Toyota Yaris VS Seat Leon
Toyota Yaris VS Seat Leon
Имам колебание коя кола да купя. Колебанието e между Toyota Yaris 1.4 дизел и Seat Leon 1.6 бензин и двете са нови. Знам че тук сте фенове на Toyota, но се надявам да ме ориентирате за + и - на двете коли.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Ярис:
- много "плюсове";
- почти няма "минуси"
Леон:
- много по-малко "плюсове" от тези на Яриса;
- повече "минуси" от тези на Яриса;
Сравни процентното изхабяване на цената на двете коли за даден период, какъвто предвиждаш да притежаваш новата кола и ще установиш коя от двете коли повече запазва/губи от своята цена в ново състояние. Това ще бъде критерий коя от двете коли е по-стойностна.
Тук е фен клуб, а не списание "Аутобилд" или друго подобно. Щом досега си заделил много труд, за да събереш парички за нова кола, защо да не заделиш мъничко време за анализ на подобни сравнителни тестове в списания като "Аутобилд"?
Както всеки родител си обича детето, така всеки фен си обича марката. Затова послушай сърцето си при избора, но все пак се вслушай в съветите на сервизните ръководители/приемчици.
- много "плюсове";
- почти няма "минуси"
Леон:
- много по-малко "плюсове" от тези на Яриса;
- повече "минуси" от тези на Яриса;
Сравни процентното изхабяване на цената на двете коли за даден период, какъвто предвиждаш да притежаваш новата кола и ще установиш коя от двете коли повече запазва/губи от своята цена в ново състояние. Това ще бъде критерий коя от двете коли е по-стойностна.
Тук е фен клуб, а не списание "Аутобилд" или друго подобно. Щом досега си заделил много труд, за да събереш парички за нова кола, защо да не заделиш мъничко време за анализ на подобни сравнителни тестове в списания като "Аутобилд"?
Както всеки родител си обича детето, така всеки фен си обича марката. Затова послушай сърцето си при избора, но все пак се вслушай в съветите на сервизните ръководители/приемчици.
-
- Обратна връзка:
И аз така смятам, ето малко техническа информация за Yaris-а, за леона не намерих, обещавам че ще потърся и ще си едит-на поста.jamie написа:Тия двете са през 1 клас, няма никаква база за сравнение. Корола и Леон как да е, макар че по-точното съответствие за Корола по скалата на Фолксваген груп трябва да е Ибиса.
Лично бих предпочел Yaris-а, тъй като е доста гъвкав този двигател (1.4 90 коня

първо това, а и второто че 1.4дизел е различно от 1.6бензин, зависи какво искаш да караш...jamie написа:Тия двете са през 1 клас, няма никаква база за сравнение. Корола и Леон как да е, макар че по-точното съответствие за Корола по скалата на Фолксваген груп трябва да е Ибиса.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Как трябва да постъпваме, когато нови потребители пускат една и съща тема в два форума и после се наслаждават на сеира?
http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=1755&highlight=
Double-check прави човека, ко лошо има laugh.gif И аз като избирах Королата, пусках във форума на Ферари да ги питам "Ферари ли, или Корола, аджеба?", ама в крайна сметка се спрях на Королата, по-икономична е.
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
losho niama, choveke se kolebae mejdu dve marki, normalno e da pusno prouchvane i v dvata foruma.sluchaen_fen написа:Как трябва да постъпваме, когато нови потребители пускат една и съща тема в два форума и после се наслаждават на сеира?
az lichno za Leon nishto ne znam, takvoz neshto ot drugata strana na goliamata lokva ne se prodava, no mi namirisva che govorim za naciska kola(det bratchet i e Golf) pravena u Ispania, koeto ne e kat mnogo da me vpechatliava.
kakto i da e, kazvat che ne bili u edin klas s Yaris. ne zabraviaite che novia Yaris e malko po goliam ot staria. verno che pak ne sa v edin klas, no za men razlikata ne e vrapirashta. po skoro e zavisi za kakvo shte e kolata i dali naistina prostranstvoto e vajno. shtoto ako osnovnia faktor e ikonomia na gorivo, to benzinov Leon ne mislia che ima shans pred dizelov Yaris. verno ima i dizelov Leon(prochetoh go ot drugia forum), no tam te si priznavat che govorim za kola det e 10k leva poveche. otnosno dizaina(vatreshen i vanshen), moje tuk da dadem 30 mnenia i te da sa vse razlichni, v kraina smetka si e do choveka da si preceni kakvo na nego mu haresva. za kachestvo na produkta, Yarisa e oshte nov model, no predshestvenika mu Echo(model za USA det e na bazata na Yaris) si pokaza che e kola bez problemi. ne znam dali Golfadjiite(ako voabshte Leona ima neshto obshto) mogat da se pohvaliat sas sashtoto.
vidiah che u drugia forum sa dali da se gleda niakvo filmche, koeto i taka ne mi stana iasno shto triabva da go gledame, vse edno si se zasilil da i slagash 19" djanti. kakto i da e, eto i ot men edno filmche(nadiavam she podrazbirash angliiski ot tuk ot tam), to e predstaviane na Yaris(Kanadska versia, ne mislia che te imat disel), pone moje malko da ti pomogne da pridobiesh po dobra predstava za kolata.
http://www.youtube.com/watch?v=0FZEsOd_PqE
i oshte
http://www.youtube.com/watch?v=iRJmaJ8v ... ed&search=
eto i edno det pone ne ti govoriat
http://www.youtube.com/watch?v=QCN2fB2q ... ed&search=
btw, vidiah che si zadal v drugia forum vapros za avto pilot i bordovi komputar. bordovi komputar ne mislia che ti triabva(hubavo e da go ima, no ne ti triabva). avoto pilota e hubavo da go imash ako patuvash na dalag pat, za gradski uslovia ne ti triabva.
oleee, losho mi stava. kade butat pak Audi sred zdravite kolinasodotcom написа:королата, и то старата е много яка...вече не се произвежда, но все още има нови и е супер, качеството на изработка е сравнимо с ауди...

ne znam za kvi problemi po podrajkata govoriat. az pone sadia za Yaris po tova kak beshe Echo-to, az problemi ne sam vijdal po tezi koli. Yaris tuk pochna da se prodava predi godina moje bi(ako ne se barkam), do sega osven za smiana na maslo mai ne sam vijdal da idvat za drugo.
btw, Yaris za USA(kakto i Echo) se karat ot Japan i sa samo s 1.5L benzin. ne znam kak stoiat neshtata za Evropeiskite sglobki.
Сигурно сравняват с (к)Опел laugh.gifALTEZZA написа:oleee, losho mi stava. kade butat pak Audi sred zdravite kolinasodotcom написа:королата, и то старата е много яка...вече не се произвежда, но все още има нови и е супер, качеството на изработка е сравнимо с ауди...![]()
![]()
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Не виждам нищо лошо в това да попитам и в двата форума. Не си купувам кило сирене, а кола! Редно е да събера мнение и да си реша. Освен това хич ме няма с колите, мога само да ги карам. biggrin.gifsluchaen_fen написа:Как трябва да постъпваме, когато нови потребители пускат една и съща тема в два форума и после се наслаждават на сеира?
Айде не се нерви. Питай, нали за това са форумите. За мене истината е горе-долу такава. Леона трябва да се сравнява с Аурис, и при съответни двигатели. Ако гледаш 1.6 Леон, ще гледаш 1.6 Аурис. Ако гледаш 1.9 Дизел Леон, ще гледаш 2.0 Д4Д аурис. Гледай гаранционния срок, Качество на обслужване във фирмените сервизи, цените, оборудването, остатъчна стойност след 6-7 години, когато ще я продадеш и коя кола повече те кефи. В европейски мащаб Мазда и Тойота държат първите места по качество от 7-8 години. Изследване на Аутобилд, имам го преснимано мин. месец май излезе. Естествено ние ще викаме Тойота, те ще викат Сеат, но обективното решение трябва да е твое като оцениш фактологията.bianko написа:Не виждам нищо лошо в това да попитам и в двата форума. Не си купувам кило сирене, а кола! Редно е да събера мнение и да си реша. Освен това хич ме няма с колите, мога само да ги карам. biggrin.gifsluchaen_fen написа:Как трябва да постъпваме, когато нови потребители пускат една и съща тема в два форума и после се наслаждават на сеира?
в допълнение: Сеата се класира близо до Шкодата по качество а като позициониране е ефтина спортна кола за млади хора дето немогат да си позволят голф или А3. Королата е автомобилна икона, десетилетия наред е с безупречно качество, (ауриса е от нейния моделен ред) световен модел, който се е доказал през годините. Вярно, че и качеството на новите тойоти не е като на едновремешните /важи за всички произвадители/, но е вярно и че Тойота е производител №1 в света, а WV груп е поне на 4-5 място...