Мнение
от dracunculus » 22 Дек 2019 15:06
Разходът зависи много от конкретната ситуация. Пример- миналия петък в 07.00ч на път за работа - 65км магистрала, 3 км междуградски път и 3 км леко градско, беше празно и карах на темпомат 125кмч (през 99% от времето по аутобана) с Авенсиса. Постигнах средна скорост 91кмч и разход 6,1. В обратната посока следобед при пълен аутобан натисках където колкото можах. Скоростта се определяше от тежкия трафик и варираше между 95 и 195кмч. Резултатът беше - 92кмч средна скорост, само 2 мин. по-бързо стигане и точно 3,5л повече разход. Обичам да карам бързо, особено Авенсисът много увлича. Но, поне при ежедневната ми отсечка няма смисъл и само си бъркам в протмонето.... и се излагам на риск! От 8те ми години в Германия с бързо каране само веднъж съм постигал наистина феноменална средна скорост от 140кмч, взимайки 420км магистрала за точно 2часа и 58 мин. Беше събота през нощта и беше празно, не спирах даже и веднъж. Целият ми останал опит показва безмислието на безобразното натискане и големият ми разход от това. Тогава бях с Королата, е средната скорост от 140кмч ми изпи пълния до гърловината резервоар до дъно, даде разход от 12,3 на 100. Най-големият ми разход постиган от мен с кола на дълго разстояние извън града някога!