Avensis T27 2011 - Късите светлини не работят ?
-
Avensis T27 2011 - Късите светлини не работят ?
Имам следния проблем. Преди 2 дни спря да свети единият фар на късите. Купих нова крушка, която също не светеше. Установих, че проблемът не е от крушката. Какъв може да е?
Последно промяна от Akima на 13 Фев 2022 16:27, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Фаровете не работят
Щом не е крушката вторият вариант е бушон. Има при двигателя, има и в купето, зависи кой модел е Тойотата, при Корола 2005г. са при двигателя от страната на шофьора.
-
Фаровете не работят
Авенсис 2011 е колата. Проверих в инструкциите кой е бушона, но изглежда цял като го извадя.Corolla_E12_hs написа: ↑11 Дек 2019 23:07 Щом не е крушката вторият вариант е бушон. Има при двигателя, има и в купето, зависи кой модел е Тойотата, при Корола 2005г. са при двигателя от страната на шофьора.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Фаровете не работят
Отпред вндвигателния отсек по спомен трябва да има някъде 2 релета и 4 предпазителя. По 2 за къси и 2 за дълги, съотвветно ляв и десен фар. Има един мисля някъде вътре по таблото на мен ми прилича на един в двигателния отсек. Може и да е замърсен или леглото му да е замърсено. Контактен спрей и телена четка по краката на предпазителя за да се изчисти. Леглото се облива с контактен спрей и предпазителя се вкарва-изкарва 3-4 пъти.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Фаровете не работят
Toyota имат ли модул за светлините като истинските
коли,ако да и в него да се търси проблема.
На друга марка автомобил ми се е случвало и там бе проблема.

На друга марка автомобил ми се е случвало и там бе проблема.
- mapamop
Фаровете не работят
Имат си - наричат го интеграционно реле при мен... Любимото ми, мноУ съм добАр в смяната му

avensisa69, Виж по схемите за табло с бушони в кутия с подобна сглобка на тази на въздушния филтър.
Търсим например предпазители 47,48,49,50 от това:
https://www.autogenius.info/toyota-aven ... x-diagram/
Може и да са сговнени релета, но тогава няма да ти работят само къси или само дълги и на двата фара, така че е малко вероятно да са те. Описание по номера на предпазителите , кой за какво е много вероятно да има от вътрешната страна на капака на кутията.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Фаровете не работят
50 и 51 са при мен за късите на левия и десния фар. Не идва от там проблемът. Предпазителите са си ок, даже размених местата на двата и левият фар продължаваше да не свети.mapamop написа: ↑12 Дек 2019 19:55 avensisa69, Виж по схемите за табло с бушони в кутия с подобна сглобка на тази на въздушния филтър.
Търсим например предпазители 47,48,49,50 от това:
https://www.autogenius.info/toyota-aven ... x-diagram/
Може и да са сговнени релета, но тогава няма да ти работят само къси или само дълги и на двата фара, така че е малко вероятно да са те. Описание по номера на предпазителите , кой за какво е много вероятно да има от вътрешната страна на капака на кутията.
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Фаровете не работят
На мен знанията ми стигат до там, да проверя на гнездото на предпазителя, идва ли напрежение при включени къси. Тогава евентуално да се мисли коя верига да се проследи, в зависимост от резултата от измерването.
- mapamop
Фаровете не работят
Дългите ти работят ли от лоста?
Ако е прецакано релето за късите не работят и дългите. Като дръпнеш лоста в режим на "светкавица"/премигване връзката е директно през предпазителите и релето за дългите. Пиша го за да те приентирам донякъде и да ти спестя малко ровене из кабелите. Фасунгите чисти ли са от окисления?
Ако е прецакано релето за късите не работят и дългите. Като дръпнеш лоста в режим на "светкавица"/премигване връзката е директно през предпазителите и релето за дългите. Пиша го за да те приентирам донякъде и да ти спестя малко ровене из кабелите. Фасунгите чисти ли са от окисления?
--
--
-
Фаровете не работят
Дългите си работят и при премигване, и когато са постоянно включени. Мерси на всички. Ще започна да меря и ще видя откъде идва проблемът...
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Фаровете не работят
Ако нямаш схема, виж темата със сервизни ръководства.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

Фаровете не работят
За да не те подведе в меренето, НЕ мери' с мултицет-мултимер, а със "старата" пробна лампа(пробник) -но не светодиоден пробник , а с нажежаема жичка!
Ако не можеш да се справиш сам, припомням старото правило "ако имаш едно кило брашно занеси го на хлебаря да ти омеси и опече питка" в слуай че самият ти не си хлебар!
Поздрави и успех!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0896633459
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Фаровете не работят
И какъв се оказа проблемът? Поискахте помощ, опитахме се да помогнем. И ако има друг с подобен проблем, пак ще има да си пишем. Не бъдете егоисти, не може само да иска човек, трябва и да дава!avensisa69 написа: ↑11 Дек 2019 22:54 Имам следния проблем. Преди 2 дни спря да свети единият фар на късите. Купих нова крушка, която също не светеше. Установих, че проблемът не е от крушката. Какъв може да е?
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя

-
Фаровете не работят
Заведох колата на майстор, тъй като не можах да установя какъв е проблема. Взех я с работещи фарове, като майсторът каза, че проблемът е бил някакво разкачане по веригата и до крушката просто не е достигал ток.