Здравейте колеги !
Любимата кола е решила да ме съсипе последните месеци .....Непрекъснато изкачат скъпи ремонти , но .....
Колата е Аженсис Т25 комби 2.0 дисел 116 конски сили 1CD-FTV двигател . 250 000 реални км .
Към момента имам вибрации на 5 предавка над 120 км/ч .Усещат се както при ускорение така и при равномерно каране или забавяне на скоростта. При по-ниска скорост не се усещат . На 4 предавка в същият диапазон на обороти , скорост и т.н. не се усещат .Спирачните дискове са нови , криви и преди с тях нямах вибрации(вибрират леко при сериозно спиране) .Хидравличният тампон на мотора е за смяна но не го намирам никъде . Въпреки това състояние тампона съм сигурен ,че проблема не е от него защото колата е така от както е при мен . Приемах тези вибрации нормални за дизела (това е първият ми дизелов автомобил ) . При предното каране на магистрала с летни гуни (преди 3 месеца) и наличните проблеми с дискове и тамнпон на двигател нямах вибрации.Съединителят е сменян а маховика си е оригиналният.Маслото на скоростите също е подменяно в Тойота. Имам ужасяващото усещане ,че ще имам скъпо приключение с неясен край !
Проверих гумите няколко пъти на баланс . Доверен техник прегледа колата и не може да определи от къде е проблема !
Що е то колеги ?
Avensis T25 вибрации само на 5 скорост !
kebappa
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 19 Яну 2020 16:01
След 2 месеца ще се стопли. Като смениш гумите пак с летни, виж как ще е. Да не се набутваш сега в някакви ремонти, които да се окажат ненужни.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
Мнение от kebappa » 19 Яну 2020 16:10
Прочетох няколко теми за изкачаща 5 скорост , разбита 5 предавка , развиваща се гайка и т.н.
При мен няма симптоми описани в темата като изкачаща 5 или вибриращ скоростен лост ....но реших да питам защото ако това е началото на някакъв проблем със кутията да го пресека навреме . Силно се надявам проблема да е в гумите . Не познавам колега в Пловдив да ми услужи с две гуми за тест а за летни гуми ми е много рано . Имаче това е 4 сезон на гумите и смятам да ги пенсионирам . Не трябва ли баланс машината да хванв крива гума???
А и ако проблема е в гумите то трябва и на 4 скорост със 130 да тресе отново нали ?
При мен няма симптоми описани в темата като изкачаща 5 или вибриращ скоростен лост ....но реших да питам защото ако това е началото на някакъв проблем със кутията да го пресека навреме . Силно се надявам проблема да е в гумите . Не познавам колега в Пловдив да ми услужи с две гуми за тест а за летни гуми ми е много рано . Имаче това е 4 сезон на гумите и смятам да ги пенсионирам . Не трябва ли баланс машината да хванв крива гума???
А и ако проблема е в гумите то трябва и на 4 скорост със 130 да тресе отново нали ?
kebappa
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru