Бутони за подгряване на предното стъкло и печка на Toyota Corolla verso 1.8 2007г.
Бутони за подгряване на предното стъкло и печка на Toyota Corolla verso 1.8 2007г.
Мнение от revol7 » 21 Яну 2020 06:52
Ще купувам гореспоменатият модел кола , която според собственикът има подгряване на предното стъкло, печка и подгряване на седалките. Бутонът за отопление на седалките го намерих под ръчната спирачка. Но не намерих от къде се включват подгряването на предното стъкло и печката, за да проверя дали работят. Колата е с климатроник ако изобщо има значение.
Може ли да ми обясните от къде се включват тези функции, къде се намират бутоните?
revol7
biro
Мнение от revol7 » 21 Яну 2020 09:24
revol7
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 21 Яну 2020 09:31
Но нямам спомен да е имало такъв допълнителен ел.подгрев на предното стъкло на Версото 1.8... А обикновеният подгрев на челното стъкло (от парното) си е реализирано стандартно...
Да не би просто да се се объркали в жаргона? Щото печка на времето викахме на всичко, дето топли...
Т.е. може човекът да е обяснявал що годе правилно, а ти да си разбрал това, което ти се е искало да разбереш (често срещано при покупка на автомобил )

Просто го попитай - предното стъкло има ли ел-подгрев, и дали автомобилът има ДОПЪЛНИТЕЛНА печка.. Допълнителната печка не е стандартно оборудване особено за бензинките, така, че дори и наистина да има - може да бъде реализирана по сума ти начини - с дистанционно, с допълнителен пулт, автоматично при стартиране на ДВГ и подходяща температура, и т.н...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от revol7 » 21 Яну 2020 10:07
Попаднах на ето тази тема от форума с подобен проблем на колега който се чуди кое копче за къде и какво е.
revol7
- Ruderford
- Автомобил: Avensis 2007г./1.8/129k.s.
- Благодарил/а: 4 пъти
Мнение от Ruderford » 21 Яну 2020 12:22
- Прикачени файлове
-
- Бутон.jpg (32 KiB) Преглеждано 4951 пъти
Ruderford
Мнение от revol7 » 21 Яну 2020 12:44
revol7
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 21 Яну 2020 20:28
Иначе джамбазите не са ли ти споменали, че е била на стюардеса, пенсионер и т.н., няма нужда да им вярваш за всичко. А гореспоменатите екстри може да се пробват, не е проблем.

jim_beam
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 623 пъти
Мнение от mapamop » 21 Яну 2020 22:07
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Мнение от revol7 » 23 Яну 2020 19:41
В крайна сметка колата се оказа без никакви екстри и не се състоя сделката.
Ходих да гледам и тази в Горубляне, подлъган от многото екстри, но се оказа лъжа.
Още веднъж благодаря.
revol7
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 54 пъти
- Получена благодарност: 127 пъти
Мнение от gimara » 23 Яну 2020 20:17
Колко екстри очакваш да има в тази кола? Гледай състоянието на колата. Дали има подгряване на предното стъкло и печка, не е жизненоважно за нашия климат. Ето го оборудването на моята каляска. Средното ниво + някои добавки. Сложих круиз контрол. Не е като S-класа, ама за толкова пари...
Оборудване Тойота Forte.pdf
- (1.7 MiB) Свалено 185 пъти
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

gimara
Мнение от revol7 » 23 Яну 2020 21:24
По принцип търся седемместна кола, и тъй като съм с три малки деца, ме интерересуват печка, подгряване на седалките, а и подгряване на предното стъкло, понеже паркомястото ми е на открито, за зимните месеци. Гледах в интернет, четох, и си харесах Версото (не Мазда 5 например). Първо гледах колата на познат, на мой познат, който ми изреди всичко, но се оказа, че се е "объркал", точно като джамбазина в Горубляне.Комфорт
• Auto Start Stop function
• Bluetooth \ handsfree система
• DVD, TV
• USB, audio\video, IN\AUX изводи
• Безключово палене
• Блокаж на диференциала
• Бордкомпютър
• Ел. Огледала
• Ел. Стъкла
• Ел. усилвател на волана
• Климатроник
• Мултифункционален волан
• Печка
• Подгряване на предното стъкло
• Подгряване на седалките
• Регулиране на волана
• Сензор за дъжд
• Серво усилвател на волана
• Система за контрол на скоростта (автопилот)
• Стерео уредба
• Хладилна жабка
revol7
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от boyanmt » 23 Яну 2020 21:41
Лично аз си патих е фабрична печка на един класов немски жребец,и от тогава не съм голям фен.
Казваш,голямо семейство сте(дай боже всекиму!

boyanmt
Мнение от revol7 » 23 Яну 2020 22:17

revol7
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 176 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 23 Яну 2020 22:34
Няма нищо общо с това на задното стъкло, а просто подгрява зоната около чистачките и не им позволява да замръзват зимата.
Единия ми Авенсис нямаше тази екстра, но когато насоча струята да е към предното стъкло, не съм страдал от липсата на подгряване.
Сегашния ми има тази екстра, но не ме спасява сутрин от замръзналото стъкло - пак си го стържа, а като ме мързи, насочвам да обдухва стъклото и докато изпуша една цигара то вече е чисто.
Няма никаква разлика дали го има като екстра или не и не помага по никакъв начин за размразяване на предното стъкло.
Печка на двигателя се вграждаше фабрично на дизелите и се водеше "пакет студен климат"
Другите описани екстри няма смисъл да се коментират - просто в мобилето се нацъкват всевъзможни несъществуващи неща, които няма как да съществуват, предвид годината на автомобила.
Например - ел. усилвател на волана, съчетано със серво усилвател на волана. Това е едно и също, но при бензинките е ел, а при дизела е хидравлика
И т.н. и т.н.
Може и да греша, но хладилна жабка в Тойота не съм виждал - май само новото Камри го има, но не съм много сигурен
Та, съвет към колегата - отиваш, гледаш, харесваш и се абстрахирай от това, което пише като екстри.
Когато си харесаш екземпляр, снимаш номера на рамата и в интернет ще видиш всички екстри, които са за конкретния модел.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru