Кола без ABS и със VSC забрави.
За сравнението със джиповете - преиумите не са по-назад откъм обслужване - независимо окачване отпред и отзад, тампони навсякъде, рядко компонентите са сервизируеми (зле тампон/шарнир обикновено = нов носач/шенкел), автоматик който ако тръгне може да патиш много (тея със несмяната на маслото - ако го смениш като хората и се влоши, значи си е било за ремонт), диференциал, т.н. - без да коментираме такава кола колко ще харчи градско.
Като цяло километрите нямат кооой знае какво значение сами по себе си, но да взимаш такава кола и да очакваш да е евтино обслужването - не. Според мен, ако ще взимаш - първа генерация IS (altezza), втора генерация GS - доста подобни коли, доста потребители, доста информация, доста развит aftermarket, съответно... сравнително евтини за поддръжка. Във clublexus си писал, та вече са ти казали на каква платформа е базиран 1st gen GS-а... supra и soarer не са особено често срещани машини

Иначе за 2-3к лв... не знам, то читава corolla за тези пари ми се струва трудно, може би са ми разбити представите...