Avensis T25 - конденз във фаровете - решения и съвети ?
Здравейте,колеги.
Дайте съвет къде в София могат да разрешат проблема с конденз във фаровете.
На единия фар липсваше капачката зад крушката; намерих я и цяло лято нямаше конденз. Другия фар си беше ОК.
Сега и двата кондензират яко. Гледах за отдушник - капачка с дунапренче,но не видях такова нещо.Иска ми се някой наистина да реши проблемчето.
Благодаря за отзивите ви.
Дайте съвет къде в София могат да разрешат проблема с конденз във фаровете.
На единия фар липсваше капачката зад крушката; намерих я и цяло лято нямаше конденз. Другия фар си беше ОК.
Сега и двата кондензират яко. Гледах за отдушник - капачка с дунапренче,но не видях такова нещо.Иска ми се някой наистина да реши проблемчето.
Благодаря за отзивите ви.
Последно промяна от Akima на 07 Фев 2016 17:51, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
- stefan_stz
- Получена благодарност: 1 път
Re: Авенсис - конденз във фаровете
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=25219 - запалва се фугата м/у стъклото и пластмасата и поне моят конденз се оправи
Взимай 1 пакет от това лепило смесваш малко хубаво и облепяш фара където аз съм го облепил съхне и си готов а за отзад си намери капаче от някоя морга.
ДругияТ вариант е да си купиш фарове към 2006 година или направо новите от 2008 мисля че ще станати няма да имаш проблеми с тях ама 400-500 лв. 2-ра ръка сигурно.
Взимай 1 пакет от това лепило смесваш малко хубаво и облепяш фара където аз съм го облепил съхне и си готов а за отзад си намери капаче от някоя морга.
ДругияТ вариант е да си купиш фарове към 2006 година или направо новите от 2008 мисля че ще станати няма да имаш проблеми с тях ама 400-500 лв. 2-ра ръка сигурно.
Последно промяна от Akima на 07 Фев 2016 17:52, променено общо 2 пъти.
Причина: Правопис.Моля прочетете правилата.
Toyota Avensis 04/2003 1.8 VVT-i , 1zz-fe
Нямам време за подобно майсторене,колега.
Аз затова и питам кой може да го оправи.....
Аз затова и питам кой може да го оправи.....
Последно промяна от Akima на 07 Фев 2016 17:53, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
Причина: Съкратен цитат на последователни постове.
- stefan_stz
- Получена благодарност: 1 път
Аз го направих за не повече от 20 минути - ти си знаеш.
Последно промяна от Akima на 07 Фев 2016 17:52, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 04/2003 1.8 VVT-i , 1zz-fe
Здравейте. Дайде съвет как да премахна конденза във фара. Смисъл да го изпаря. Има ли опасност да даде нещо на късо? Не съм от сръчните да го сваля. Страх ме е да не прекъсна нещо и ли да пукна маската. Днес (04.02) махнах буксата за габаритите да влиза въздух, но конденза е много. Единствено ми идва идеята с духалка да нагрея леко фара.
Благодаря!

Благодаря!

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Avensis T25 - конденз във фаровете - решения и съвети ?
По-добре махни капачката на фара на късите светлини, защото е по-голяма и лесно ще излезе влагата.
След това нагрявай. Това, обаче няма да предотврати проблема, ако не се запуши пролуката откъдето влиза влагата.
След това нагрявай. Това, обаче няма да предотврати проблема, ако не се запуши пролуката откъдето влиза влагата.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Във Варна в момента не знам при кого да те пратя...
Влагата е много - да не са разлепяни веднъж вече?

Влагата е много - да не са разлепяни веднъж вече?
Махнах капачката на габаритите, но нямаше голям ефект. Въпросния фар си личи, че е сменян или поне само предната пласмаса. Може и да е разлепян и да е сложена друга пласмаса. Гледах за предишни удари, нещо изкривено, заварено, преправено - нямаше нищо. Другия фар си личи, че е оригиналния или стар. Има съвсем лек жълт отенък който се получава с времето отвътрешната страна на фара.
Ще пробвам с духалка да го нагрея и да го облепя с пластелин до където мога. Друга идея не се сещам.
Ще пробвам с духалка да го нагрея и да го облепя с пластелин до където мога. Друга идея не се сещам.
Здравейте колеги.Липсва ми капачката за късите светлини на левия фар на тойота Авенсис т25 и не мога да намеря никъде.Случайно да знаете от къде мога да намеря такава?
- Cealtex
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.0 D4D
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
81175-05240 - оригинален номер на капачка за ляв фар при фейслифта (след 2006) без ксенон за къси светлини
81175-05250 - оригинален номер на капачка за ляв фар при фейслифта (след 2006) с ксенон за къси светлини
81175-05160 - оригинален номер на капачка за ляв фар (преди 2006) с/без ксенон за къси светлини
Оригинална на добри цени можеш да намериш от колегите от форума (viewtopic.php?f=5&t=11597). Втора употреба по морги и т.н..
-
- Автомобил: Тойота
Здравейте колеги имам конденз на десният фар, възможно ли това да е от капачка та на късите светлини защото не щрака много добре