Лека-полека се замислям за наследник на достойната ни Корола (ще "трябва" може би да я отстъпя на баща ми

Моите размишления са следните: Мерцедесът и Лексусът са сходни като размери и багажници, плюс на единия е хибридната система, на Мерцедеса разбира се, че има сервизи за обслужване на всеки ъгъл И в моя случай излиза едни около 6 000 Евро по- евтино. Камрито пък е най-голямо от 3те изброени, хибридно е (бонус спрямо Мерцедеса), но за момента е и най-скъпо, визирайки конкретни оферти (от много скоро е на пазара и е много слабо застъпено тук, съответно на това и почти няма такива коли на малко км). Карал съм и трите коли и като усещане ми харесват и трите. Достатъчно "премиум" са за моя вкус и трите (даже и Тойотата).
Конкретният ми въпрос към вас е: според вас, ако някой от вас има наблюдение, разбира се, в каква степен Мерцедесът е "безпроблемен" и дълго издръжлив като Лексус/Тойота (при мен марката се доказа в това отношение!). Карам на година по над 45 000км и това е много важно за мен. Бихте ли предпочели една добре оборудвана Ц-Класа пред добре оборудван IS или Камри с оглед на горе посоченото? Въпросът може би не е много на място в този форум, но ценя мнението ви

Благодаря предварително! Поздрави