да се разбере дали е задръстен, така или иначе провериха го на един канал едни майстори както е на колата и казаха че вътре е празен няма нищо тоест преди да я купя са го (изтърбушили) и са го заварили обратно, че за това свети чека, сега след 1000 километра вече не свети, а иначе проблема с разхода беше от друго- че по скоро аномалия - малък проблем с резервоара, на таблото не показва вярно или препълвам го като капацитет е 55 литра а пък вътре има само 25 въздух , вакуум (тапа прави) от време на време го прави немога да разбера защо се получава така оставам с малко бензин иначе бях се заблудил че е не показва вярно но не е от това разхода си е около 9 на 100 смесен... дано съм бил полезен
-
- Автомобил: Avensis T25 2.0 VVT-I
- Получена благодарност: 5 пъти
Здравейте,
Смятам да отстраня катализатора на Авенсис т25 2.0d 147. Интересува ме дали при изпразването на съдържанието на катализатора и оставяне само на обвивката ще има проблем с неприятни шумове, вибрации и т.н. бих искал да припомня на колегите от форума, че катализаторът е директно хванат за изпускателните колектори. Предполагам, че това са единствените катализатори. Следващите гърнета не са с каталитична функция, нали?
Благодаря.
Смятам да отстраня катализатора на Авенсис т25 2.0d 147. Интересува ме дали при изпразването на съдържанието на катализатора и оставяне само на обвивката ще има проблем с неприятни шумове, вибрации и т.н. бих искал да припомня на колегите от форума, че катализаторът е директно хванат за изпускателните колектори. Предполагам, че това са единствените катализатори. Следващите гърнета не са с каталитична функция, нали?
Благодаря.