Загуба на мощност
Загуба на мощност
Здравейте,
Колата е Т25, 2.0 D4D 116 к.с.
Пали нормално, поддържа обороти и когато карам на 5-та извънградско изведнъж губи мощност. Натискам педала докрай и нищо не се случва. Когато върна една предавка и я вкарам около 3000 оборота отзад започва да пуши яко черен дим. Връщам на 5-та и пак проблема е налице. Вчера проблема се задълбочи и нямаше мощност на всякакви предавки. Когато я запаля за първи път всичко изглежда нормално, и на ниските предавки няма проблем, но веднъж стигна ли до 5-та проблемите започват. Два пъти съм чистил ЕГР клапан и се оправяше. Преди десетина дена го изчистих пак, но този път ефект няма. Идей и предложения?
Благодаря предварително.
П.С. Забравих да кажа, че никакви лампи не светват ...
Колата е Т25, 2.0 D4D 116 к.с.
Пали нормално, поддържа обороти и когато карам на 5-та извънградско изведнъж губи мощност. Натискам педала докрай и нищо не се случва. Когато върна една предавка и я вкарам около 3000 оборота отзад започва да пуши яко черен дим. Връщам на 5-та и пак проблема е налице. Вчера проблема се задълбочи и нямаше мощност на всякакви предавки. Когато я запаля за първи път всичко изглежда нормално, и на ниските предавки няма проблем, но веднъж стигна ли до 5-та проблемите започват. Два пъти съм чистил ЕГР клапан и се оправяше. Преди десетина дена го изчистих пак, но този път ефект няма. Идей и предложения?
Благодаря предварително.
П.С. Забравих да кажа, че никакви лампи не светват ...
Последно промяна от BlackBone на 19 Яну 2020 20:10, променено общо 1 път.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Загуба на мощност
Минах диагностика и показа че турбото е с малко занижени стойности. Може ли проблема да е от нещо друго или май ще се ремонтира турбото?
Загуба на мощност
Може просто да е запекла геометрията. Трябва да се провери, тук от форума няма да стане.
-
- Автомобил: рав 4 XA30 1az fe
- Получена благодарност: 1 път
Загуба на мощност
И аз мисля че иска почистване лопатлите на променливата геометрията на турбото, имал съм подобни симптоми при друга марка.Дюзата подава необходимото гориво а турбото не може да достави необходимия въздух получава се богата гогивна смес и започва да пуши.
Toyota Rav4 XA30 1az fe
Загуба на мощност
Здравейте,
дали разрешихте проблема с мощността на колата ? Имам абсолютно същият проблем и за момента не можем да намерим проблема.
дали разрешихте проблема с мощността на колата ? Имам абсолютно същият проблем и за момента не можем да намерим проблема.
Загуба на мощност
Още обикалям сервизите, но на всички мнението е, че турбото трябва да се ремонтира. Ще пиша като го рециклирам ... И ще кажа дали се е оправило