Смяна на крушка H7 за тойота корола
-
Здравейте,
Моля ви дайте ми съвет как да сменя H7 крушка (къси светлини) на тойота корола хечбак (2006 г). Изгоряла ми е крушката на левия фар и просто не виждам как мога да я сменя, тъй като няма никакво място човек да си провре ръката. Е ако сваля акумулатора ще успея, но явно не е начина. Интересното е че при десния фар има достатъчно място и там е лесно да се направи.
Ще съм благодарен ако ми дадете съвет или ме насочите към надежден сервиз! Предполагам че в ТМ ауто ще е цифра.
Извинявам се ако темата обсъждана преди!
Моля ви дайте ми съвет как да сменя H7 крушка (къси светлини) на тойота корола хечбак (2006 г). Изгоряла ми е крушката на левия фар и просто не виждам как мога да я сменя, тъй като няма никакво място човек да си провре ръката. Е ако сваля акумулатора ще успея, но явно не е начина. Интересното е че при десния фар има достатъчно място и там е лесно да се направи.
Ще съм благодарен ако ми дадете съвет или ме насочите към надежден сервиз! Предполагам че в ТМ ауто ще е цифра.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Смяна на крушка H7 за тойота корола
Eми, явно това е начина. biggrin.gifborislav72 написа:... ако сваля акумулатора ще успея...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
На лявата крушка й казват "акумулаторната", така че не се колебай, а го свали!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
-
Re: Смяна на крушка H7 за тойота корола
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight=borislav72 написа:Здравейте,
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Първия път и аз свалях акумулатора. Имам Е11 1998 wagon.Има много лесен начин за 5 минути. Сваля се целия фар и се вади напред. После е детска работа. Държи се на два болта лява и дясно с ключ 10. Трябва да се развие и общия винт на фара с мигача с кръстата отверка. По-лесно излиза фара и ако леко се извади мигача напред. Той се държи само на този винт и една щипка. Успех!
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Аз съм ги сменял без да свалям нищо. Само трябва да си припомням всеки път как работеше щипката. Вярно не е много мястото, но за някой с по-тънки китки няма проблем.
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
-
- Автомобил: Corolla E12 4ZZ-FE 2003
Отскоро имам Корола-е12 .
Странно, но я взех със и двете изгорели крушки за къси .
И реших първо да сменя "по-лесната" - дясната /там няма акумулатор все пак/ .
И бързах преди да се стъмни .
Ама не се получи.
И се стъмни.
А "пружинката" направо ми разказа играта - не виждах нищо, светих си уж нещо с телефона, изподрах си пръстите ..
. и накрая в пълно отчаяние - откачих първо едната "пантичка" на пружината /като първия селянин/ ... и после в обратен ред се справих някакси .
На другия ден вече /на свежа глава/ - смених и "лявата" /по-трудната/ ...
обаче си взех едно най-обикновено малко огледалце. И точно за 2 секунди ми стана ясно как точно трябва да натисна "пружинката" ...
а после цялата "смяна" трая по-малко от минута .
И то въпреки шибания "акумулатор" и въпреки, че там се бърка с 1-2 пръста без нищо да виждаш ...
Да живее откривателя на "огледалото" .

Странно, но я взех със и двете изгорели крушки за къси .
И реших първо да сменя "по-лесната" - дясната /там няма акумулатор все пак/ .

И бързах преди да се стъмни .
Ама не се получи.
И се стъмни.

А "пружинката" направо ми разказа играта - не виждах нищо, светих си уж нещо с телефона, изподрах си пръстите ..

На другия ден вече /на свежа глава/ - смених и "лявата" /по-трудната/ ...
обаче си взех едно най-обикновено малко огледалце. И точно за 2 секунди ми стана ясно как точно трябва да натисна "пружинката" ...
а после цялата "смяна" трая по-малко от минута .
И то въпреки шибания "акумулатор" и въпреки, че там се бърка с 1-2 пръста без нищо да виждаш ...
Да живее откривателя на "огледалото" .

Toyota Corolla E12 4ZZ-FE 2003
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз и без сваляне успявам, но не виждам проблем да се свали акумулатора. Ако човек го прави за пръв път не е лесно. Иначе внимавайте как закачате крушките, предишния собственик на моята ги беше сложил на обратно и фаровете бяха леш откъм светене.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Подкрепям Urb, втората ми смяна беше отново надвечер зимата. След 30минутна борба в тъмницата като успя да ме навали дъжд, сняг, обдухан и с изподрани ръце и замръзнали пръсти, доволен се качих в купето...За да разбера, че съм я сложил наобратно. В резултат десния светеше в нищото, но за няколко км вършете работа. Сутринта за 2 мин я обърнах - та не случайно се описва да се спазва посоката на зъба ;)
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL